Över 65 kommer att vara online med digital utbildning

Över ålder kommer att vara online med digital utbildning
Över ålder kommer att vara online med digital utbildning

MMA Turkey undertecknade det första sociala ansvarsprojektet, Digital Literacy Turkey (DOT). Turkiets fyra ledande banker; Under sponsring av Akbank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası och Yapı Kredi kommer projektet att erbjuda utbildning i digital kompetens, särskilt till personer över 65 år. Med DOT kan över 65-talet enkelt hantera digitala processer som online-shopping, besparingar, penningöverföring, betalningar, e-förvaltningstillgång och kontoöppning.

Digital kompetens har blivit en oumbärlig del av livet efter Kovid-19-epidemin i den digitaliserande världen dag för dag. Eftersom de är låsta i sina hem från 7 till 70 på grund av den globala epidemin försöker människor hantera sina processer via digitala plattformar. Denna situation, som har blivit den nya normalen i livet, kan ibland verka utmanande. MMA Turkey (Mobile Media Research and Marketing Association), som gick ut med mottot ”Shaping the Future”, genomför ett mycket starkt socialt ansvarsprojekt för att övervinna denna utmanande process. Med projektet kallat Digital Literacy Turkey (DOT) kommer utbildning för personer över 65 år att enkelt hantera digitala processer som online-shopping, besparingar, penningöverföring, betalningar, e-förvaltningstillgång och kontoöppning. Gratis utbildningar inom digital och finansiell kompetens, som kommer att tillhandahållas av Facebook och Google, kommer att genomföras i samarbete med Turkiets fyra ledande banker. Med DOT-projektet, som kommer att genomföras med sponsring av Akbank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası och Yapı Kredi, digitala plattformar som har blivit en nödvändighet snarare än ett val för de över 65 år och är enkla att använda i internetbank kommer att undervisas.

Användningen har fördubblats

När det gäller DOT, som är det första projektet för socialt ansvar för MMA Turkiet, sade MMA Turkiets styrelseordförande Ahmet Pura att enligt Kantar TGI-data och WeAreSocial-rapporten har internetanvändningen ökat till 19 procent jämfört med befolkningen med Kovid-77. Pura sa, ”Den högsta ökningen inträffade i åldersgruppen 45-54 år. I pandemin, där den digitala omvandlingen upplevdes av människor från alla grupper, gjorde nätbanksaffärer också en skillnad i användningen. Speciellt i den grupp vi kallar digitala invandrare över 45 år har användningen av internetbank fördubblats. ”

Inriktning på fortbildning

Han noterade att den snabba omvandlingen av finansiella tjänster har lett digitala invandrare, den första delen av DOT-projektet, till området digital finansiell kompetens, säger Pura: ”Mot bakgrund av denna förändring har vi implementerat vår portal med gratis utbildningsinnehåll i för att bidra till utvecklingen av individer med hög digital och ekonomisk medvetenhet. Vi startar ett långsiktigt socialt ansvarsprojekt genom att ge utbildning om digitala och ekonomiska frågor till individer från alla åldersgrupper. ” Påpekade att de skapade innehållet och färdplanen genom att fatta ett gemensamt beslut med alla banker medan de utformade projektet, tackade Pura bankerna, styrelsen och projektets anhängare.

Bli kund från mobil

Burcu Civelek Yüce, biträdande chef för Akbank Strategy, Digital Banking and Payment Systems, sa att konsumenternas tendens att vända sig till digitala lösningar inom finans har ökat snabbt på grund av pandemin. "Vi har observerat särskilt stora ökningar av användningen av mobilbanker", sade Yüce och tillade: "Under det senaste året har antalet månatliga inloggningar på Akbank Mobile ökat med cirka 40 procent, och antalet kunder som gör finansiella transaktioner via mobil har ökat med mer än 20 procent. Akbank Mobile-applikationen erbjuder våra kunder en holistisk bankupplevelse i en digital miljö med mer än 300 funktioner. Yuce uttryckte det med den nya lagstiftningen som trädde i kraft den 1 maj och sa att alla kan bli bankkunder från mobilen utan att gå till någon filial och fortsatte: ”För att dra nytta av denna kundupplevelse, våra kunder i vissa åldersgrupper, som just har kommit in i sina liv med digitala lösningar och finansiell teknik, behöver läskunnighetsträning och vägledning. Sedan de första dagarna av pandemin har vi som Akbank producerat många innehåll som steg för steg visar hur dagliga banktransaktioner görs på mobilen, och vi har presenterat innehållet för våra kunder via olika kanaler. Som det första projektet för socialt ansvar i MMA Turkiet, syftar DOT till att utvecklas inom detta område och stöder ett mycket viktigt behov. Som Akbank är vi mycket nöjda med att vara en av intressenterna för detta projekt. ”

De anpassar sig till omvandlingen

Garanti BBVA ställföreträdande chef Işıl Akdemir Evlioğlu sade: ”Med pandemiprocessen har digitalisering och transformation inom bank- och finanssektorn utvecklats till en ny dimension, och i en miljö där nästan alla produkter och tjänster digitaliseras försöker kunderna hålla upp med denna omvandling mycket mer intensivt. Å andra sidan, med den här extraordinära processen vi genomgår, finns det fortfarande miljoner potentiella kunder som behöver inkluderas i systemet och som aldrig har träffat digitalbank ännu. Sättet att inkludera den här stora publiken i systemet och få kunder som håller sig borta från digitalbank på grund av vissa förtroendehänsyn och viss brist på erfarenhet är utan tvekan att förbättra deras digitala och finansiella läskunnighetsnivå.

Bidra till ekonomisk medvetenhet

Garanti BBVA ställföreträdande chef Işıl Akdemir Evlioğlu sa, ”Som Garanti BBVA har vi anammat målet att vara mer än en bank för våra kunder och positionera dem som en lösningspartner i deras liv med pandemin, och att de har utvecklat lösningar för kunder som inte har varit i digitalbank eller precis har träffat. Evlioğlu sa, "Vi agerade medvetna om att vi har ett ansvar gentemot våra kunder, särskilt i den relativt äldre åldersgruppen, och arbetade för att göra dem lättare anpassade till systemet." Evlioğlu fortsatte sina ord på följande sätt: ”Som en bank är det att öka våra kunders ekonomiska kunskaper och förbättra deras ekonomiska hälsa. Vi tror att processen att bli en avlägsen kund, som har genomförts mycket snart, kommer att ge ett betydande bidrag till medvetenheten om finansiell kompetens genom att göra det möjligt för oss att inkludera dessa miljoner i systemet med en väldesignad och väldesignad upplevelse. I detta sammanhang lägger vi stor vikt vid detta projekt som genomförts av MMA för ett digitalt och ekonomiskt kunnigt samhälle och vi är mycket glada över att vara dess stödjare. ”

Digital transformation kommer att bli tydlig

Turkiet İşbanks vice verkställande direktör, Yalçın Sezen, påpekade att digitaliseringen har accelererat med pandemin och att digitala upplevelser är den framträdande lösningen inom de sociala avståndsreglerna och sade: ”Det finns en naturlig tendens för våra kunder att använda mobilbank, mobil betalning, kontaktlös betalning och e-handel i deras beteende. det hände. Våra kunder, som håller sig borta från digitalbank, ökade också sina förväntningar på praktisk, snabbhet och bekvämlighet under denna period.

Betonar att de tror att deras kunder känner sig trygga och erfarna när de tar emot tjänster från digitala applikationer beror på att öka deras digitala läskunnighetsnivå och möta deras personliga kundupplevelseförväntningar, sade Sezen: "Förutom individernas förändrade beteende, nya regler som digitala kundförvärv, som nyligen har kommit in i våra liv, Vi förväntar oss att det kommer att ge ett ökande bidrag till tillgången och penetrationen av finansmarknaderna. Digital transformation kommer att bli ännu tydligare. Våra kunder kan öppna ett konto inom några minuter utan att gå till filialen, ansöka om kreditkort och lån och få tillgång till över 420 banktransaktioner genom att använda vår İşCep-applikation omedelbart. Vi kommer att fortsätta att erbjuda en perfekt kundupplevelse inte bara i vår banks servicekanaler utan också på alla typer av olika plattformar där vi kommer att integreras med våra affärspartners. Våra kunder kommer att uppleva skillnaden att kunna få enkel, pålitlig, skräddarsydd och fördelaktig service från oss vid varje punkt de behöver. ” Med betoning på att de stöder projektet Digital Literacy Turkey, som syftar till att göra det möjligt för individer att inkluderas i förändringen med korrekt och pedagogiskt innehåll i den digitala världen som utvecklas och fördjupas dag för dag, tackade Sezen MMA Turkey, som väckte projektet till liv .

Kommer att nå bredare publik

Yapı Kredi vice verkställande direktör Serkan Ülgen uppgav att digitalisering har blivit ett oundgängligt inslag i livet med effekten av epidemin och sade: ”Vi bevittnar att transaktioner i den fysiska världen snabbt rör sig till den digitala världen inom alla områden. En av de sektorer som gynnade mest av denna situation är bankverksamhet. Som Yapı Kredi uppmuntrar vi våra kunder att vända sig till digitala kanaler och regelbundet informera dem om hur de använder dessa kanaler. Vi berättar för våra kunder hur vi använder våra digitala kanaler mer effektivt med #HowTo Innehåll som vi publicerar på våra sociala mediekanaler. Som ett resultat av vårt arbete; Vår digitala infrastruktur och applikationer som gör livet enklare har börjat användas av en större publik. Faktum är att under antalet pandemier ökade vårt antal mobilaktiva kunder med cirka 30 procent, vilket visar en snabbare tillväxt än marknadens totala tillväxttakt. I denna process minskade vår grendensitet med 76 procent jämfört med tidigare perioder. 4 av 3 av våra kunder gjorde sina transaktioner med våra digitala kanaler. Dessutom har antalet kunder ökat kraftigt, till vilka vi har möjlighet att bli Yapı Kredi-kunder genom “Video Transaction Assistants” på Yapı Kredi Mobile, utan att gå till filialen. Under den tid då pandemin var effektiv ökade antalet nya kunder vi fick med denna tjänst fyra gånger. Å andra sidan fortsatte våra kunder att genomföra mer än 4 individuella och företagstransaktioner via våra digitala kanaler. Tack vare alla dessa digitala möjligheter som vi erbjuder kan våra kunder slutföra sina transaktioner snabbt och säkert via våra digitala kanaler utan att lämna sitt hem. ” Betonar att de är extremt glada över att vara en del av detta viktiga projekt som utvecklats av MMA Turkey för att anpassa sig till den förändring som den digitala världen åstadkom, tillade Ülgen att de tror att de finansiella tjänster de erbjuder inom det digitala området kommer att bli mer tillgänglig för alla målgrupper med DOT.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar