President Erdoğan talar vid sjösättningsceremonin för Pakistan Milgem 3rd Ship

President Erdogan talar vid sjösättningsceremonin för Pakistan Milgem Ship
President Erdoğan talar vid sjösättningsceremonin för Pakistan Milgem 3rd Ship

President Erdoğan: "Leverans av fartyget, som kan utföra alla typer av militära uppdrag från luftförsvar till ubåtsförsvar, kommer att ske med sex månaders intervall från och med augusti 2023."

President Recep Tayyip Erdoğan sa i videomeddelandet som han skickade till lanseringsceremonin för det tredje fartyget i Pakistan MİLGEM Project: "Produktionsprocesserna för alla dessa fartyg, som är utrustade med de modernaste vapen- och sensorsystemen som utvecklats av vår land, fortsätter som planerat." använde fraserna.

Det tredje skeppet från Pakistan MİLGEM Project, Badr, sjösattes vid Karachi Shipyard med en ceremoni som deltog av ministern för nationellt försvar Hulusi Akar, Pakistans premiärminister Shahbaz Sharif, Pakistans försvarsproduktionsminister Muhammed Israr Tareen och andra tjänstemän.

President Erdogan inledde sitt tal med att betona de djupt rotade historiska banden mellan Turkiet och Pakistan.

President Erdoğan önskade att det ovannämnda projektet, som är ett av de mest konkreta exemplen på dessa band mellan de två länderna under den senaste perioden, kommer att vara till nytta, sade: "Jag betraktar Pakistan MİLGEM-projektet, vilket är ett tecken på vår vilja att dela kunskapen inom försvarsindustrin med våra vänner, som ett förebud om ökat samarbete."

President Erdoğan beskrev Pakistan som landet med det mest strategiska läget i södra Asien, som är bland de ledande geografierna i världen:

"Genom historien har den här geografin varit världens ögonsten med sin antika kultur och rikedom. Pakistan och dess folk har en speciell plats i vår nation och i våra ögon. Vi ser det som ett krav i vår broderskapslagstiftning att göra varje bidrag till att stärka den militära infrastrukturen i Pakistan, vars säkerhet, stabilitet och välstånd vi likställer med oss ​​själva. Med denna förståelse säkerställde vi att projektet, som vi startade för att bygga 4 MİLGEM-klasskorvetter för den pakistanska flottan, fortsatte utan dröjsmål trots epidemiperioden, inom ramen för det fastställda schemat. Byggfasen av fartygen, varav två byggdes i Pakistan och två i vårt land, slutförs en efter en.

"Vi kommer att fortsätta att gå framåt tillsammans"

President Erdoğan påminner om att de sjösatte Babur-skeppet förra året i Istanbul som en del av Pakistan MİLGEM-projektet, med en ceremoni som deltog av Pakistans president Arif Alvi, och sade att de också är glada över att få Badr sjösatt i vattnet idag. President Erdoğan tillkännagav att Kaibar, ett annat fartyg i projektet, kommer att sjösättas i Istanbul i september:

"Produktionsprocesserna för alla dessa fartyg, som är utrustade med de modernaste vapen- och sensorsystemen som utvecklats av vårt land, fortskrider som planerat. Leveranserna av dessa 4 fartyg, som kan utföra alla slags militära uppgifter från luftförsvar till ubåtsförsvar, kommer att ske med 2023-månaders intervall, från och med augusti 6. Det finns många andra försvarsindustriprojekt, från helikoptrar till flygplan, som vi genomför med våra pakistanska bröder. Genom att förverkliga dessa steg för steg kommer vi att stärka vår vänskap och stärka vägarna som leder till vår gemensamma framtid. Som Turkiet och Pakistan kommer vi att fortsätta att gå framåt tillsammans på denna väg genom att skydda vår stabilitet, skydda vår enhet, solidaritet och broderskap och stärka våra stater.”

I slutet av sitt tal gratulerade president Erdoğan dem som bidrog till projektets förverkligande och förmedlade sina hälsningar till folket i Pakistan.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar