Stor ökning av fordonstransporter till sjöss i Izmir Bay!

Stor ökning av fordonstransporter till sjöss i Izmir Bay!
Stor ökning av fordonstransporter till sjöss i Izmir Bay!

Antalet förare som föredrar sjötransport istället för väg i Izmir ökade med 2021 procent 81 jämfört med föregående år. Genom att betona de ökande bränsleprishöjningarna i sina transportpreferenser sa invånarna i Izmir att de sparade både bränsle och tid med sjötransporter.

I linje med Izmir Metropolitan Municipalitys borgmästare Tunç Soyers mål att stärka sjötransporterna, lade Izmir Metropolitan Municipality till den 7:e färjan till sin flotta. Färjan vid namn Mavi Körfez började sin resa.

Izmir Metropolitan Municipality fortsätter att arbeta i linje med Tunç Soyers, borgmästare i Izmir Metropolitan Municipalitys mål, för att öka andelen sjötransporter i viken och för att minska trafikbelastningen i staden. Den sjunde bilfärjan, som president Soyer tillkännagav att den skulle inkludera i İZDENİZ-flottan, började sin resa i viken. Med sjösättningen av Mavi Körfez bilfärja, som började trafikera med en kapacitet på 7 fordon och 51 passagerare, syftar man till att förhindra trängseln i fordonsväntplatserna genom att sjösätta två färjor under rusningstid.

Ökningen av bränslepriserna ökade intresset för färjan

Ökad frekvens av resor och prishöjningar på bränsle ökar intresset för sjötransporter dag för dag. De stigande bränslepriserna på grund av den allt djupare ekonomiska krisen ledde förarna till färjan. Medan totalt 2020 tusen 761 fordon transporterades av İZDENİZ-färjor 140, transporterades 2021 miljon 81 tusen 1 fordon till sjöss 379 med en ökning på 546 procent. Förare minskade sin restid från Bostanlı till Üçkuyular till 25 minuter med bekväm transport, samtidigt som de sparade bränsleförbrukningen.

Två färjor kan segla samtidigt

İZDENİZ A.Ş. Operationschef Hakan Kurtboğan sa: "Sedan början av 2021 har vi tjänstgjort med våra färjor med en frekvens på 15 minuter. Återigen inkluderade vi Mavi Ege-färjan, som vi hyrde i september förra året, i flottan. Nu har vi utökat vår flotta med Mavi Körfez-färjan som vi har hyrt. Som ett resultat av investeringarna ökade vår siffra för fordonstransporter med 81 % jämfört med föregående år. Våra medborgare visar stort intresse för sjötransporter. Med driftsättningen av vår nya färja kunde vi förhindra periodiskt underhåll och reparationsperioder och avbokningar i händelse av oväntade haverier. Återigen kommer vi att kunna förhindra trängseln i fordonsväntplatserna genom att lyfta två färjor samtidigt under rusningstid. På så sätt kommer våra medborgare att kunna nå lätt under rusningstid utan att vänta på ordinarie avgångstider. Vi kommer att kunna sjösätta två färjor från piren samtidigt. Vi har för närvarande 61 ömsesidiga flygningar på linjen Bostanlı-Üçkuyular. Om det finns en efterfrågan från våra passagerare under sommarmånaderna kommer vi att kunna flytta fram de sista flygtiderna på fredag ​​och till helgen, säger han.

"Bränsle och tidsbesparande"

Betül Gültekin, en av förarna som föredrog sjötransporter istället för vägtransporter, sa: "Vi upplevde stora svårigheter när det gäller trafiken. från Üçkuyular KarşıyakaBilfärja verkar alltid säkrare för mig istället för att uppleva trafiktätheten och stressen på vägen till . Jag kan resa lugnt. Den senaste tiden har vi upplevt svårigheter med effekten av höjningar av bränslepriserna. Bränslepriserna har stigit mycket, nu föredrar jag honom i den här riktningen, sa han. Özhan Özgünay, å andra sidan, sa: "Jag både sparar tid och vila när jag korsar gatan och har en trevlig resa. Bensinpriserna spelar också en aktiv roll i min användning av färjor”, sa han.

"Jag kan hitta en färja när jag vill"

Sezen Külahlı, som går till jobbet varje dag med färja, sa: "Först och främst utvärderar jag det ekonomiskt. Vi gör betydande besparingar. Jag tänker också på tid. Jag är en affärsperson, jag kollar mina e-postmeddelanden under min resa, jag gör mitt arbete. Det hjälper mig att planera min dag, säger han.

Selin Ürkmez sa: "Jag kan resa utan att slösa tid i trafiken. Jag kan hitta en färja när jag vill och jag kan korsa gatan väldigt lätt, säger han.

Vad har gjorts för att stärka sjötransporterna?

För att stärka sjötransporterna togs två nya färjor i trafik med en investering på 137 miljoner liras under de senaste två och ett halvt åren. Namnen på färjorna bestämdes av medborgarnas röster som martyrpolisen Fethi Sekin, som vi förlorade i terrorattacken, och som mästerjournalisten Uğur Mumcu. Färjan vid namn Mavi Ege, som chartrades i september 2, anslöt sig till flottan. Med lanseringen av Mavi Körfez-färjan den 2021 januari har antalet färjor som transporterar fordon i viken ökat till 17.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar