Gebze İzmit Highway öppnades med en ceremoni

Gebze İzmit Highway öppnades med en ceremoni
Gebze İzmit Highway öppnades med en ceremoni

Den femte delen av motorvägen i norra Marmara togs i bruk vid en ceremoni som hölls lördag den 5 september. Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu, chef för motorvägar Abdulkadir Uraloğlu, suppleanter, företrädare för offentliga institutioner och entreprenörer var närvarande vid ceremonin som president Recep Tayyip Erdoğan deltog med en videokonferens.


President Recep Tayyip Erdogan, som inledde sitt tal med att önska att Gebze-Izmit-motorvägen skulle vara till nytta för vårt land, sade: "Norra Marmara-motorvägen är ett stort projekt som börjar från den längsta punkten i västra Istanbul och sträcker sig till Kocaeli och Sakarya. Vi har öppnat delarna av vår motorväg, vars konstruktion har slutförts, gradvis sedan 2016. Bara detta avsnitt är ett hedersverk. " sa.

Om att Gebze-İzmit-motorvägens fyrvägs- och fyrvägsfältbredd också kommer att underlätta den mest överbelastade delen av Istanbul-Ankara-rutten, tillade Erdogan att fordonstrafikens historia kommer att blandas i perioder som religiösa helgdagar. Erdogan sa: "Det årliga bidraget från denna rutt kommer att nå 270 miljoner lira, 317 miljoner för att minska utsläppen av 8 miljoner lira från bränsle, 595 miljoner lira." han talade.

Under ceremonin uppgav minister för transport och infrastruktur Adil Karaismailoğlu att de är glada att öppna den 400 kilometer långa Gebze-Izmit-etappen på den 57,4 kilometer långa norra Marmara-motorvägen, som syftar till att minska trafikbelastningen i Istanbul och Marmararegionen på den internationella vägen.

Karaismailoğlu betonade att "norra Marmara-motorvägen, som byggdes i Marmara-regionen, där trafiken är mest i vårt land, har lyckats minska trafiktätheten i Istanbul och de befintliga Bosporen-broarna med sina tidigare öppnade etapper." Transit är försedd med. Med öppningen av den 57,4 kilometer långa Gebze-Izmit-scenen för trafik har vi skapat en säker och bekväm ny transportkorridor, alternativ till TEM Highway och D-100, som har godstrafikvolym mellan Istanbul och Kocaeli. " sa.

North Marmara Motorway bara en motorväg inte järnvägar och transportsätt som förbinder en logistikkorridor Karaismaloğl vilket indikerar att presidenten Erdogan sa Turkiet för varje projekt de spenderade ledningen för ett livsmål att vara bland de största ekonomierna i världen, sade han att ett steg närmare.

Karaismailoğlu uttryckte sin tacksamhet till president Erdogan för hans stöd för dessa projekt och sa att de under Erdogans starka ledning kommer att fortsätta arbeta för att förverkliga många projekt för att uppnå de nationella ekonomins mål.

Efter inläggen klippte minister Karaismaloğlu, generaldirektör för motorvägar Abdulkadir Uraloğlu och deras skötare scenens öppningsband vid ceremonin följt av president Erdoğan med en direktlänk. Efter öppningsceremonin körde minister Karaismaloğlu på motorvägen.

Norra Marmara Highway; Det kommer att ansluta sig till Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Highway och Istanbul-İzmir Motorway, som startades i Malkara-Çanakkale-delen, inklusive Çanakkale Bridge 1915, och integrera norra Marmararegionen och södra Marmara-regionen i transportsystemet i västra Anatolien.

Motorvägen erbjuder en oavbruten, säker och bekväm transitmöjlighet för nationella och internationella landtransport- och transportfordon och kommer att bidra till att minska trafiktätheten i Istanbuls stad och befintliga Bosporen-broar.

Fordon som kommer från Istanbul med motorvägen norra Marmara kommer att anslutas till Izmit och Izmit-Kandıra State Road i Çayırköy och till TEM Istanbul-Ankara Highway mellan Kandıra och East İzmit korsningar av den nuvarande TEM Highway.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar