Covid-19 vaccinstudier öppnade för medborgarnas deltagande

Covid-vaccinverk öppnas för medborgarna
Covid-vaccinverk öppnas för medborgarna

Fas-19-studier av Covid-3-vaccinet öppnades för medborgarnas deltagande. Uttalandet från hälsovårdsministeriet är följande: ”Det kinesiska ursprungsvaccinet Covid-15, som startade fas 3-studier i vårt land den 19 september, börjar tillämpas på frivilliga medborgare efter vårdpersonal. Medborgare i åldern 18-59 år som inte har haft Covid-19 tidigare, https://covid19asi.calismasi.info eller genom att ringa 0850 811 18 80.


Covidien-19-vaccinansökningar fortsätter vid 12 centra i 25 städer i Turkiet. Vaccinet, som först introducerades på högriskhälsoarbetare, har hittills administrerats till 726 frivilliga sjukvårdspersonal och 1237 doser vaccin har administrerats. Eftersom säkerhetsdata för praxis i vårdgruppen utvärderades positivt öppnades ansökningarna för normala riskfyllda medborgare. Interimsutvärderingsrapporter utarbetas för varje 500 volontärer i de pågående vaccinationsstadierna.

Enligt den interimsäkerhetsrapport som utarbetades med 6 personer den 518 november bestämdes att vaccinet inte hade några signifikanta biverkningar. De vanligaste biverkningarna rapporterades som trötthet (7,5%), huvudvärk (3,5%), muskelsmärta (3%), feber (3%) och smärta vid injektionsstället (2,5%). Den oberoende datakontrollkommittén rapporterade att den inte hade några förbehåll för vaccins säkerhet i sin utvärdering av interimsäkerhetsrapporten med tillgängliga data. Vaccinationen fortsätter i två steg: sjukvårdsarbetare med hög risk och volontärer med normal risk.

Covid-19-vaccinet är planerat att appliceras på totalt 12 450 3 volontärer. I vaccinationsstudien får några av de frivilliga det faktiska vaccinet och den andra delen får placebo. Denna metod bestäms slumpmässigt av datorprogrammet och forskargruppen vet inte vad som gjordes för vilken volontär. I försöken som ska genomföras på frivilliga medborgare kommer 2 av XNUMX personer att få ett riktigt vaccin. På detta sätt kommer skillnaden i effekt mellan det verkliga vaccinet och det icke-vaccinet att avslöjas. I slutet av studien kommer alla volontärer i placeboarmen att bjudas tillbaka till centren och den faktiska vaccinationen kommer att administreras. "


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser