När öppnar internetkaféer och Play Station Halls? Det datumet

När öppnar internetkaféer och lekstationshallar?
När öppnar internetkaféer och lekstationshallar?

Inrikesministeriet skickade en cirkulär om 81 Internet Governorships om "Internetcaféer, lounger och elektroniska lekplatser". Från det ögonblick då COVID-19-utbrottet i cirkuläret utkom rekommendationerna från hälsoministeriet och Coronavirus vetenskapliga kommitté av vår president, Mr. I enlighet med instruktionerna från Recep Tayyip Erdoğan påminde det sig om att många åtgärder vidtogs för att hantera risken för epidemin / smittan när det gäller folkhälsa och allmän ordning, för att säkerställa social isolering, för att upprätthålla ett säkert avstånd och för att kontrollera hastigheten på dess spridning.


Under perioden med kontrollerat socialt liv; Det har anförts att ministerierna bestäms av de berörda ministerierna i enlighet med rekommendationerna från Coronavirus Scientific Board, samt rengörings-, mask- och distansförhållanden, som är de grundläggande principerna som ska följas vid bekämpningen av epidemin. I detta sammanhang noterades att internetcaféerna / salongerna och elektroniska spelplatserna beslutade att upphöra med sin verksamhet från och med 17 mars, bestämdes av Coronavirus Scientific Board, beroende på förhållandena under vilka de kunde arbeta under en kontrollerad social livstid och rapporterades till vårt ministerium.

I linje med förhandlingarna med berörda ministerier och offentliga institutioner och organisationer och instruktionerna från president Recep Tayyip Erdoğan, internetkaféer / salonger och elektroniska spelplatser, lagbestämmelser som tillåter deras verksamhet (Förordning om öppnings- och arbetslicenser för arbetsplatser etc.) och åtgärder relaterade till arbetshälsa och säkerhet. Dessutom, under förutsättning att de åtgärder som anges i cirkulären har vidtagits, kommer den att kunna starta sin verksamhet från och med den 01 juli.

A) Allmänna principer

1. Operatörerna för dessa anläggningar kommer att vara skyldiga att vidta försiktighetsåtgärder relaterade till reglerna i denna cirkulär och de regler som fastställts av Coronavirus vetenskapliga kommitté, särskilt rengörings-, mask- och distansåtgärder.

2. Inom denna ram kommer distansplanen för de allmänna användningsområdena och utformningen att utarbetas av operatörerna, kundkapaciteten för internetkaféerna / hallarna och elektroniska lekplatserna kommer att bestämmas enligt avståndsregeln, kapacitetsinformationen kommer att hängas på en synlig plats vid företagets ingång och antalet kunder accepteras enligt denna kapacitet.

3. Informationsaffischer om rengöring, mask- och distansregler och andra regler som ska följas kommer att hängas vid ingången till internetkaféer / salonger och elektroniska spelplatser och på lämpliga platser.

4. Planering för antalet personer som kan vara på internetkaféer / salonger och elektroniska spelområden samtidigt (beräknas genom att inkludera anställda och kunder) kommer att göras minst 4 kvadratmeter per person.

5. Minst 1 meter avståndsregel kommer att observeras mellan de personer och bord / enheter som kommer att vara inuti samtidigt, detta avstånd bestäms av landmärken. I spel som spelas med två eller flera personer i en enhet kommer det att vara minst 1 meters avstånd mellan varje person.

6. Åtgärder kommer att vidtas för att minska kontakten mellan borden / enheterna med element som transparent presenning, glaspartition och träkant.

7. Osmaskade kunder eller anställda kommer inte att tas in på internetkaféer / lounger och elektroniska spelplatser. Masken kommer att fortsätta att bäras hela tiden. Begagnade masker kastas i kullen med lock och töms regelbundet.

8. Försiktighetsåtgärder kommer att vidtas vid ingångsporten för att förhindra okontrollerad folkmassa på arbetsplatserna som nämns ovan. I detta sammanhang kommer en enkel stimulator / blockerare (en enkel röd sladd eller band etc. som kan fästas genom att hänga från båda sidorna av dörren) placeras på ytterdörren.

9. Tidningar, tidskrifter etc. för vanligt bruk inuti. kommer inte att beaktas.

10. Kunder uppmanas helst att göra kontaktlösa betalningar. Betalningsterminalen (POS-enhet) kommer att rengöras ofta med 70% alkohol. Genom att påminna kunderna om att de kan göra kontaktlösa betalningar med kortet kommer det att garanteras att undvika kontantbetalningar så mycket som möjligt och betalningsterminalen (POS-enhet etc.) att kunderna kommer att kontakta / kommer att rengöras / desinficeras med 70% alkohol efter varje kund.

11. Bord / stolar, datorskärm, tangentbord och mus, spelkonsol etc. utrustning och material torkas med 70% alkohol efter varje kundanvändning.

12. Mat / dryckstjänst kommer att utföras av den operativa personalen i enlighet med avståndsregeln och människor får inte köpa sin egen mat och dryck.

13. Engångsmaterial kommer att användas för service av te / kaffe och andra drycker.

14. Kök, tehus och serviceområden i internetkaféer / salonger och elektroniska spelområden kommer att arrangeras i enlighet med bestämmelserna i ministeriets cirkulär nr 30.05.2020 daterad 8556 och de regler som utarbetats för kaféer och restauranger av hälsovårdsministeriet Coronavirus vetenskapliga kommitté inom ramen för COVID-19.

B) Personalåtgärder

1. Personalen informeras om COVID-19: s överföringsvägar och förebyggande åtgärder.

2. Kroppstemperaturmätningar vid personalens ingång / utgång görs med termiska sensorer eller kontaktlösa febermätare, och dessa data registreras dagligen och lagras i minst 14 dagar.

3. Om personalen ser symptomen på COVID-19 i sig själva eller hos de människor de bor hos, kommer de att rapportera detta till affärschefen omedelbart.

4. Personal med symtom på feber, hosta, rinnande näsa, andningsbesvär kommer att ledas till den medicinska institutionen för utvärdering från COVID-19 genom att bära en medicinsk mask.

5. Personal som diagnostiserats och kontaktats med COVID-19 kommer att hanteras av provins- / distriktsdirektoratet i enlighet med reglerna i hälsovårdsministeriets COVID-19-riktlinjer.

6. All personal kommer att bära en mask enligt regeln, masken kommer att bytas när den blir fuktig eller smutsig, den kommer att använda antiseptisk hand eller köln som innehåller minst 70% alkohol före och efter utbyte.

7. Personalen kommer att säkerställas att uppmärksamma handhygien och personalen kommer att varnas om denna fråga.

8. Personalens arbetskläder byts dagligen.

9. Anställda utom rengöring och tvätt av disk från personal på dessa arbetsplatser (för att inte skapa falsk förtroende) kommer inte att använda handskar.

10. I viloplatserna bibehålls minst 1 meters avstånd mellan personalen och en mask bärs.

C) Åtgärder för kunder,

1. Information som förklarar reglerna som förväntas följas inuti, som hängs på en synlig plats utan att gå in, kommer att läsas och de angivna reglerna följs.

2. Vid ingångarna görs febermätningar vid ingångarna och personer med en kroppstemperatur högre än 38 grader kommer att ledas till närmaste hälsoinstitution.

3. Personer med fall av COVID-19 eller kontakt med symtom på feber, hosta, rinnande näsa, andningsbesvär kommer inte att tillåtas på internetkaféer / lounger och elektroniska spel.

4. Kunderna blir varnade för att hålla ett avstånd på minst 1 meter från andra kunder och anställda.

5. Innan du går in på internetcaféer / salonger och elektroniska spelområden, kommer en mask att bäras i enlighet med dess regel, som täcker munnen och näsan helt. Tillräckliga masker kommer att finnas tillgängliga vid ingångarna av internetcaféägare, och masker kommer att delas ut till kunder utan masker vid ingången. Masken tas inte bort inuti.

6. Antiseptisk hand eller köl som innehåller minst 70% alkohol kommer att användas vid inresa på internetkaféer / lounger och elektroniska spelplatser.

Ç) Rengöring och hygien

1. Internetkaféer / lounger och elektroniska spelområden kommer att rengöras regelbundet varje dag. Områden och material som används ofta kommer att rengöras oftare.

2. Fuktig torkmunstning föredras för rengöring av golv och ytor. Fejningsoperationer undviks med en dammborttagande borste.

3. Rengöring av dessa arbetsplatser, särskilt de berörda ytorna (såsom datortangentbord, möss, spelkonsoler, dörrhandtag, telefonhandenheter, bordytor etc.) kommer att beaktas. För detta ändamål kommer 1/100 utspädd (ett halvt litet teglas med 5 liter vatten) blekmedel (Sodium hypochlorite Cas No: 7681-52-9) att användas för desinfektion efter rengöring med vatten och tvättmedel. Desinfektion kommer att tillhandahållas genom att torka kassa, datortangentbord, telefon- och andra enhetsytor med 70% alkohol där klorföreningar inte är lämpliga.

4. För ytrensning och desinfektion; Ytdesinfektionsmedel som innehåller aktiva ämnen mot virus och med "Biocidal Product License" utfärdat av hälsoministeriet kan användas.

5. Rengöringsdukar kommer att separeras beroende på användningsområdet och rengöras ordentligt efter varje användning. Det kommer att vara möjligt att tvätta de återanvändbara och återanvändbara rengöringsmaterialen minst 60 oC.

6. Banderoller om handtvätt hängs på toaletter.

7. Toalettpapper och pappershanddukar för engångsbruk placeras i toaletterna. Handtorkar med luft kommer inte att användas.

8. Flytande tvål kommer att förvaras i toaletterna och kommer att bibehållas.

9. Batterier och tvålutdelare i toaletter fotocell om möjligt.

10. 1/10 utspädd blekmedel (Sodium hypochlorite Cas No: 7681-52-9) kommer att användas för toalettdesinfektion.

11. Städpersonal tillhandahålls för att använda medicinska masker och handskar. Efter rengöring tar personalen av sig masker och handskar, kastar dem i papperskorgen och tvättar händerna med tvål och vatten i minst 20 sekunder.

12. Ventilation av arbetsplatser med centrala ventilationssystem kommer att arrangeras på ett sätt som säkerställer naturlig luftcirkulation, underhåll och filterbyten av ventilationssystem kommer att göras i enlighet med tillverkarens rekommendationer.

13. Vid användning av luftkonditionering och ventilator, kommer det att agera i enlighet med "Försiktighetsåtgärder i luftkonditionerings- / luftkonditioneringssystem inom COVID-19: s tillämpningsområde" i "Utbrottshantering och arbetshandbok" utarbetat av hälsoministeriet.

14. Dörrar och fönster på internetkaféer / hallar och elektroniska spel kommer att ventileras ofta genom att öppna dörrar och fönster för att säkerställa tillräcklig luftcirkulation.

D) Andra problem

Elektroniska spelcentra (utom glid, gunga, sand / bollpool, etc.) i köpcentrumen kommer att kunna tjäna inom de procedurer och principer som anges i denna cirkulär.

I detta sammanhang; Nödvändiga beslut kommer att fattas av styrelseledamöter och distriktsstyresuppgifter i enlighet med artiklarna 27 och 72 i Allmänna sanitärlagen för att utföra verksamheten på internetkaféer / hallar och elektroniska spelplatser enligt ovan nämnda regler.

Internetkaféerna / salongerna och elektroniska spelplatserna som kommer att börja verka i enlighet med besluten från provins- / distriktsstyrelsens hygienstyrelser kommer att granskas två gånger i månaden för att säkerställa att ansökan genomförs fullt ut inom de angivna ramarna.

Administrativa böter ska åläggas i enlighet med artikel 282 i den allmänna sanitetslagen för dem som inte följer åtgärderna, och förfaranden kommer att genomföras i enlighet med relevanta artiklar i lagen enligt villkoret för överträdelsen. Nödvändiga rättsliga förfaranden kommer att inledas inom ramen för artikel 195 i den turkiska strafflagen om beteende som utgör brott.Var den första att kommentera

Yorumlar