Hur byter jag bostad?

Hur man byter bostad
Hur man byter bostad

Bostadsbyte är ett av de förfaranden som nästan alla medborgare behöver under vissa perioder. Om du flyttar till en annan stad eller ett annat område kan bytet av bostad, som måste meddelas till befolkningsdirektoraten i vårt ministerium, enkelt slutföras i några steg. Så, hur görs bostadsändringen genom e-förvaltning? Här är lite nyfiken information om det ämnet;

Adressändringsmeddelandet, e-signaturen, mobilsignaturen eller SMS-verifieringen utförs från E-regeringen, vilka medborgare som måste ändra sin bostadsadress med nyfikenhet. Så, hur ändrar jag adressen från e-förvaltning? Här är stegen om det ämnet:

  • Först når du adressändringssidan genom att klicka på länken nedan.
  • För att minimera spridningen av epidemin i linje med de åtgärder som vidtagits inom ramen för bekämpningen av COVID-19-utbrottet stoppades registreringen av adressanmälan mellan provinserna som gjordes genom befolkningsdirektoraten och e-Government Gate fram till 27.04.2020. Så ta hänsyn till detta och starta din process.
  • Sedan, på sidan som visas, "Jag rapporterar bara för mig själv." Och "Jag kommer att rapportera adressen för mig själv och familjemedlemmarna som jag delar samma bostad med." Välj lämpligt alternativ för dig och gå vidare till avsnittet om flyttningsdatum.
  • När all information är ifylld kommer adressinformation att begäras på nästa sida.
  • Klicka på knappen "Hitta adress" för att välja bosättning och / eller annan adress. Skärmen för adressval öppnas. Välj adressen till vilken du kommer att göra ett meddelande från skärmen som öppnas.
  • När du har slutfört processen väljer du en av anmälningsmetoderna från mobil signatur, elektronisk signatur och SMS-verifiering. Eftersom mobil- och elektronisk signatur tillhandahålls av operatörerna kommer SMS-verifiering att vara en mer tillgänglig metod.
  • Sedan, efter att ha tryckt på framåtknappen, kan du ange verifieringskoden som skickas till mobiltelefonen på sidan och fortsätta till registreringsprocessen.
  • I adressdeklarationsprocessen som ska göras via e-förvaltning åläggs böter på 86 TL, vilket kan ses på systemet vid andra försenade förklaringar än deklarationer som gjorts för varaktigheten. Om medborgarna som ser detta överlämnar till befolkningsdirektoratet inom sju dagar och anger att de kommer att sätta in pengarna i förskott, minskas detta straff till 7 TL. Om adressen som ska deklareras tycks vara fylld under adressdeklarationsprocessen kan transaktioner inte göras via e-förvaltning. Medborgare som stöter på detta problem bör komma till befolkningsdirektoratet och få sina procedurer gjorda.
  • För ID-kort, körkort, pass och andra transaktioner som ska göras av befolkningsdirektoraten, Alo 199 eller http://www.nvi.gov.tr En tid måste göras från internetadressen.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser