Karsan dök upp med sina elektriska modeller på Busworld Turkiet 2022

Karsan dök upp med sina elektriska modeller på Busworld Turkiet
Karsan dök upp med sina elektriska modeller på Busworld Turkiet 2022

Karsan, ett av de ledande företagen inom den turkiska bilindustrin, fortsätter att växa med sina elektriska modeller med mottot att vara "Ett steg före i framtiden för mobilitet". Karsan lyckades locka alla ögon med sin nya elektriska tillväxtstrategi e-Volution genom att ställa ut sin helelektriska modellfamilj på Busworld Turkey 2022, Turkiets största bussmässa. Karsan betonade att Karsan har uppnått en stark tillväxttrend, särskilt på exportmarknaderna med sin elektriska vision, Karsans inhemska marknadsförsäljning och utrikesrelationer, biträdande generaldirektör Muzaffer Arpacıoğlu, sa: "2021 blev våra e-JEST- och e-ATAK-modeller de mest sålda elfordon i sin klass i Europa. . I år siktar vi på att växa minst dubbelt så mycket inom elfordon. Med vår elutvecklingsvision, e-Volution, siktar vi på att positionera Karsan-varumärket bland de 5 bästa spelarna i Europa.”

Karsan, Turkiets ledande varumärke som erbjuder högteknologiska mobilitetslösningar, som lämnade ett halvt sekel bakom sig efter etableringen, gjorde en styrka med sin elektriska modellfamilj på Busworld Turkey 2022, Turkiets största bussmässa. Genom att enbart utföra 3 procent av Turkiets export av elektriska minibussar och bussar under de senaste 90 åren, visade Karsan återigen tydligt vikten som den fäster vid elektrisk mobilitet vid Busworld Turkey 2022. Karsan presenterade 6 meter e-JEST, 8 meter e-ATAK, 12 meter e-ATA samt 10 och 18 meter e-ATA modellerna tillsammans för första gången på mässan.

Tillväxten kommer att fortsätta exponentiellt med ledande elektriska modeller!

Karsan betonade att Karsan har uppnått en stark tillväxttrend, särskilt på exportmarknaderna med sin elektriska vision, Karsans inhemska marknadsförsäljning och utrikesrelationer, biträdande generaldirektör Muzaffer Arpacıoğlu, sa: "2021 blev våra e-JEST- och e-ATAK-modeller de mest sålda elfordon i sin klass i Europa. . I år siktar vi på att växa minst dubbelt så mycket inom elfordon. Med vår elutvecklingsvision, e-Volution, siktar vi på att positionera Karsan-varumärket bland de 5 bästa spelarna i Europa.”

"Vi blev det första varumärket i Europa som erbjuder ett elektriskt produktsortiment från 6 till 18 meter"

Muzaffer Arpacıoğlu betonade att Karsan agerar med visionen om "Ett steg före i framtidens rörlighet", sade Muzaffer Arpacıoğlu: "Hjärtat i fordonet förvandlas från förbränningsmotorer till elektriska. Som den viktigaste delen av denna transformation lanserade vi vår e-JEST-modell 2018. Ett år senare lanserade vi e-ATAK och introducerade sedan e-ATA-familjen, den största i vårt elektriska produktsortiment. Därför har vi som Karsan blivit det första varumärket i Europa som erbjuder ett produktsortiment av alla storlekar, från 6 meter till 18 meter, i alla storlekar, helt elektriska.”

"Vi kommer in i Nordamerika med e-JEST"

Muzaffer Arpacıoğlu förklarade sina mål för detta år, "Vi vill växa minst två gånger inom elfordon. Vi vänder oss till hela marknaden och siktar på att vara en av de fem bästa aktörerna på marknaden. Korten blandas igen och vi kommer att placera Karsan-varumärket i topp 5 i Europa med vår elutvecklingsvision e-Volution. Vi kommer även in i Nordamerika med e-JEST som i Europa. Våra förberedelser fortsätter. Det viktigaste är att vi fördubblar vår nuvarande position i omsättning, lönsamhet, sysselsättning och FoU-kapacitet. Vi kommer att utöka antalet anställda med det stöd vi kommer att ge särskilt till kvinnliga anställda inom anställningsområdet. Karsans mål för i år är gånger två”, sa han.

Karsan är bland topp 3 på Google!

Arpacıoğlu påminner om att fordon av märket Karsan finns i 16 olika länder och sa: "I dag, när "elbuss" skrivs i 16 länder i den världsberömda sökmotorn Google på deras eget språk, hamnar Karsan-märket bland de tre bästa i organiska sökningar. Detta är en mycket viktig utveckling. Detta visar att Karsan är på väg att bli ett favoritmärke inte bara i Europa utan även i världen.”

Den mycket manövrerbara e-JEST erbjuder en räckvidd på upp till 210 km.

Med sin höga manövrerbarhet och oöverträffade passagerarkomfort kan e-JEST föredras med en elmotor från BMW som producerar 170 hk och 290 Nm vridmoment och även BMW producerade 44 och 88 kWh batterier. Genom att erbjuda en räckvidd på upp till 210 km, e-JEST:s energiåtervinning, som visar den bästa prestandan av den 6-meters lilla bussklassen i denna mening, kazanTack vare det regenerativa bromssystemet som ger kraft kan batterierna självladdas med 25 procent. Utrustad med en 10,1-tums multimediapekskärm, helt digital instrumentpanel, nyckelfri start, USB-utgångar och valfritt Wi-Fi-kompatibel infrastruktur, matchar e-JEST inte komforten hos en personbil med sitt 4-hjuliga oberoende fjädringssystem.

Den klarar alla vägförhållanden med sin kraftfulla motor.

Den maximala batterikapaciteten kan ökas till 10 kWh för 300 meter, 12 kWh för 450 meter och 18 kWh för modellen i 600 meter klassen. De elektriska navmotorerna i Karsan e-ATA placerade på hjulen ger 10 kW maximal effekt och 12 250 Nm vridmoment på 22.000 och 18 meter, vilket gör att e-ATA kan klättra de brantaste backarna utan problem. Vid 500 meter visar den maximala effekten på 10 kW full prestanda även vid full kapacitet. Produktsortimentet e-ATA, som helt anpassar sig till de olika geografiska förhållandena i olika städer i Europa, imponerar med sin futuristiska exteriördesign. Den erbjuder passagerarna ett obehindrat rörelseomfång genom att erbjuda ett helt lågt golv i interiören. Trots sin höga räckvidd kompromissar inte e-ATA med passagerarkapaciteten, beroende på vilken batterikapacitet man föredrar kan e-ATA ta 79 passagerare på 12 meter, över 89 på 18 meter och över 135 på XNUMX meter.

300 km räckvidd, nivå 4 autonom programvara

I den autonoma e-ATAK-modellen utförd av Karsan R&D samarbetades med ett annat turkiskt teknikföretag, ADASTEC. Nivå 4 autonom mjukvara utvecklad av ADASTEC har integrerats i Autonomous e-ATAK:s elektrisk-elektroniska arkitektur och mjukvara för elfordon. Autonoma e-ATAK drivs av batterier med en kapacitet på 220 kWh utvecklade av BMW och når 230 kW effekt, vilket möter kundernas behov. Karsan Autonomous e-ATAK:s 8,3-meters dimensioner, 52-personers passagerarkapacitet och 300 km räckvidd gjorde Autonomous e-ATAK till en ledande i sin klass. Autonom e-ATAK kan laddas på 5 timmar med AC-laddningsenheter och på 3 timmar med DC-enheter.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar