Wien tunnelbana karta tidtabell och biljettpriser

Karta över Wien Metro
Karta över Wien Metro

Wien tunnelbana Det är namnet på det snabba kollektivtrafiknätverket i Wien, Österrikes huvudstad 78,4 km lång. Det femlinjiga tunnelbananätet är mestadels underjordiskt. Endast U6 och den mellersta delen av U1 är plan tvärsnitt från U2 till Krieau till Seestadt.

Den första delen av det moderna tunnelbananätet lanserades i 1976. Emellertid introducerades U4- och U6-linjerna först i 1898. Metro-nätverket är integrerat i Wien S-Bahn-system. Det betyder att alla spårvagnar, bussar och järnvägar i Wien använder samma biljett. Stationsnamn kommer vanligtvis från gatu- eller stadsdelnamn, eller från byggnader kända för att vara i närheten. Det finns dock inga specialnamn för tunnelbanelinjerna. U-Bahn-ordet är prefixat med U-prefixet som U1 och U2.

Wien tunnelbana U1- och U2-stationer

 • Leopoldau
 • Großfeldsiedlung
 • Aderklaaer Straße
 • Rennbahnweg
 • Kagraner Platz
 • Kagran
 • Alte Donau
 • Kaisermühlen
 • Donauinsel
 • Vorgartenstraße
 • Praterstern
 • Nestroyplatz
 • Schwedenplatz
 • Stephansplatz
 • Karlsplatz
 • Taubstummengasse
 • Südtiroler Platz-Hauptbahnhof
 • Keplerplatz
 • Reumannplatz
 • stadion
 • Krieau
 • Messe-Prater
 • Praterstern
 • Taborstraße
 • Schottenring
 • Rathaus
 • Volkstheater
 • Museumsquartier
 • Karlsplatz

Österrike Wien Metro Map

Metro karta över Wien_2020 (Pdf)

Wien underjordiska biljettavgifter

Wien har ett mycket utvecklat kollektivtrafiknätverk. Bussar, tåg, spårvagnar och tunnelbanelinjer tar dig nästan var som helst i staden. Wien kollektivtrafik Wiener Linien driver fem tunnelbanelinjer, 29-spårvagnen och 24-busslinjen, som inkluderar nattlinjen 127. Nattlinjerna fungerar bara mellan 0,30 till 5: 00. På helger och allmänna helgdagar stannar tunnelbanan i Wien till sina passagerare hela natten. Wiener Linien-flottan består för närvarande av mer än 500 spårvagnar och mer än 450-bussar.

Enkel biljett 2,40 EUR'Stopp.

Wien tunnelbana U-Bahn transferstationer

 • Karlsplatz U1, U2, U4
 • Landstrasse U3, U4
 • Längenfeldgasse U4, U6
 • Praterstern U1, U2
 • Schottenring U2, U4
 • Schwedenplatz U1, U4
 • Spittelau U4, U6
 • Stephansplatz U1, U3
 • Volkstheater U2, U3
 • Westbahnhof U3, U6
Wien metro karta detalj
Wien metro karta detalj

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar