Centralbanken tillkännagav sitt räntebeslut!

Centralbanken tillkännagav sitt räntebeslut!
Centralbanken tillkännagav sitt räntebeslut!

Centralbanken meddelade sitt mycket efterlängtade räntebeslut. Republiken Turkiets centralbank höll en veckas repo-auktionsränta (styrräntan) konstant på 14 procent.

Medan inflationsoroen ökade med valutakrisen höll CBRTs penningpolitiska kommitté (PPK) styrräntan på 14 procent konstant.

I MPC:s uttalande, ”Styrelsen har beslutat att hålla styrräntan konstant. De kumulativa effekterna av de fattade besluten övervakas noggrant, och en omfattande process för översyn av policyramen, som prioriterar TL i alla styrmedel för CBRT, genomförs för att omforma prisstabilitet på en hållbar basis under denna period.

Uttalandet fortsatte enligt följande: "Styrelsen räknar med att den disinflationära processen kommer att börja med eliminering av baseffekter i inflationen, tillsammans med de åtgärder som vidtagits för att etablera hållbar prisstabilitet och finansiell stabilitet."

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar