När kommer Başakşehir Kayaşehir tunnelbanelinje att tas i bruk?

När kommer Başakşehir Kayaşehir tunnelbanelinje att tas i bruk?
När kommer Başakşehir Kayaşehir tunnelbanelinje att tas i bruk?

Ministeriet för transport och infrastruktur kommer att färdigställa tunnelbanelinjen Başakşehir-Kayaşehir i år. 70 XNUMX passagerare i timmen kan transporteras på tunnelbanelinjen.

Tunnelbanelinjen Başakşehir Çam och Sakura City Hospital-Kayaşehir närmar sig slutet. Transport- och infrastrukturministeriet meddelade att järnvägssystemet, varav 95 procent är färdigställt, kommer att tas i bruk för allmänheten i år.

Ministeriet påmindes om att projektet överlämnades till Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) 2019, men det togs över av ministeriet med motiveringen att tillräckliga framsteg inte kunde göras. Det framhölls att denna linje är ett av de prioriterade projekten.

Transportministeriet har slutfört 5 procent av arbetet på tunnelbanelinjen Başakşehir-Kayaşehir, som det tog över från IMM med 95 procents framsteg. Tack vare tunnelbanelinjen, som förväntas tas i bruk i år, kommer transporten till Çam Sakura Hospital att bli enklare.

Längden på järnvägssystemet med 4 stationer är 6,2 kilometer. 80 tusen passagerare kan transporteras på linjen med en hastighet av 70 kilometer i timmen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar