Ny omstrukturering för offentliga anspråk accepterade! Vilka offentliga skulder kommer att struktureras?

en ny omstrukturering av offentliga fordringar har godtagits där offentliga skulder kan omstruktureras
en ny omstrukturering av offentliga fordringar har godtagits där offentliga skulder kan omstruktureras

Lagförslaget om omstrukturering av vissa anspråk och ändring av vissa lagar antogs i Turkiets generalförsamling och blev lag.

Från och med den 30 april 2021 kommer skatter, avgifter, SGK-premieskulder och påföljder att omstruktureras. De som drar nytta av den senaste omstruktureringen men inte kan betala sina skulder i tid kommer också att kunna dra nytta av omstruktureringen.

Med lagen gäller de som vill omstrukturera sina skulder till relevanta offentliga institutioner fram till den 31 augusti. Strukturerade skulder kan betalas kontant eller i 18 delbetalningar. Betalningarna börjar den 30 september 2021.

Enligt den antagna lagen kommer vissa skulder till ministeriet för finans och finans, handelsministeriet, socialförsäkringsinstitutionen (SGK), särskilda provinsförvaltningar, kommuner, investeringsövervakning och samordningsordförandeskapet (YIKOB) att omstruktureras med ändringen i Skatteregler.

Administrativa böter som åläggs av tillsyns- och tillsynsinstitutioner, administrativa böter som åläggs inom ramen för bekämpning av Kovid-19 och administrativa böter som härrör från användning av tobak och tobaksprodukter kommer dock att uteslutas.

Skulder för perioderna före detta datum, inklusive den 30 april 2021, som kommer att ingå i omfattningen av omstruktureringen enligt lag, är följande:

- Skatter och därmed sammanhängande skatteböter, dröjsmålsräntor och dröjsmålsökningar relaterade till de skattedeklarationer som måste lämnas fram till detta datum för skatter som ligger inom ramen för skatteförfarandelagen och baserade på deklaration

- Med undantag för den andra delen av motorskatten som upplupits för 2021, upplupen skatt och därmed sammanhängande skatteböter, dröjsmålsräntor, sena avgifter,

- Skattestraff, administrativa böter som inte är beroende av skatteunderlaget i förhållande till de beslut som gjorts.

- Primära och sekundära offentliga fordringar, som har överförts till insamlingskontoret för uppföljning inom ramen för lagen om insamling av offentliga fordringar av inkassoavdelningarna anslutna till finansministeriet. Varubeskrivning, maskiner, utrustning, inventarier och kassör, ​​som inte ingår i journalerna, även om de finns i företaget, eller inte ingår i journalerna men inte finns i företaget, och redovisningen av fordringar från partnerna.

- Tullskatter, administrativa böter, räntor, dröjsmålsräntor, försenade fordringar, som är föremål för tullansvar inom ramen för tullagen och andra relaterade lagar och följs av inkassokontoren anslutna till handelsministeriet, till slutet av de angivna perioderna följt av inkassokontoren anslutna till SGK. obetalda fordringar även upplupna,

- Försäkringspremie, pensionsavdrag och företagsförsäkring, arbetslöshetsförsäkringspremie, socialförsäkringsstödpremie och förseningsstraff och sena avgifter relaterade till dessa, relaterade till april 2021 och tidigare månader, som härrör från försäkringsstatus inom ramen för relevanta artiklar i lagen om socialförsäkring och allmän sjukförsäkring kommer att få,

- Valfria försäkringspremier och samhällsförsäkringspremier relaterade till april 2021 och tidigare månader, samt förseningsstraff och sena avgifter på grund av dem.

- Försäkringspremie beräknad över det saknade utförandebeloppet som hittats till följd av den preliminära utvärderingen, undersökningen eller bestämningen av speciella konstruktioner och arbeten som är föremål för anbudet, samt fördröjningsstraff och fördröjning på grund av dessa,

- Administrativa böter relaterade till de handlingar som begåtts och tillämpats i enlighet med relevant lagstiftning, och förseningsstraffet och förseningen ökar på grund av dem,

- Stämpelskatt, särskild transaktionsskatt och bidrag till utbildning och tillhörande sena avgifter för april 2021 och föregående månader, som följs i enlighet med gällande lagar

- Primära och underordnade offentliga fordringar på särskilda provinsförvaltningar, som följs enligt lag nr 6183 och vars förfallodatum är före detta datum, inklusive 30 april 2021, men har inte betalats från publiceringsdatumet för förordningen.

D-PPI MÅNADSFÖRÄNDRINGSSATS ATT ANVÄNDS I BERÄKNINGEN

Lagen föreskriver också omstrukturering av skulder till kommuner. Enligt detta, skatter och därmed sammanhängande skatteböter, dröjsmålsräntor och tillägg relaterade till de skattereduktioner som måste lämnas fram till detta datum för perioderna före den 30 april 2021, inom ramen för skatteförfarandelagen; När det gäller år 2021 faller också den skatt som uppkommit före nämnda datum och de därmed sammanhängande skatteböterna, dröjsmålsräntor och fördröjningshöjningar.

Å andra sidan är kommunernas avgifter och andelsfordringar, som förfaller till betalning före den 30 april 2021 enligt lagen om kommunintäkter, men har inte betalats från och med publiceringsdatumet för denna förordning; Kommuner inom ramen för lagen om kommuner kommer att erhålla obetalda avgifter för vatten, avloppsvatten och fast avfall från och med publiceringsdatumet för denna förordning, även om förfallodagen är det aktuella datumet; Enligt artikeln med titeln "Skyldighet att erhålla tillstånd, behandling och bortskaffande" av storstads kommunernas miljölag, fordringar på obetalda avfall för fast avfall vid tidpunkten för antagandet av förslaget, även om förfallodagen är före den 30 april 2021 och allt relaterade tillbehörsfordringar ingår också i struktureringen.

Enligt lagen är den månatliga förändringstakten i D-PPI som ska användas vid genomförandet av förordningen den månatliga förändringsgraden i grossistprisindex (WPI) som fastställs av det turkiska statistiska institutet för varje månad fram till den 31 december. 2004 och den månatliga förändringstakten i producentprisindex (PPI) från och med den 1 januari 2005. kommer att uttrycka den månatliga förändringstakten i det inhemska producentprisindexet (D-PPI) från och med den 1 januari 2014 och med 1 procent per månad från och med 2016 november 0,35.

FINANSIELLA FORDRINGAR SOM SKALL AVSKRIVAS FÖR INSAMLING

Vissa fordringar som har slutförts genom lag omstruktureras också. Följaktligen kommer följande skulder att avstå från fordringarna som följs upp av finansministeriet, särskilda provinsförvaltningar och inkassokontor anslutna till kommuner från och med dagen för ikraftträdandet och publiceringen av förordningen:

- Från och med publiceringsdatumet för denna förordning, i stället för underordnade fordringar, om den obetalda delen av de skatter som förfaller men ännu inte har löpt ut, och relaterade offentliga fordringar såsom dröjsmålsränta och dröjsmålsränta, och den obetalda fordran endast består av underordnade fordringar , -Beloppet som ska beräknas baserat på den månatliga förändringen i PPI; Under förutsättning att de betalas i sin helhet inom den tid och det sätt som anges i lagen, sekundära offentliga fordringar såsom dröjsmålsränta och sena avgifter på grund av skatter, och alla skatteböter och dröjsmålsgrader relaterade till dessa böter, inklusive de som har betalas innan,

- 50 procent av de skatteböter som betalas men inte har betalats eller betalningsperioden inte har gått ännu och oavsett skattebas, och 50 procent av de skatteböter som åläggs på grund av deltagande och detta belopp kommer att beräknas baserat på den månatliga förändringstakten i D-PPI fram till publiceringen av denna förordning, istället för sen avgift. Om den obetalda fordran endast består av dröjsmålsränta, det belopp som ska beräknas baserat på D-PPI månatliga förändringsräntor istället för dröjsmålsränta, de återstående XNUMX procent av böterna och alla sena avgifter relaterade till dessa påföljder, förutsatt att de är helt betalda inom den tid och det sätt som anges i lagen,

- Beloppet som ska beräknas baserat på D-PPI månatliga förändringsgrad fram till offentliggörandet av lagen, i stället för relaterade offentliga fordringar såsom ränta, dröjsmålsränta, förseningsavgift, som ännu inte har betalats eller vars betalningsperiod har ännu inte godkänt och alla administrativa böter som anges i denna förordning är relaterade till dem,

- I händelse av att den obetalda delen av övriga primära offentliga fordringar, som ännu inte har betalats eller vars betalningsperiod ännu inte har passerat, och sekundära offentliga fordringar såsom ränta, dröjsmålsränta, dröjsmålsränta och dröjsmålsränta relaterade till dessa fordringar , och den obetalda fordran består endast av underordnade fordringar. Alla sekundära offentliga fordringar såsom ränta, dröjsmålsränta, dröjsmålsränta, förseningsavgift som tillämpas, förutsatt att beloppet som ska beräknas på grundval av den månatliga förändringstakten för D- PPI fram till publiceringsdagen för denna förordning betalas i sin helhet på den tid och det sätt som anges i lagen, istället för sekundära fordringar,

- Alla räntefordringar med två procentsats beräknad i enlighet med lagen om insamling av vissa offentliga fordringar genom avvecklingsförfarande, om de belopp som inte betalades förrän publiceringsdagen för denna förordning betalades i enlighet med de två första artiklarna i lagen om avvecklingsförfarande och insamling av vissa offentliga fordringar.

STrukturering av obetalda tullskatter

Enligt lagen ska den obetalda delen av tullskatterna, som inte betalas eller ännu inte har betalats, som följs av de inkassokontor som är anslutna till handelsministeriet istället betalas fram till dagen för publiceringen av denna förordning. av de sekundära offentliga fordringarna, såsom ränta, dröjsmålsränta och förseningsavgift. Det belopp som ska beräknas på grundval av de månatliga PPI-ändringsgraden och inkassot av alla administrativa böter kommer att avstå.

Handelsdepartementets administrativa böter som inte har betalats eller ännu inte har löpt ut och på grund av tullansvar, och 50 procent av de administrativa böter som åläggs på grund av bestämmelserna om delaktighet i lag om förseelse betalas till fullo inom den tid och det sätt som anges i resterande 50 procent kommer inte att betalas ut.

30 procent av de administrativa böter som åläggs beroende på tullklarerat värde på varorna och, om någon, hela originalet av tullarna och tillhörande offentliga fordringar såsom ränta, dröjsmålsränta, fördröjningshöjning beräknas på grundval av månatliga D -PPI-räntor fram till publiceringen av denna förordning. Förutsatt att beloppet betalas i sin helhet kommer de återstående 70 procent av böterna och alla sekundära offentliga fordringar såsom ränta, dröjsmålsränta, förseningsavgift på grund av de ursprungliga fordringarna inte samlade in.

Enligt lagen ska motorfordonsskatten som ska betalas för varje fordon innan förordningen antas, trafikadministrationsböterna enligt Highway Traffic Law, den vägtull som krävs för att tas ut i enlighet med den avskaffade lagen om inrättande och skyldigheter generaldirektoratet för motorvägar och lagen om tjänsterna för generaldirektoratet för motorvägar, och om minst 10 procent av det belopp som ska beräknas på grundval av den månatliga förändringstakten för D-PPI och koefficientbeloppet betalas istället för administrativa böter och ränta, dröjsmålsränta, förseningsavgift på grund av dessa fordringar kommer en vetenskaplig undersökning att tillåtas under den betalningsperiod som anges i lagen.

För att producenter och importörer av tobaksprodukter, makaroner, cigarettark och alkoholhaltiga drycker ska kunna använda privata märken och skyltar, som måste användas inom ramen för finansministeriets myndighet, privat konsumtion för produkterna ingår i de relevanta tabellerna i den särskilda konsumtionsskattelagen, som var strukturerad med denna lag. skatt, mervärdesskatt som ska betalas efter den 1 oktober 2020, stämpelskatt som härrör från deklarationen av dessa skatter, och dröjsmålsränta och sena höjningar på grund av Dessa skatter, i stället för förseningsränta och sena höjningar, ska hela beloppet beräknas på grundval av D-PPI månatliga förändringsräntor fram till publiceringen av förordningen.

Om de belopp som är strukturerade inom ramen för förordningen inte betalas inom den angivna tiden och sättet ändras inte förfallodagen.

KOMMUN OCH YIKOBS MOTTAGNINGAR

Enligt artiklarna i lagen om kommunala inkomster, med titeln ”Arbeten som är föremål för avgifter” och “Museum entréavgifter och andelar från gruvor till kommuner”, är avgifterna och andelarna som ska samlas in och avgifterna för vatten, avloppsvatten och fast avfall erhålls. före den 30 april 2021, även om datumet för offentliggörande av denna förordning Om de belopp som fastställs till följd av beräkningarna som ska göras om de obetalda betalas ut, kommer insamlingen av alla slags påföljder och höjningar relaterade till dessa fordringar undantas.

Storstads kommuner, i enlighet med artikeln ”Skyldighet att erhålla tillstånd, behandling och bortskaffande” av miljölagen, alla obetalda avgifter för fast avfall, som ska betalas före den 30 april 2021, och alla typer av kontrakt, såsom ränta, dröjsmålsränta, förseningsavgift, relaterad till dem I händelse av att beloppen som ska beräknas för prishöjningarna betalas betalas inte dröjsmålsränta, dröjsmålsränta och ränta relaterade till dessa fordringar.

Inom ramen för lagen om inrättande och skyldigheter för generaldirektoratet för Istanbuls vatten- och avloppsförvaltning kommer storstadskommunernas vatten- och avloppsförvaltningar att samlas in om betalning av alla original- och avloppsvattenorealer och de belopp som fastställts som ett resultat av beräkningarna kommer inte ränta, dröjsmålsränta, förseningsavgifter inte.

Å andra sidan, med förordningen, kommer de ursprungliga fordringarna på YIKOB som inte har betalats ut trots att de förfaller till betalning före den 30 april 2021 och som följs upp enligt lagen om insamling av offentliga fordringar och relaterade tilläggsfordringar också vara strukturerad.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar