Turkiets första geologifestival startade i Izmir

Turkiets första geologifestival startade i Izmir
Turkiets första geologifestival startade i Izmir

JEOFEST'22, som hölls i Kültürpark i samarbete med Izmir Metropolitan Municipality och Izmir-grenen av Chamber of Geological Engineers, startade. Izmir kommer att vara värd för Turkiets första geologifestival i tre dagar.

Den första tredagars geologifestivalen, organiserad i samarbete med Izmir Metropolitan Municipality och Union of Chambers of Turkish Engineers and Architects (TMMOB), Izmir-grenen av Chamber of Geological Engineers, har startat. Koray Çetin Önalan, ordförande för İzmir-grenen av Chamber of Geological Engineers, medlemmar av avdelningens styrelse, akademiker, medlemmar av kammare anslutna till TMMOB, representanter för kooperativ och medborgare deltog i invigningen i Kültürpark.

"Geologikurs bör ingå i läroplanen"

Vid invigningen av JEOFEST'22, som anordnades för att öka den vetenskapliga medvetenheten i samhället och för att främja vetenskapen om geologi, en av de fem grundläggande vetenskaperna, uttryckte president Önalan att de var glada över att festivalen hölls för första gången i Turkiet. Önalan sa: "Geologi kan tyvärr inte förklaras med korrekt och kontroversiell information inklämd mellan 2-3 sidor geografiböcker, vilket är en valbar kurs. Av denna anledning är det ofrånkomligt att geologikursen ingår i läroplanen. Geologi behöver mycket mer seriös introduktion. Det är vår största önskan att denna festival uppnår sitt syfte. Vi är skyldiga våra vetenskapsmän, bidragande offentliga institutioner och föreningar, företag, individer och alla mina vänner som arbetar dag och natt, särskilt vår borgmästare i Izmir Metropolitan Municipality Tunç Soyer. Vi fortsätter att producera, arbeta och främja och skydda vårt lands resurser med vetenskap, ansträngning, hopp och uthållighet.

Vad finns i den tre dagar långa festivalen?

Det kommer att betonas att förlust av liv och egendom på grund av naturkatastrofer, särskilt jordbävningar, inte är människors öde, och att geografin där de bor är en inventering av geologiskt arv, och information kommer att tillhandahållas genom fotografier, tecknade serier. , fossiler, mineraler, visuella presentationer och tematiska samtal. Festivalen, som kommer att innehålla underhållande presentationer och aktiviteter för barn, musik- och orienteringstävlingar för ungdomar, presentationer och dokumentärer förberedda av forskare för vuxna, blir en visuell fest.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar