TCDD kommer att tävla med den privata sektorn på rälsen sedan 2021

Från tcdd kommer den att konkurrera med den privata sektorn på banorna
Från tcdd kommer den att konkurrera med den privata sektorn på banorna

Knappen trycktes för att öppna tåglinjerna för privata företag genom anbud. TCDD kommer att tävla med den privata sektorn på rälsen från och med 2021.

SözcüEnligt rapporten från Erdoğan Süzer; ”Efter godstransporter på järnvägen öppnas persontransporter också för privata företag. Enligt det nya förslaget till föreskrifter, från 2021, förutom TCDD, kommer tåg från privata företag att börja transportera passagerare på statligt ägda räls. Om privata tågföretag, som kommer att hyra de befintliga tåglinjerna i tio år, går med på att arbeta på de linjer som skadar dem, kommer deras förluster att täckas av staten. Om den nya förordningen kommer till liv, kommer privata tågföretag, som intercity-bussföretag, att fungera på tågen. Organiserade Railways-Labor Union tjänstemän vid TCDD sade att de inte vill att järnvägstransporter ska öppnas för den privata sektorn, med oro för att det kommer att bana väg för underleverantörer.

hyres~~POS=TRUNC Sevärdheter

Turkiet utfärdat 2013 genom lagen om avreglering av järnvägstransporter i den stat där den TCDD endast använda gods och persontrafik på järnväg officiellt öppnades för den privata sektorn. Med lagen som publicerades för sju år sedan delades TCDD in infrastruktur och transport, medan TCDD satt kvar med hela infrastrukturnätverket i hela landet, medan TCDD Taşımacılık A. assigned. fick uppdraget att uppfylla sin skyldighet till allmän trafik inom persontransporter fram till slutet av 7. Denna skyldighet, som också förutsätter förlusterna av TCDD Taşımacılık A.Ş. som ska täckas av staten, upphör den 2020 december 31. Därför kommer skyldigheten att offentlig service att uppfylla från och med 2020 genom både TCDD Tasimacilik och den privata sektorn. Att betala tullförlust kommer också att göras till det företaget om tjänsten tas från.

Transportministeriets generaldirektorat för järnvägsförordning öppnade för allmänheten på den officiella webbplatsen för att diskutera utkastet till lagstiftningsförordningen, eftersom TCDD: s skyldighet upphör att gälla i år. Enligt utkastet med titeln ”Förordning om urval av allmänna serviceförpliktelser inom järnvägspassagertransport och reglering, genomförande- och kontrollförfaranden och principer för offentliga serviceavtal” kommer skenorna och järnvägsinfrastrukturen under monopolet av TCDD också att öppnas för privata företag. Andra godstransporter än passagerare utförs fortfarande av TCDD av 3-4 företag.

Om förslaget till förordning antas kommer alla järnvägslinjer över hela landet att öppnas för privata företag genom anbud på regional och nationell nivå. Företag som vill göra järnvägstransporter kommer att kunna bjuda individuellt eller tillsammans på alla linjer på regional eller nationell nivå. Anbuden kommer att göras på grundval av höghastighet, snabb, huvudlinje och regional persontransport individuellt eller kollektivt.

Antal anställda på TCDD

personal TCDD iNTRESSEFÖRETAG
officer 624 363
avtals 7.916 5.886
Permanent arbetare 5.162 6.537
Tillfällig arbetare 251 1
totalt 13.953 12.787

Obs: hämtad från SAI-rapporten

Offentligt täcker förlusten

Enligt det utarbetade förslaget, om den privata sektorn bara önskar höghastighetståg, kommer den att driva tågen med normal hastighet tillsammans med dessa tåg. Förlusterna för de privata företagen, som inte är lönsamma men måste anbuda de linjer som måste drivas för offentlig tjänst, kommer att täckas och en "rimlig vinst" -ränta kommer att betalas. Den privata sektorn kommer att kunna köpa tåguppsättningar för att transportera passagerare från inhemska eller utomlands, eller hyra en bil om den vill.


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar