BursaRays nya rutt har varit Gorukle

BursaRays nya rutt har varit Gorukle
BursaRays nya rutt har varit Gorukle

Universitetet Görükles tunnelbanelinje lades till de investeringar som genomfördes av Metropolitan Municipality i syfte att sticka Bursa med järnnät. Grunden för projektet som ska genomföras av transportministeriet lades av president Recep Tayyip Erdoğan.

Bursa, som mötte järnvägstransporter tack vare den 2002 kilometer långa linjen som togs i bruk för första gången 17, har tillryggalagt en betydande sträcka inom järnvägstransporter under de senaste 20 åren. Medan 100 kilometer fler linjer lades till Bursaray, dit cirka 22 miljoner passagerare transporterades förra året, ökade den totala linjelängden från Kestel till University och Emek till 39 kilometer. Dessutom har totalt 1 kilometer spårvagnslinje lagts till staden, tillsammans med T3- och T2-linjen i centrum och T16,7-linjen mellan Stadstorget och Terminalen.

Ministeriet är aktivt

Medan Metropolitan Municipality realiserade alla dessa investeringar med egna medel, gick transportministeriet in för nya järnvägssystemsinvesteringar. Emek-Şehir Hospital Rail System Line, designad av Metropolitan Municipality för att tillhandahålla oavbruten transport till Bursa City Hospital, överfördes till ministeriet för transport och infrastruktur med ministerrådets beslut. Medan bygget av den 6.1 kilometer långa 4-stationslinjen, som startades av ministeriet, fortsätter, har 60 procent av pålarbetena i projektet slutförts, och den fysiska realiseringsgraden för schakt- och fyllningsarbeten har ökat till 33 procent .

Samtidigt stödde ministeriet Metropolitan Municipalitys projekt att förlänga den västra linjen, som slutar vid Uludağ University campus, till Görükle, där "studentbosättningen är tät". Förlängningen University-Görükle med en längd på 3,5 kilometer och två stationer ingick i projektet Emek-YHT Station-Şehir Hospital, där bygget fortsätter. Grunden till den nya linjen, som kommer att ge oavbruten tillgång till universitetet och stadskärnan för invånarna i Görükle, "särskilt universitetsstudenter", lades med en ceremoni där president Recep Tayyip Erdoğan själv deltog. President Erdoğan, som deltog i massöppningsceremonin i Bursa i helgen, sa: "Må blandarna fungera, O Allah, bismillah" och önskade att projektet, som han lade grunden till, skulle vara till nytta för staden.

Investeringsregn i Bursa

Stadsborgmästaren Alinur Aktaş påminde om att alla ministerier, särskilt transportministeriet, ministeriet för miljö, urbanisering och klimatförändringar och ministeriet för ungdom och sport, gjorde betydande investeringar i Bursa under denna period. Borgmästare Aktaş påminde om att fördelarna med harmonin mellan centralregeringen och den lokala regeringen bäst ses i Bursa, och sa: "Utvidgning av universitetslinjen till Görükle var bland våra vallöften. I detta avseende kom stöd från transportministeriet och investeringar började. Jag skulle vilja tacka alla våra ministrar, särskilt vår president, som inte undanhöll sitt stöd och investeringar från Bursa.”

Inom ramen för det 3,5 kilometer långa Gorukle-linjeprojektet, som kommer att passera under jorden i form av kapning och täckning, tillsammans med det befintliga lagerområdet i Odunluk, kommer ett lagerområde på 93 tusen 500 kvadratmeter att byggas att tillgodose reparations-underhåll och parkeringsbehov för hela stadens tunnelbanefordonsflotta.

Günceleme: 24/01/2023 10:36

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar