Opels flaggskepp i SUV New Grandland i Turkiet

Opels flaggskepps-SUV i nya Grandland i Turkiet
Opels flaggskepp i SUV New Grandland i Turkiet

Opels flaggskepp inom SUV, nya Grandland, finns till försäljning i Turkiet. Nya Opel Grandland gör sig redo att sätta standarder i sin klass med sin moderna och djärva design, digitala sittbrunnsfunktion och överlägsna tyska teknologier. Nya Grandland, som bjuds ut till försäljning med tre olika utrustningsalternativ som Edition, Elegance och Ultimate, kan föredras med 130 hk 1.2-liters turbobensin och 1.5-liters dieselmotor. Den förnyade modellen erbjuder AT8 helautomatisk växellåda som standard i alla motoralternativ. Grandland, den nyaste medlemmen i Opels SUV-familjen, väntar på sina ägare med priser från 809.900 XNUMX TL.

Det djärva och enkla formspråket, som började med det förnyade Crossland och fortsatte med Mokka, som började säljas förra året, får plats även i det nya Grandland. Utrustad med Opel Visir på utsidan och den digitala Pure Panel-cockpiten på insidan sätter nya Grandland standarden i sin klass. Tillgänglig med tre olika utrustningsalternativ som Edition, Elegance och Ultimate, 130 hk 1.2-liters turbobensin och 1.5-liters dieselmotoralternativ, nya Grandland erbjuder AT8 helautomatisk växellåda som standard i alla motoralternativ. Nya Opel Grandland väntar på sina nya ägare i Opels utställningslokaler med priser från 809.900 XNUMX TL.

"Den förnyade Opel SUV-familjen är nu mycket mer ambitiös"

När han uttryckte att Opel SUV-familjen har blivit helt förnyad och har blivit mycket mer självsäker i sitt segment i och med lanseringen av New Grandland i Turkiet, sa Opel Turkiets generaldirektör Alpagut Girgin: "Vår uppgång, som började i SUV-segmentet med det förnyade Crossland och Mokka, fortsätter med tillskottet av det nya Grandland till familjen. Grandland, flaggskeppet för vårt varumärke inom SUV, återspeglar Opels nuvarande designspråk och är en modell som kan möta alla familjers behov med sin rymliga livsyta, uppdaterade teknologier och överlägsna säkerhetsfunktioner. Med sina effektiva motoralternativ och körglädje från Opels gener kommer nya Grandland att ytterligare stärka vårt anspråk inom SUV-segmentet. Under de första 2022 månaderna av 4, med våra Opel SUV-modeller, uppnådde vi en marknadsandel på 8.3 % i SUV-segmentet och rankades bland de fyra främsta varumärkena. Vi rankades 4:a i B-SUV med en marknadsandel på 12.2 %. Med nya Grandland siktar vi på att ytterligare öka vår marknadsandel inom SUV-segmentet. Vi tror att vi kommer att hålla Opel i topp 4 på SUV-marknaden med våra tre kraftfulla modeller i år, och vi arbetar mot detta mål.”

Säkert utseende

Den moderna designen på nya Opel Grandland visar sig vid första anblicken med sina djärva och enkla linjer. För det första drar 'Opel Visor', ett av märkets nya designelement, uppmärksamhet på framsidan. Grandland-namnet och lightning-logotypen finns i mitten av bagageluckan, som i andra SUV-modeller. Kroppsfärgade stötfångare, stänkskärmar och dörrskydd kompletterar den övergripande designen. Med 5 olika kroppsfärgalternativ som Alpine White, Quartz Grey, Diamond Black, Vertigo Blue och Ruby Red, erbjuder nya Grandland även ett takalternativ i två färger.

Effektiva bensin- och dieselmotorer på 130 hk

Nya Grandland erbjuder konsumenterna olika alternativ med både turbobensin- och dieselmotoralternativ. Den 1.2-liters turbobensinmotorn, som gör skillnad i sin klass med sin höga verkningsgrad, sticker ut med sin 130 hk effekt och 230 Nm vridmoment som erbjuds från låga varv, både med sin prestanda och effektivitet. Turbobensinaggregat accelererar Grandland från 0 till 100 km/h på 10,3 sekunder; Den förbrukar i genomsnitt 100 – 6,4 liter bränsle per 6,6 kilometer och når ett CO144-utsläppsvärde på 149 – 2 g/km (WLTP1).

På dieselsidan erbjuds konsumenterna 1.5-litersmotorn, som sticker ut med sin effektivitet och höga vridmoment. Motorn med 130 hk effekt och 300 Nm vridmoment accelererar Grandland från 0 till 100 km/h på 11,5 sekunder, samtidigt som den förbrukar i genomsnitt 100 – 5,1 liter bränsle per 5,2 kilometer och släpper ut 133 – 138 g/km CO2. WLTP1).

Den nya generationens motorer ger en mjuk och bekväm körning vid daglig användning med fordonets lätta struktur. Dessa motorer åtföljs av automatväxellådan AT8 med adaptiva växlingsprogram och Quickshift-teknik. Om föraren önskar kan han även växla manuellt med växelspaddlarna på ratten.

Tydlig, intuitiv och visionär: Den nya Opel Pure Panel Cockpit

Sittbrunnen på nya Opel Grandland är inte bara innovativ, utan fokuserar också på grundläggande behov. Två stora skärmar kombineras till en enhet och bildar Opel Pure Panel. Den helt digitala, förarorienterade sittbrunnen, som är standard på all utrustning, erbjuder intuitiv manövrering och distraherar föraren från en komplex upplevelse. Medan båda skärmarna erbjuds som 7 tum i Edition-hårdvaran, är 12-tums förarinformationsdisplayen i Elegance och Ultimate-utrustningen referenspunkten i sin klass. Den 10-tums centrala pekskärmen, å andra sidan, möjliggör en säkrare resa fokuserad på körning med sin förarorienterade design.

Den nya modellen drar också till sig uppmärksamhet med sitt infotainmentsystem och avancerade anslutningsfunktioner. Passagerare kan njuta av utmärkt anslutning och underhållning med både Apple CarPlay och Android Auto-kompatibla system. Den trådlösa laddningsfunktionen ger regelbunden laddning för kompatibla smartphones utan krångel med kablar.

Både förarinformationsdisplayen och den centrala färgpekskärmen erbjuder fler anpassningsmöjligheter än någonsin tidigare. På förarinformationsskärmen; Förutom trötthetsvarning för föraren, oljetemperatur, multimediainformation och färddatordata kan det nya mörkerseendesystemet och navigeringen också visas. Därmed kan föraren säkert komma åt all information han vill ha utan att ta hans uppmärksamhet från vägen.

En annan viktig innovation i kupén på nya Grandland är växelväljaren, medan den nya designen nu ger en mycket mer ergonomisk användning och ett stilrent utseende.

Ny teknik, standard med New Grandland

Nya Opel Grandland tillför många nya tekniker till användarna som förtjänar SUV:s flaggskeppsbeteckning. Adaptiva IntelliLux LED® Pixel-strålkastare, mörkerseendesystem och semi-autonom körfunktion erbjuds också för första gången i nya Grandland. Anpassningsbara IntelliLux LED® Pixel-strålkastare, som är referenspunkten för sin klass, anpassar ljusstrålen perfekt till körförhållandena och miljön utan att blända i ögonen på andra trafikintressenter, med 84 LED-celler, 168 per strålkastare. Nya Grandland har även fulla LED-strålkastare som standard från och med nybörjarutrustningen.

Det nya Grandland garanterar säkerheten för alla användare och andra varelser som färdas på mörka landsvägar, särskilt på natten, med systemteknik för mörkerseende. Systemets infraröda kamera känner av människor och djur upp till 100 meter framåt i körriktningen mot Grandland, beroende på temperaturskillnaden i omgivningen. Night Vision-systemet varnar föraren hörbart och visar deras position på den digitala förarinformationsdisplayen i den nya Pure Panel. Fotgängaren eller djuret framför fordonet är markerat i färg för att tydligt skilja det från omgivningen.

Nya Grandland är utrustad med en ny generations körstödsystem som ökar körsäkerheten och körkomforten. Många av dessa system är standard på nya Grandland. Bland de teknologier som erbjuds som standard; Den har aktivt nödbromsningssystem med fotgängardetektering, avancerad kollisionsvarning framåt, 360-graders surroundkamera och avancerat system för trafikskyltsdetektering. Adaptiv farthållare med stop-go-funktion och aktivt körfältsspårningssystem med filcentreringsfunktion och semi-autonom körfunktion erbjuds också förare i nya Grandland.

Nya Opel Grandland erbjuder också många körstödssystem till sina användare. Främre och bakre kameror gör det enkelt att manövrera. Området runt fordonet visas som ett fågelperspektiv på infotainmentskärmen. När fordonet rör sig framåt under manövrering aktiveras även den främre kameravyn automatiskt.

AGR-godkända ergonomiska säten

Nya Opel Grandland uppfyller de högsta standarderna inte bara med sina stödsystem utan också med sina ergonomiska egenskaper. Ergonomiska aktiva förar- och passagerarsäten med AGR-certifikat (German Campaign for Healthy Backs) stödjer körkomforten. De prisbelönta sätena är unika i Grandlands klass och erbjuder många justeringsmöjligheter, från elektrisk lutningsjustering till elektropneumatiskt svankstöd. Förutom sätesvärmefunktionen finns även ventilationsfunktionen tillsammans med läderklädseln. Lädersäten finns också som tillval.

Dubbelzons automatisk luftkonditionering, som är standard i alla Grandland-versioner, bidrar till interiörkomforten. Med AC Max-funktionen kan den maximala kylkapaciteten justeras genom att trycka på knappen i luftkonditioneringsmenyn på infotainmentskärmen om det är mycket varmt i bilen som står parkerad under solen på sommaren. Uppvärmd vindruta sticker ut som en annan funktion som ökar komforten under kalla vintermånader.

Komforten förstärks ytterligare av nyckelfri insteg och start, samt den elektriska bakluckan med sensorer som kan öppnas och stängas automatiskt genom fotrörelser under den bakre stötfångaren.

Tillsammans med funktionerna i Ultimate-utrustningen, erbjuder det valfria Premium Pack-paketet lädersäten, AGR-godkända 8-vägs förar- och 6-vägs passagerarsäten fram, ventilerade framsäten, uppvärmda baksäten och mörkerseende.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar