Föreskrift om rivning av byggnader träder i kraft den 1 juli

Föreskrift om rivning av byggnader träder i kraft i juli
Föreskrift om rivning av byggnader träder i kraft den 1 juli

Förordningen om rivning av byggnader som utarbetats av ministeriet för miljö, urbanisering och klimatförändringar träder i kraft den 1 juli 2022. Med denna förordning; Med kontrollerad och säker rivning av byggnader syftar man till att säkerställa hantering av avfall efter rivning på ett sätt som inte skadar miljön och människors hälsa.

Ministeriet för miljö, urbanisering och klimatförändringar meddelade att förordningen om rivning av byggnader träder i kraft den 1 juli 2022.

I uttalandet, med förordningen publicerad i den officiella tidningen av den 13 oktober 2021 och numrerad 31627, förbereddes övergångsperioden för anpassningen av sektorn till de nya reglerna genom att förutse; Det angavs att det syftade till att säkerställa en kontrollerad, säker rivning av byggnader och hantering av avfall efter rivning på ett sätt som inte skadar miljön och människors hälsa.

Med denna förordning; Exklusive nödrivning efter katastrofer, rivningar som ska utföras av förvaltningar inom områdeslagens tillämpningsområde och rivning av registrerade byggnader, rivning av alla byggnader och stödmurar som är bygglovspliktiga av rivningsentreprenörer som klassificerar dem som Y1, Y2 och Y3 enligt deras yrkesmässiga och tekniska kvalifikationer och få ett auktorisationscertifikatnummer från ministeriet förklarat vara obligatoriskt.

Ansökningar om kvalificeringssystem för rivningskontrakt kommer att göras till provinsdirektoraten för miljö, urbanisering och klimatförändringar

För att påminna om att ansökningar från verkliga och juridiska personer som vill ingå i det kvalificeringssystem för rivningsentreprenörer som organiseras av ministeriet kommer att göras till de provinsiella direktoraten för miljö, urbanisering och klimatförändringar, betonades det att rivningsarbetena kommer att utföras ut under rivningsentreprenörens och platschefens ansvar, under överinseende av en teknisk ansvarig.

Information om de steg som ska följas innan rivningsprocessen påbörjas är följande; – Innan rivningen startar ska rivningslicenser erhållas från kommunerna. Rivningslicensen kan utfärdas genom inrikesministeriets rumsliga adressregistreringssystem. Rivningsplanen, som är ett slags projekt för rivningen och förklarar vad som kommer att göras före, under och efter rivningsprocessen, kommer att utarbetas under samordning av civilingenjören och författaren med bidrag från olika yrkesdiscipliner. I rivningsplanen ska det framgå vilka åtgärder som ska vidtas för att säkerställa trafiksäkerheten och de konstruktioner som kan komma att påverkas runt byggnaden samt vilken rivningsteknik som ska användas.Entreprenören vidtar säkerhets- och miljöskyddsåtgärder innan rivningsverksamheten påbörjas. Vid kontrollerade explosionsrivningar kommer administrationen att informera allmänheten, med början 7 dagar i förväg, göra nödvändiga tillkännagivanden och varningar, se till att brottsbekämpande och nödhjälpsteam finns på platsen.Rivningsarbeten kommer att utföras med selektiv rivningsmetod. Material som kan återanvändas eller återvinnas kommer att separeras och återvinnas. farligt eller bakåtsträvande kazanAvfall som inte kan bortskaffas kommer att tas om hand inom ramen för relevant lagstiftning. Rivningsarbeten måste slutföras inom 3 månader efter att tillståndet erhållits.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar