Kanal Istanbul strategiska plan tillkännagav

Kanal Istanbul
Kanal Istanbul

Kanal Istanbul: s strategiska plan tillkännagav; Transportministeriet meddelade att det är planerat att slutföra 2023 procent av Kanal Istanbul-projektet av 60. Kostnaden för projektet blir TL 75 miljarder.

Transportministeriet har meddelat Kanal Istanbuls strategiska plan, som forskare kallar ett rivningsprojekt på ..

75 tillkännagav att projektet kommer att göras till en kostnad av TL miljarder 60 procent av projektet förväntas vara avslutat år 2023 sa. Kanalens längd kommer att vara 40 kilometer, 150 meter i bredd och 25 meter i djup.

När projektet är avslutat kommer två nya halvöar och en ny ö att bildas i Istanbul. Det nya bostadsområdet som ska byggas runt Canal Istanbul kommer att täcka 453 miljoner kvadratmeter.

Enligt planen som beskriver projektets del fram till 2023 kommer projektets första år att läggas på förberedelser. 10 procent andra året, 20 procent tredje året, 30 procent fjärde året och 60 procent femte året.

TMMOB meddelade tidigare att projektet skulle avbrytas omedelbart, professor. Dr. Naci Görür sa att risken för jordbävningar kommer att öka tillsammans med Canal Istanbul. Görür sa från sitt sociala mediekonto: ”Istanbul förväntar sig en jordbävning. Om den förväntade jordbävningen inträffar kommer Marmara-munnen på kanalen att påverkas av intensiteten av 9-10. Det är möjligt att en struktur med nolltolerans mot horisontell och vertikal rörelse som en kanal kan skadas allvarligt av jordbävningen. ”

Karta över Kanal Istanbul

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar