Ankara YHT Accident Trial börjar första rättegången

ankara yht olycksförsök inledde den första rättegången
ankara yht olycksförsök inledde den första rättegången

Den första rättegången mot höghastighetstågolyckan i Ankara i december 2018, där nio personer dödades och mer än 80 personer skadades, började vid Ankara Courthouse. Totalt 10 TCDD-personal, varav tre är arresterade, är på rättegång.


TidningsväggEnligt Serkan Alans rapport, ”Den första förhandlingen i ärendet mot 13 tilltalade angående höghastighetstågolyckan som dödade nio personer i Ankara den 2018 december 10 började i Ankara 30: e High Criminal Court.

Höghastighetståg (YHT), som går mellan Ankara och Konya, och nio praktikanter dödades och dussintal skadades i olyckan som inträffade som en följd av kollisionen mellan guidetåget för att kontrollera skenorna. Tio anklagade deltog i förhandlingen, tre av dem arresterades och sju av dem arresterades på anklagelser om ”orsakade mer än en död och skada”.

"Jag är ledsen för att jag var kedjans sista ring"

Den anklagade som gjorde det första försvaret i åtalet var Osman Yildirim, en internerad tågchef som påstås ha orsakat olyckan eftersom han glömde att byta sax som gjorde det möjligt för tågen att komma in i olika sken enligt deras avgångsriktning. Yildirim, som önskar kondol till de som förlorade livet, sa, özür Jag ber om ursäkt för alla för att vara den sista länken mellan många kedjor som är orsaken till denna olycka. ”

"Värmningssystem fungerade inte i shear"

Yildirim, dagen för olyckan inträffade, sa att saxen M74 inte fungerar och aldrig visades för honom. Yıldırım sa, därför att arbetarna arbetade övertid, de arbetade inte för att undvika övertid. Jag visste inte att jag var den enda. Klockan 4-5 fick Eryaman frostvarningar på saxen. Jag försökte bygga den 12: e rutten på order av operatören. Isskärarna var frysta. Normalt finns det värmesystem i saxen men det fungerade inte. Jag hade problem med sax. Officeren sa att det fanns ett tåg den 13: e. Jag hanterade det och jag gjorde det. Den här gången gick jag för att skapa 11-vägs saxen som kraschade. Mina händer och fötter var frusna. Jag har varit kallt sedan 4-5. Jag låste det förmodligen inte. Det var kallare. Jag gjorde 11-talls saxen. Att göra sax fel är vanligt förekommande på järnvägen. De har inte vidtagit åtgärder för detta. Tåget passerade framför mig men det är omöjligt att se vilket som är jämnt. Sedan inträffade olyckan och jag blev chockad. Jag är fortfarande i chock. ”

Domstolens 'sax gjorde du' ifrågasätter, svaranden Lightning, "Jag trodde att jag inte hade gjort det," sade han.

"MITT ETT ARBETE VAR FÖRSIKT FEL"

Svaranden Mükerrem Aydoğdu advokat sa till svaranden Yıldırım: ”Har han inte fått utbildning tidigare? Gjorde han sax utan träning? Gick han detta utan att veta sitt jobb? Yıldırım Jag använde den för första gången den 9 december (2018). Annars visste jag inte hur jag skulle använda panelen. Detta kort är elektroniskt. Jag visste de manuella saxarna. Han hade tecken och såg långt bort. Det finns inga tecken på elektroniska saxar. Det är mer troligt att vi inte gör några misstag inom elektronik. Mitt enda arbete var ett misstag när vädret var kallt

Osman Eker, advokat för Osman Yildirim sa, imin Min klient har ingen plats att stanna länge. Sax är inte bara en enkel sak. Från rengöring av saxen till det enkla saxet i saxen är många jobb värda. Det finns ytterligare fem utbildningar kunden måste ta. Klienten var på tjänst innan han fick dem. Varför fick de inte utbildning? ”

"SIGNALISERING HAR UNDGÅTT OCIDENT"

Advokat Eker sa: ”Fanns det ett snöavlägsningsverktyg som användes för saxstädning? Det fanns skyltflaggor, "svarande Lightning", "svarade inte" och sa att det fanns tekniska brister.

Offeradvokat Melih Koluaçık sa: ”Skulle det inträffa en olycka om det fanns ett kontrollsystem för att byta sax? Var det någon signalering? Trots att olyckan förhindrades, "svarade Lightning-frågan," Det fanns ingen. Men det skulle förhindras ”.

I åtalet vittnade den tilltalade operatören Sinan Yavuz att Yıldırım gav godkännande som om han inte ändrade saxen. Yavuz sa, dim jag skickade tåget som det borde. Inget spårningssystem efter sändning. Jag har arbetat där i 3.5 år och i genomsnitt kör 60 tåg. Varje fem till tio minut måste denna M74-sax bytas ut. Det är inte möjligt för mig att gå och kolla det på plats varje gång jag kommer och tar tåg. Jag fick garantin från Osman och skickade tåget. Jag accepterar inte avgifterna. Jag har inget fel i olyckan. Jag har arresterats i 13 månader. Min familj och jag tror att vi är offer. ”

"JAG HAR MITT ANSIKT"

En annan anklagad trafikledare Emin Ercan Erbey vittnade. Bey Händelsedagen började rutinmässigt. I det ögonblick saxen gjordes såg de efter mig. Jag frikändes medvetet. Om jag har det minsta misstaget är jag villig att acceptera all straff. ” Efter Erbys ord som berättade för honom att de fick höra att signaleringen inte fungerade på grund av Capital Ray-arbetet, sa publiken: ”Alla dessa människor skulle inte dö om det fanns signalering. Skam ”reaktionen kom.

Er finns det en panel på linjen för att undersöka saxrörelserna? San, svarade Erbey svarade, "Nej, det finns ingen sådan panel. Incel

Rättegången avbröts i en timme.

Vem är försökt?

I fallet med en tågolycka i Ankara är Osman Yildirim, en praktikant, Sinan Yavuz, en trafikchef och Emin Ercan Erbey, en trafikledare, på rättegång. Namnen som prövas utan arrestering är följande:

HT YHT Ankara-direktör Duran Yaman, YHT Traffic Service Manager Ünal Sayıner, TCDD Säkerhets- och kvalitetsledningsavdelningschef Erol Tuna Aşkın, TCDD Trafik- och stationsledningsavdelningschef Mükerrem Aydoğdu, YHT Ankara Station Biträdande direktör Kadir Oğuz, filialchef Recep Kutlay, trafiktjänst Biträdande direktör Ergun Tuna Müdür


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar