İBB producerar inrikes- och nationella båtar på Haliç-varvet

İBB producerar inrikes- och nationella båtar på Haliç-varvet
İBB producerar inrikes- och nationella båtar på Haliç-varvet

City Lines generaldirektorat bygger havsrengöringsbåtar på Gyllene hornets varv åt İSTAÇ, miljöledningsdotterbolaget till IMM. IMM, som har utökat sin flotta för Marine Surface Cleaning Boat till 14 med de nybyggda båtarna, kommer att bekämpa föroreningarna som uppstår på Istanbuls 5 miljoner kvadratmeter kustlinje.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) tillverkar inhemska och nationella marina ytrengöringsbåtar vid Haliç City Lines Shipyard. Sea Surface Cleaning Var och en av båtarna har en avfallsinsamlingskapacitet på 7 kubikmeter och ger bränslebesparingar jämfört med befintliga båtar. İSTAÇ har 11 Sea Surface Cleaning Boats och 2 Environmental Control Boats i sitt lager. Utöver dessa planerar man att lägga till 3 Sea Surface Cleaning Boats och 1 Environmental Control Boat till sin flotta.

Befintliga Sea Surface Cleaning-båtar som ägs av IMM har ett mekaniskt bältessystem med sil. Den samlar upp avfallet på havsytan och samlar upp det på bältet och rensar på så sätt haven från sopor.

Samtidigt som IMM kämpar med de föroreningar som uppstår vid den 5 miljoner kvadratmeter stora kusten i Istanbul med dessa båtar, ingriper den också i de föroreningar som kan uppstå i bäckmynningarna.

Båtarna İSTAÇ 11, İSTAÇ 12 och İSTAÇ 13, som fortfarande är i produktion på Haliç Şehir Hatları-varvet, är planerade att tas i bruk från och med maj 2022.

Nyproducerade båtar kommer också att kämpa med slem. Vid de senaste undersökningarna såg man att båtar med kranar är mycket effektiva vid slemrengöring. Av denna anledning beställdes nya båtar som skulle byggas av City Lines med kranar. Båten tömmer direkt slemmet den samlar på kranen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar