Borgmästare İmamoğlu: "Kostnaden för kanal Istanbul frågetecken"

kanal kommer att hållas när Istanbul anbudet
kanal kommer att hållas när Istanbul anbudet

Istanbul Metropolitan borgmästare Ekrem Imamoglu, Sultanbeyli'ye tjugo besökte länet kommun. Imamoglu svarade journalister på frågor under hans fältgranskning i Sultanbeyli.

Kanal För kanalen Istanbul, vars finansiering diskuterades, sa minister Minister igår "15 miljarder dollar". Tidigare talades 75 miljarder pund. Vad sägs om dessa frågetecken om finansiering? I MKB-rapporten, om Channel Istanbul inträffar, finns det kvarter som ska flyttas från regionen. Hur kommer du att adressera dessa stadsdelar? För det påstås att det finns för många klagomål i de exproprierade områdena ... ”

Vid en tidpunkt kallades 75 miljarder pund. Vid en tidpunkt kallades det "20 miljarder dollar." Nu heter det "15 miljarder dollar". Herr minister, frågar en person; "Hur många kubikmeter utgrävning kommer att släppas, vad kostar enhetskostnaden? Det är hur mycket bro som kommer att byggas, enhetskostnaden och den totala ungefärliga kostnaden. ' Du är en topp ner. Detta land har entreprenörer, tekniska personer som har gjort miljarder dollar i affärer. Samtidigt uppstår kostnaden på en dag. Varför runda ord? Detta land har miljarder dollar i företag, entreprenörer, konsultföretag, tekniska personer. Varför sådana runda ord? Är detta en bit kaka? 15 miljarder dollar, 20 miljarder dollar, 75 miljarder dollar ... Detta ämne är inte barnlek. Detta är en allvarlig fråga. Det är en fråga som en stor del av befolkningen i Istanbul motsätter sig. Kostnad ungefär "fem miljarder dollar per år kommer att tjäna intäkter från fartyg" sägs. Vad kan jag säga? Jag tror inte på en retorik av en minister som tror att hans brorson korsar gatan i en halvtimme. Låt oss, befolkningen i Istanbul, institutioner, kostnaden för en takt. Låt oss se kostnaden? Är det realistiskt eller inte? Vad är de andra byggkostnaderna? Det finns över en miljon städer som designas. Enligt min mening är denna siffra högre, 1 miljoner.

Jag sa till dig. "Den här verksamheten har ökat till hundra miljarder, två hundra miljarder skärmar på skärmen skulle inte spara" sa jag. Du ser. Tillsammans kommer vi att se hur höga kostnaderna. Oförutsägbara kostnader är också undantagna. Särskilt om du har utgrävt och underskattat finns det ingen konkret information om lerlagren under tjugo trettio meter, Gud välsigne staden! Gud välsigne i många frågor, men det är kostnadsaspekten. Därför är dessa kostnadssiffror inte realistiska, det finns en inställning bort från principen om öppen information till allmänheten, att göra människor förvirrade genom att stänka ett nummer varje dag. Efter det gör vi mer konkret kritik. Med expropriation är detta början på människor från deras grannskap, från deras bostadsområden. Dessa skrik hittar hundratusentals. Vi ser kartan där. Vi ser Küçükçekmece, Başakşehir och Arnavutköy på kartan.

Detta är början. Du kommer att se hyl. Eftersom människor har bott i sina hem i femtio år och hundra år kommer de också att sälja till människor som drömmer om "åka dit, bygga kooperativa hus och bygga hus". När denna sida diskuterades hängdes MKB-rapporten, nu avbröts planerna och expropriationsbrevet skrivs omedelbart. Vems nyheter? Kan något liknande hända? Turkiet och Istanbul så att kapsejsat, en process så upptagen morgonen till kvällen, för att hålla sinnet. Människor i Sultanbeyli har handlat om problem i åratal. Människor har arbetat här i 30 år för en lösning. Att äga platsen, äga bon. Du kommer därifrån de har bott i 30 år, "Kom nu," säger du. Inte som denna plats, zonerade färdiga platser. Dessa saker är inte så lätt. Ta människor från sina platser och ta dem fram och tillbaka. Är detta en bit kaka? Så länge de ser lite ut. Detta är ett separat trauma. Om kanalprocessen fortsätter så här kommer vi att höra hundratusentals människor skrika. Jag hoppas att detta inte kommer att hända. Jag hoppas att detta inte fungerar. Förhoppningsvis kommer detta att komma tillbaka. Turkiet är i Istanbul på uppdrag av på uppdrag av ett trauma sade han.

N Vad diskuterades vid ditt möte i Sultanbeyli? Har viktiga beslut fattats för Sultanbeyli? Har du något projekt att ta med Sultanbeyli i framtiden? ”

Mötet vi höll i dag är det harmoniska mötet om samarbete med distrikten. Idag har vi haft en mycket viktig dialog och samarbete med vår borgmästare i Sultanbeyli. Här diskuterades de befintliga projekten för Metropolitan, oavslutade verk, brister, tidigare utformade men ännu inte påbörjade verk. Dessa inkluderar transport, processen för den nyligen lanserade Çekmeköy-Sultanbeyli tunnelbanelinjen. t.ex. De förmedlade sina problem angående IETT-linjer. För att aktivt agera om deras lösningar lämnade vi omedelbart vår vän ansvarig för IETT, ett bord upprättades och de fungerar. Inom en vecka kommer de två sidornas tjänstemän att träffas och hitta lösningar för transportfrågorna. Särskilt i öster om Istanbul, på den anatoliska sidan, efter att Marmaray och tunnelbanan spelade in, fann vi att människor hade svårt att kommunicera på linjen nord-syd. Vi gav henne en god nyhet. Arbetet med honom är i sin sista fas. Särskilt våra vänner är mycket intresserade av Sultanbeyli. Det finns ett system som gör det möjligt för våra medborgare att nå tunnelbanan eller spårvagnen med IETT-bussar och göra sina överföringar gratis. Detta kommer att vara mycket fruktbart för Sultabeyli. Vi gav henne de goda nyheterna. Han är på väg till UKOME-scenen. Rumets representanter var där. Det var mycket demokratiskt, herr president. Han bjöd in borgmästarna. Vi hade ett mycket fruktbart möte.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar