Volkswagen introducerar elektrisk sedan modell ID.Aero

Volkswagen introducerar Electric Sedan Model ID Aero
Volkswagen introducerar elektrisk sedan modell ID.Aero

Volkswagen, den nya medlemmen i ID-familjen, ID. AERO introducerade konceptmodellen. Volkswagen Personbils vd Ralf Brandstätter, som gav information om fordonet i inledningen, betonade att den nya modellen har en extremt aerodynamisk design som rör upp känslorna. Modellen, som kommer att ha en räckvidd på mer än 600 kilometer, erbjuder också ett extremt rymligt utrymme och en kvalitetsinredning.

Konceptfordonet är nästan fem meter långt. Den elegant sluttande taklinjen i coupé-stil bidrar till att uppnå en utmärkt friktionskoefficient på 0,23. Volkswagens modulära elektriska plattform (MEB) ger en lång hjulbas och därför en utomordentligt rymlig interiör. ID. AERO är utrustad med ett 77 kWh litiumjonbatteri. Tack vare samspelet mellan effektiv drivlina och avancerad aerodynamik, ID. AERO erbjuder en räckvidd på upp till 620 kilometer (WLTP).

Elektrisk flytt accelererar i Kina

Volkswagen accelererar sin övergång till elektrifiering i Kina som en del av sin ACCELERATE-strategi. ID efter ID.3, ID.4 och ID.6. Serietillverkningsversionen av AERO kommer att ansluta sig till Volkswagens produktfamilj i Kina som den fjärde helelektriska modellen under andra halvan av 2023. I linje med den regionala strategin siktar Volkswagen på att bli den ledande leverantören av hållbara fordon i Kina. År 2030 förväntas minst en av två fordon som säljs i Kina vara elektriska.

Original och elegant design med sin aerodynamiska struktur och breda ljuslister

ID. AEROs design, ID. överför sin familjs formspråk till en övre medelklass sedan för första gången. Vinden flyter längs den aerodynamiskt utformade fasaden och taket. Sportiga tvåfärgade 22-tumshjul med turbindesign är integrerade i skärmarna nästan jämnt. Klassiska dörrhandtag ersätts av upplysta beröringsytor som ytterligare minskar luftmotståndet. Taklinjen som sluttar bakåt utgör grunden för bilens aerodynamiska siluett. Den starka axellinjen och taklinjen gör att sedanen ser mer dynamisk ut.

ID. Konceptbilen AERO presenterades i glaciärblå metallic. Denna färg skapar ett gyllene sken när ljus faller på färgpigmenten. Taket är designat i svart för att kontrastera mot kroppen.

Fasad ID. Den drar till sig uppmärksamhet med sin familjespecifika bikakestruktur. Buffertzon med bikakestruktur, ID. Den är delad horisontellt i två i enlighet med AERO-designen. Till vänster och höger om den upplysta Volkswagen-logotypen, den innovativa IQ.LIGHT – LED-matrisstrålkastare, stänkskärmar och ljuslister på sidan, ID. Det gör AERO unik. Ljuslisten fortsätter visuellt med utskärningar även bak. Den bakre designen har en mörk ljus list och exklusiva LED-bakljus med bikakestruktur.

ID. AERO avslöjar mångsidigheten hos MEB-plattformen

ID. AERO visar flexibiliteten hos Volkswagens helelektriska MEB-plattform, som kan anpassas till fordon av olika design och storlekar. MEB-plattformen kan användas i olika modelltyper, från kompakta crossovers till stadsjeepar, från minibussar till sedanbilar med stora volymer. MEB, ID. ID med AERO. förebådar familjens intåg i mellanklasssedansegmentet. Den europeiska versionen kommer att produceras i Emden

ID. Den europeiska versionen av AERO förväntas rulla av löpande band vid Emden-fabriken 2023. Emdenfabriken kommer att ge ett betydande bidrag till övergången av märkets modellutbud till elektrifiering och minskningen av CO2-utsläppen från dess nya fordonsflotta.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar