Den andra etappen av Bodrums slott är öppen för besök

Den andra etappen i källarslottet öppnade för att besöka
Den andra etappen i källarslottet öppnade för att besöka

Kultur- och turistminister Mehmet Nuri Ersoy: ”Projektet i Bodrums slott har hittills kostat nästan 93 miljoner liror. När de sista återstående delarna slutfördes i slutet av året var det ett restaureringsarbete på cirka 100 miljoner pund, men det var också bra. Jag hoppas att det kommer att bli attraktionen i Bodrum igen när det gäller kulturaktiviteter. ”


Minister Ersoy: ”Vi bryr oss särskilt om scenen. Eftersom återupplivningen av Bodrums centrum med sina näringsidkare är mycket viktigt. När vi inkluderar hantverkare med de aktiviteter vi utför inom turism och kultur, får du ett resultat som alla är nöjda med. ”

Minister Ersoy: ”Från 1 juli kommer vår konstscen att tas i bruk. För Bodrums invånare, som vi tog i bruk förra året, finns det ibland ofta agenda, prissättning, vi har en gratis allmän strand. Vi sätter i drift den 1 juli. ”

Kultur- och turistminister Mehmet Nuri Ersoy uppgav att projektet i Bodrumslottet hittills kostade cirka 93 miljoner liror.

Minister Ersoy sade att vid öppningsceremonin i Bodrums slott, där restaureringen av den andra etappen avslutades, från och med den 1 juni, öppnade de de privata ruinerna av ministeriet för besökarna som de borde.

Med uppgift om att Bodrums slott är en av de viktigaste platserna bland museer och ruiner, sa minister Ersoy: ”Vi började på mycket kort tid i oktober 2017, det stängdes i en enda sommarsäsong under sommarsäsongen 2018. Förra året öppnade vi den första etappen på World Museum Day. Vi åkte till två etapper för att undvika att Bodrum berövas utländska besökare. Vi öppnade den 2019 maj 18. ” sa.

Minister Ersoy betonade att de slutförde sitt andra steg med mycket kort försening trots pandemin och tog det i bruk.

Minister Ersoy sade att tornen i Bodrums slott togs i bruk med den andra etappen: "Vi öppnar de italienska, tyska, franska och spanska tornen och Caria Beauty Exhibition Hall och byggnaden med Serçe Harbour Shipwreck. Med den andra etappen har vi öppnat cirka 1100 kvadratmeter inomhusutställning. Vi har mycket lite arbete kvar. De är färdiga i slutet av året. När vi tar i bruk dessa tillsammans med British Tower och Uluburun Shipwreck mässhallen, tas Bodrum Castle i bruk med ett inomhusutställningsområde på 1375 kvadratmeter. ”

Minister Ersoy påpekade att de upptäckte några överraskningsområden efter att ha påbörjat restaureringsarbetet, ”Vi tog dem också till Bodrums slott. Till exempel öppnades gittrarna från det tyska tornet där, upptäcktes efter restaureringen inleddes Vi tog upp detta projekt till Bodrums säsong. ” sa.

“Vår gratis offentliga strand öppnar den 1 juli”

Bodrum är inte det enda arkeologiska värdet, utan också med kulturella aktiviteter som uttryckte en viktig poäng, sa Turkiets minister Ersoy: "Turistantal för kultur och konst som krona när du är mycket mer värdefull, mycket oslagbar, är mycket vackrare. Förra året, du vet, i detta sammanhang, tog vi upp scenen och tog den i bruk. Vår scen på 1300 personer. Från 1 juli tilläts kulturaktiviteter i år. Från 1 juli kommer vår konstscen att tas i bruk. För Bodrums invånare, som vi tog i bruk förra året, finns det ibland ofta dagordningar här, vi har prissättning, en gratis allmän strand. Vi sätter i drift den 1 juli. Återigen för den här säsongen. Människor på stranden i Turkiet istället för att rulla ut många. Återigen till slutet av juli kommer vi att lägga till ytterligare två offentliga stränder i Belek och Antalya-regionerna och fortsätta att sprida fria allmänna stränder som drivs av ministeriet för kultur och turism, som är mycket efterfrågade av allmänheten i olika regioner, områden i Egeiska öarna. "

“Bodrum kommer att bli en sevärdhet”

Minister Ersoy nämnde budgeten för slottets restaureringsprojekt och sa: ”Projektet i Bodrums slott har hittills kostat cirka 93 miljoner liror. När de sista återstående delarna slutfördes i slutet av året var det ett restaureringsarbete på cirka 100 miljoner pund, men det var också bra. Förhoppningsvis blir det Bodrums attraktionspunkt när det gäller kulturaktiviteter. Vi bryr oss särskilt om scenen. Eftersom det är väldigt viktigt att återuppliva Bodrums centrum med sina näringsidkare. När vi inkluderar hantverkare med de aktiviteter vi utför inom turism och kultur, får du ett resultat som alla är nöjda med. ” använde uttrycket.

Efter anförandena genomfördes öppningen genom att klippa bandet enligt reglerna för socialt avstånd. Senare besökte minister Ersoy och den åtföljande delegationen områden där restaureringsprocesserna avslutades och fick information från myndigheterna.

Öppning, Muğla guvernör Orhan Tavlı, AK-partiet Muğla suppleanter Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla vice Burak Erbay, kulturarv och museer General Manager Gökhan Yazgı, Bodrum distriktsguvernör Bekir Yılmaz, Bodrum borgmästare Ahmet Aras, Muğla turism provinsdirektör Zeker Förutom Pervin Ersoy, fru till Bingöl och minister Ersoy, deltog nästan 50 gäster.

Den här bildspelet kräver JavaScript.Var den första att kommentera

Yorumlar