Lastbilstransporter med tåg från Tekirdağ och Ömerli till Europa ökar

Vagnskort med tåg till Europa från stationerna Tekirdag och Omerli ökar
Vagnskort med tåg till Europa från stationerna Tekirdag och Omerli ökar

Minister för transport och infrastruktur, Adil Karaismailoğlu, kommer att ha överfört en betydande del av Istanbuls exportbelastning från motorvägen till järnvägen, tack vare öppnandet av Marmaray till inhemska godståg och start av lastbilskörning genom att ordna på stationerna Tekirdağ och Ömerli. Med transport av containrar och lastbilar på järnväg kommer våra exportörers transportkostnader att minska och deras konkurrenskraft öka.


Karaismailoğlu, Upprättande av ett internationellt och interregionalt integrerat transportnätverk; Det kommer att vara möjligt genom att förbättra och integrera väg-, järnvägs-, sjöfarts- och flyginfrastruktur. I detta sammanhang har vi producerat mycket viktiga verk genom att investera 18 miljarder TL i transport- och kommunikationsinfrastrukturen i vårt land under de senaste 910 åren.

Adil Karaismailoğlu, transport- och infrastrukturminister, gjorde en serie undersökningar i Tekirdağ. Minister Karaismailoğlu sade i sitt tal medan han såg av containertåget från Tekirdag station inom ramen för sitt program att kombinerad transport nyligen har varit en av de prioriterade frågorna för transportpolitiken.

"Vi investerade 18 miljarder liror i järnvägar under de senaste 169,2 åren"

Denna förståelse både inom och balanserad i överensstämmelse med EU: s regelverk och Turkiet, bekväma och hållbara transporter Karaismailoğlu om att stora ansträngningar har gjorts för att skapa infrastruktur, "Det råder ingen tvekan om att det internationella och upprättandet av ett transportnät integrerade interregionala vägar, järnvägar, förbättrar sjö- och flyginfrastruktur och Det kommer att vara möjligt genom att säkerställa deras integration med varandra. I detta sammanhang har vi producerat mycket viktiga verk genom att investera 18 miljarder TL i transport- och kommunikationsinfrastrukturen i vårt land under de senaste 910 åren. Vi gjorde investeringar i Turkiet utan åtskillnad överallt. " han talade.

Karaismailoğlu, de arbetar för holistiska utvecklingsmål, varje punkt för att ansluta till varandra och med världsutvecklingen i Turkiet sa att de gör lika mellan gemensamma och regioner.

Turkiets fokus på Europa-Asien-Afrika handel och ekonomisk tillväxt triangel område tack vare sin position i hjärtat av historiska understrykningar som möter möjligheten Karaismailoğlu, fortsatte han:

”Vi fortsätter vårt arbete med strategisk integritet för att vara redo för fördelarna med denna historiska sväng och den nya Silk Road. Vi har påbörjat ett nytt genombrott inom järnvägar, som har försummats i mer än ett halvt sekel, som i alla transportsätt i vårt land, som fungerar som en bro mellan Asien och Europa. Vi har investerat 18 miljarder lira i järnvägar under de senaste 169,2 åren. Vi byggde 1213 kilometer YHT-linje och introducerade YHT-hantering i vårt land. Vi ökade våra konventionella linjer med 6 procent till 11 kilometer. Således ökade vi vårt järnvägsnät med 590 procent till 17 tusen 12 kilometer. Vi byggde järnvägslinjerna Marmaray och Baku-Tbilisi-Kars och gjorde vårt land till ett attraktionscentrum. Med dessa två jätteprojekt har vi skapat möjligheten att använda Middle Corridor effektivt i järnvägstrafiken mellan Kina och Europa. "

"Vi kommer att öka järnvägarnas lastkapacitet ännu mer med blocktågsapplikationer"

Karaismailoğlu sa att det första blocktransporttåget mellan Kina och Europa, som avgår från Xi'an, Kina till Prag, Tjeckien, via mittkorridoren, nådde Ankara den 6 november 2019.

Med betoning på att tåget var det första godståget från Kina till Europa via Baku-Tbilisi-Kars Iron Silk Road och nådde Europa med Marmaray, sa Karaismailoğlu:

"Tåg, Kina spårar 12-dagars Turkiet, han har avslutat 11 tusen 483 kilometer medan den totala banan på 18 dagar. Under senare år, som anges i de nordliga linjerna Sino-Ryssland (Sibirien), strävar vi efter att bläddra genom passagen av tåg i Europa till 5 procent av det faktiska årliga 30 tusen blocket till Turkiet. Vi kommer att öka järnvägarnas lastförmåga ännu mer med blocktågsapplikationer. väggränsövergång mellan Bulgarien och Turkiet vid denna tidpunkt för att förhindra den ackumulerade smidighet som de lever vid gränsövergången av vägfordon i Turkiet sedan 2018 Çerkezköy Vi började transportera lastbilar mellan Bulgarien och Çatalca med järnväg. För att öka järnvägens andel i ökande exportkrav och öka utgångspunkterna har vi slutfört de nödvändiga arrangemangen med de investeringar som gjorts vid stationerna Tekirdağ och Ömerli och öppnat den för transport av järnväg och lastbilar. För det första började vi regelbundna tågtrafik mellan Ömerli (Istanbul) och Tekirdağ den 8 oktober 2020. "

Karaismailoğlu Omerli och Tekirdag Från och med den 13 november med etablerade lastnings- och lossningsramper vid stationer mellan Bulgarien och Turkiet uttryckt börjar man röra sig säkert.

Karaismailoğlu, som uppgav att mängden last mellan stationerna Tekirdağ och Ömerli var 40 tusen ton, och mängden last som kom och gick till Tekirdağ var 137,2 tusen ton, och använde följande uttalanden:

”Från dessa stationer kommer cirka 40 tusen TEU och 25 tusen lastbilslådor att transporteras till Europa i första hand. Dessutom syftar det till att transportera cirka 100 tusen TEU-containrar, som kommer till och från Asiaports hamn, mellan Tekirdağ och Ömerli (Istanbul) med järnväg. Tack vare öppnandet av Marmaray för inhemska godståg och påbörjandet av lastbilskarosserier genom att ordna på Tekirdağ- och Ömerli-stationerna kommer en betydande mängd exportfrakt från Istanbul att överföras från motorvägen till järnvägen. Med transport av containrar och lastbilar på järnväg kommer våra exportörers transportkostnader att minska och deras konkurrenskraft öka.

"Turkiet passerar som ett resultat av transittransporter med järnväg förväntas uppgå till 5 miljoner euro i årliga inkomster i utländsk valuta. På lång sikt är det planerat att transportera 2 miljoner ton järnvägstransporter från Tekirdag tågstation årligen, vilket syftar till att ge stora bidrag till skyddet av landets ekonomi och miljön.

"Turkiet är att denna geografi är den viktigaste och mest värdefulla för ägarens logistikbas som är potentiell"

Karaismailoğlu uppgav att det första inrikes godståget från Gaziantep, med 200 ton plastråvaror i containrar, passerade genom Marmaray den 8 maj och nådde sin destination Çorlu den 9 maj.

Karaismailoğlu, som påpekade att lasterna, som tidigare transporterades med Derince-Tekirdağ-färjan, började korsa från Anatolien till Europa utan avbrott och slutförde sina ord enligt följande:

”För att utveckla containertransporter, som har störst potential inom kombinerad transport, fortsätter vi också med att etablera inlandscontainerterminaler, med andra ord logistikcenter, med effektiva anslutningar till alla lägen. Vi kommer att stärka infrastrukturen för kombinerad transport i vårt land ytterligare. Turkiet, tack vare sitt strategiska läge vid navplatsen, som idag är öst och väst, ligger i hjärtat av varuförflyttningen till Centralasien och Kaukasuslandet. Tack vare denna plats har Turkiet potential att vara den viktigaste och mest värdefulla logistikbasen i denna region.

Vi gör investeringar för att förverkliga denna potential i vårt land med samarbete mellan offentlig och privat sektor. Vi implementerar nya lagstiftningar inom ramen för EU: s normer. målet med alla våra investeringar i transport och kommunikation, kraftfullare, är att uppnå ett rikare Turkiet. Vi kommer att fortsätta våra projekt som kommer att vara effektiva när det gäller att bo i ett utvecklat land, förbättra livskvaliteten och öka arbetstillfällen för våra människor och ungdomar.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser