Silver – Nytt guld?

silver guld pris
silver guld pris

Medan priset på guld har svämmat över i nästan två år, har silver förbättrats spektakulärt. Är silver det nya guldet? Den ädla metallen silver går verkligen gyllene tider till mötes.

Silver och guld – skillnader

Silver och guld är ädelmetaller som har använts som investerings- och betalningsverktyg i århundraden. Det finns dock vissa skillnader mellan de två typerna av metaller.

För det första är silver betydligt billigare än guld: ett uns silver kostar för närvarande cirka $23, medan ett uns guld kostar $1900. Silver är också betydligt bättre positionerat än guld vad gäller handelsvolymer. Varje dag handlas dubbelt så mycket silver som guld än i världen. Det gör att det är lättare att investera i silver än i guld.

Silverprisprognos

Silverprisprognosen för innevarande år är positiv. Efterfrågan fortsätter att öka som en industriell metall. Men samtidigt bryts allt mindre silver. Som smyckesmetall spelar den en allt viktigare roll i silver, eftersom silver anses vara hippt. Det är också billigare än guld. Åtminstone för stunden. Du kan läsa hela silverprisprognosen till 2025 här:

Silverprisprognos

Silver är mindre värt än guld

Silver har visat sig vara en av de mest mångsidiga tillgångarna, en värdefull och värdefull vara som ofta underskattas. Många investerare föredrar guld som sin huvudsakliga investering, men det är inte alltid det bästa valet. Fördelarna med silver gör det till ett värdefullt alternativ.

En av de största potentialerna med silver framför guld är att det är mycket billigare. Därför kan du köpa mer silver än guld med en enda dollar. De som vill satsa på mynt, särskilt i en krissituation, är bättre betjänta av silver, eftersom valören är mindre.

En annan fördel med att investera i säkerhet är marknadens likviditet. Det finns tusentals handlare och konsumenter över hela världen som vill investera i silver. Detta gör det mycket enkelt att handla dina tillgångar på globala marknader när som helst.

Silver erbjuder också fördelar när det gäller volatilitet: de senaste åren har silver varit mindre flyktigt. Det betyder inte att det kommer att fortsätta att vara så i framtiden, men det är fullt möjligt.

Men det finns andra fördelar: på grund av dess förekomst är det lättare att investera direkt i olika former av investeringar baserat på priset på ädelmetallen. Detta gör att du kan diversifiera dina risker och tjäna avkastning trots fluktuerande priser.

Generellt sett har de nu många anledningar att investera sitt kapital i silver snarare än guld. Det har blivit allt tydligare att silver kan vara ett värdefullt alternativ för investerare – speciellt för investerare med begränsad budget eller begränsad riskaptit!

Efterfrågan på silver ökar i takt med att utbudet krymper

När efterfrågan på silver fortsätter att öka, krymper utbudet. Som ett resultat kommer silverpriset att fortsätta att stiga. Silver är en av de mest använda ädelmetallerna. Som industriell metall har den blivit oumbärlig i många applikationer.

Många köper det som en investering och även som en säkerhetskudde för framtiden. Det finns dock en avgörande skillnad mellan silver och guld: efterfrågan på silver ökar hela tiden samtidigt som utbudet krymper. Det innebär att priset på silver kommer att fortsätta stiga de kommande åren. Guld påverkas starkare av spekulation och köp och försäljning av nationella banker. Därför tenderar guldpriset att vara mer riskfyllt.

Guldprisprognos

Hur är det med rivaliserande guld? Med en historia på 4000 år är metall en integrerad del av ädelmetallmarknaden. Det används inom industrin. Den sätter standarden på smyckesmarknaden och är lika populär som den är välkänd som en investering. Guldprisprognosen undertrycktes dock. Du hittar hela rapporten här:

Guldprisprognos 2025

Silver är en mångsidig metall med många användningsområden.

Silver är en sällsynt och ädel metall som har många fördelar jämfört med guld. Enligt experter är silver en av de mest underskattade ädelmetallerna eftersom det anses vara en värdefull investering inom olika områden.

När du väljer investeringar bör du alltid komma ihåg att silver är mer mångsidigt än guld. Den största fördelen med silver är att det är betydligt billigare än guld, vilket är ett utmärkt sätt för investerare att diversifiera sina pengar. Att investera i silver är generellt sett ett bra val, eftersom efterfrågan på silver är fortsatt hög i förhållande till guld.

Det finns många andra anledningar till varför investerare investerar i silver snarare än guld: För det första är silver högt elektronnegativitet och konduktivitet Det är viktigt att notera att den används som vara i en rad branscher pga Dessa inkluderar elektronik, fordon och solcellsindustrin  Det finns också medicin. Därför är det lätt att se att efterfrågan på silver som råvara ständigt ökar och priserna på metallen ökar också.

Silver har visat sig historiskt

Silver är en dyrbar vara som har bestått tidens tand i århundraden. De flesta har ingen aning om varför, men det finns en anledning till att silver ofta är bättre än guld. Silver är en mycket använd vara som används inom många områden i det dagliga livet.

Många människor bär silverringar, örhängen eller halsband. Silver används också ofta inom medicin. Metall har många positiva egenskaper, och därför används den ofta. Denna användning leder till konsumtion. Det gör att silver vanligtvis inte återvinns och slängs. Resultatet är ny efterfrågan, som driver priset.

Historiskt sett är silver också en mycket stabil investering. Den har utvecklats ganska gynnsamt under de senaste århundradena och är därför ett intressant val. De senaste åren har den stigit och sjunkit något, men är fortsatt relativt stabil med en övergripande uppåtgående trend. Det betyder att även om börsen kraschar kan du vara säker på att silver inte kommer att drabbas av en stor förlust eftersom det innehåller verkligt värde. Det är därför många människor gillar att investera i denna metall för att skydda sin portfölj och öka sin produktivitet.

Günceleme: 24/01/2023 07:12

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar