40 av Eti Bakır arbetare som arbetar på järnvägsplatsen fångade Kovid-19

Kovid fångades av arbetarna som arbetade på järnvägsstationen i köttkoppar
Kovid fångades av arbetarna som arbetade på järnvägsstationen i köttkoppar

40 av arbetarna som arbetade på järnvägsbyggnadsplatsen i Eti Bakır i Mazıdağı, som ägs av Cengiz Holding, fångades av Kovid-19.


40 av arbetarna som arbetade i Diyarbakır-Mazıdağı-järnvägskonstruktionen av Eti Bakır Metal Recycling and Integrated Gertilizer Factory i Cengiz Holding, belägen i distriktet Mazıdağı på Mardin, fångades i Kovid-19 under den senaste veckan. Det anges att de arbetare vars testresultat var positiva behandlades på offentliga sjukhus i Mardin, Mazıdağı och Derik.

Det lärde sig att trots upptäckten av virus hos 40 arbetare, fortsätter hundratals andra arbetare som arbetar på byggplatsen att arbeta, och arbetare får inte gå hem som en "åtgärd". Det anges att arbetarna tvingades sova på byggarbetsplatsen och att de som ville gå till sina hem hotades med uppsägning.

I talet med Mesopotamian Agency (MA) sa arbetare att avbrott och åtgärder bör vidtas inför ett växande epidemiskt hot. Arbetarna uppgav att även om det finns en risk för epidemi, kan de inte ljuda på grund av arbetslöshetshotet.

Arbetare som tvingades arbeta trots hotet om epidemin vidtog åtgärder på samma plats i maj förra året och 118 anställda avskedades på grund av deras deltagande i åtgärden. (Mardin / ME)Var den första att kommentera

Yorumlar