Audi förklarar sina projekt för en hållbar värld på Greentech Festival

Audi förklarar sina projekt för en hållbar värld på Greentech-festivalen
Audi förklarar sina projekt för en hållbar värld på Greentech Festival

Europas största gröna innovations- och idéfestival GREENTECH FESTIVAL inleds. Som en av grundarna till den internationella hållbarhetsfestivalen som hölls i år med sloganen #TogetherWeChange-We Change Together- och som hölls på den tidigare flygplatsen Tegel i Berlin, introducerar Audi sina projekt om hållbarhet.

Under festivalen kan besökarna lära sig om de teknologier och koncept Audi har utvecklat och implementerat för att öka hållbarheten i sin värdekedja.

Festivalen bevittnar också en första i år: KOA22. Många talanger i branschen träffas på KOA22, den första HR-festivalen som anordnas för kvinnor.

På festivalen ger Audi också information om sina ansträngningar för att integrera hållbarhet i varje avdelning, vilket man startade med Audi Sustainability Center - Audi Sustainability Hub.
GREENTECH FESTIVAL 2022, som erbjuder en plattform som främjar arbetet för en hållbar framtid och samlar idéer och förslag om hållbar utveckling, klimat och miljöskydd, startar.

Mer än 1 deltagande företag deltog i evenemang som forum, paneler och träningsläger på festivalen, som väcktes till liv 2018 av före detta Formel 100-världsmästaren Nico Rosberg och två ingenjörer och entreprenörer Marco Voigt och Sven Krüger, och Audi är en av de grundande partnerna.

Silja Pieh, Chief Strategy Officer för AUDI AG, sa att sådana miljöer där intressenter kan mötas är oerhört viktiga för Audi: ”Att utbyta information och se andras innovativa hållbarhetskoncept berikar oss också. En annan höjdpunkt på denna festival för oss är GREEN AWARDS som delas ut till individer, institutioner, företag, initiativ och innovationer för deras idéer om hållbarhet. Vår produktmarknadschef, Linda Kurz, tilldelades en av dessa utmärkelser.”

Hållbarhet i försörjningskedjan

Audi, som gradvis vill minska sina fordonsspecifika koldioxidutsläpp med 2030 procent fram till 2018, jämfört med referensåret 40, arbetar i full fart för att nå detta ambitiösa mål. Det har sparat mer än 2021 tusen ton kolekvivalenter 480 tack vare användningen av förnybar energi, material med låga koldioxidutsläpp och sekundära material, särskilt genom att ingripa på olika sätt i processerna i försörjningskedjan.

I syfte att skapa fler och fler slutna materialcykler med sin strategi för cirkulär ekonomi fokuserar varumärket också på att återinföra oanvända material i produktionsprocessen. Det senaste exemplet på detta visas också på festivalen: I pilotprojektet som genomfördes med sina partners Reiling Glas Recycling, Saint-Gobain Glass och Saint-Gobain Sekurit, återanvänds föråldrat bilglas för glasögonen till Audi Q4 e-tron modeller.

Kolfria produktionsanläggningar

Med sitt miljöprogram kallat The Mission:Zero har Audi även fastställt färdplanen för hållbar produktion och logistik. Med sikte på att göra sina produktionsanläggningar kolfria till 2025 har varumärket också tagit de första stegen mot detta. 2018 blev det världens första koldioxidneutrala produktionsanläggning för högvolym i premiumsegmentet med sina anläggningar i Bryssel, och dess anläggningar i Ungern uppnådde detta mål 2020. Dessutom är Neckarsulm-anläggningarna där Audi e-tron GT tillverkas också koldioxidneutrala. Dessutom har produktionsanläggningarna i Neckarsulm behandlat avloppsvatten och använt det i produktionsprocessen sedan 2019.

Audi laddcentral

Under festivalen har besökarna möjlighet att bekanta sig med laddstationerna, bland exemplen på Audis miljö- och hållbarhetsarbete. I syfte att öka antalet Audi Charging Centers som erbjuder snabbladdning i stadsområden, använder Audi även använda litiumjonbatterier i dessa centra som energilagringssystem för laddningskuber. Dessa batterier, som tas bort från Audis testfordon, utvärderas i sitt andra liv, särskilt i snabbladdningsstationer.

Audi Miljöstiftelsens projekt

Festivalbesökare har också möjlighet att lära känna exempel från Audi Environmental Foundations verk: elektriska rickshaws på vägarna i Indien, soldrivna lyktor byggda i tre byar i Amazonasregionen i Brasilien utan elektricitet, partiklar som är skadliga för miljön , såsom däckslitage, genom avloppssystemet Många exemplariska arbeten som smarta filter som används i vägavlopp som hindrar vatten från att blandas med vatten förklaras för besökarna.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar