TCDD-förlust 2020 1,3 miljarder TL

tcdd årsförlust miljarder TL
tcdd årsförlust miljarder TL

I TCDD minskade antalet resor på grund av pandemin, men antalet olyckor minskade inte. Det var 56 stora tågolyckor förra året. Institutionens förlust 2020 översteg 1,3 miljarder TL.

Enligt nyheterna om İsmail ARI från Birgün; ” Republiken Turkiets statsjärnvägar (TCDD) Transportation Inc.: s årsredovisning för 2020 innehåller slående information. Följaktligen ökar institutionens förlust exponentiellt varje år. Dessutom ser man att olyckor inte minskar även om tågtrafiken minskar i institutionen. Det är också anmärkningsvärt att andelen kvinnor bland TCDD-personal är ganska låg.

ANTAL Olyckor minskade men ANTAL Olyckor INTE

Enligt rapporten minskade tågtrafiken kraftigt förra året på grund av pandemin. Det fanns till exempel inga flygningar med höghastighetståg (YHT) mellan 28 mars och 28 maj. Enligt YHT-sommartariffen bör 48 resor göras, men antalet resor var begränsat till 16-20.

Trots denna minskning av antalet resor inträffade "56 viktiga olyckor" förra året. År 2019 inträffade ”56 viktiga olyckor”. Följaktligen minskade antalet olyckor trots att tågtrafiken minskade betydligt förra året på grund av pandemin.

Orsakerna till 56 olyckor som inträffade förra året är följande: 9 kollisioner, 18 spårningar, 15 olyckshändelser och 14 andra orsaker.

GAMLA VAGNAR ANVÄNDS

Rapporten innehöll också information om fördelningen av passagerarvagnar efter ålder. Följaktligen är 4,3 procent av passagerarvagnarna över 40 år. Medan 38,2 procent av vagnarna är mellan 30 och 39 år är 32,4 procent mellan 20 och 29 år. Endast 25,1 procent av passagerarbussarna är under 20 år.

Å andra sidan är 10,6 procent av godsvagnarna över 40 år, 17,9 procent är mellan 30 och 39 år, 14,9 procent är mellan 20 och 29 år, 26,3 procent är mellan åldrarna 10-19 och Det anges att 30,2 av dem är under 10 år.

ANTAL PASSAGERARE FALL 40 PROCENT

På grund av Covid-19-pandemin minskade det totala antalet passagerare för TCDD med 2019 procent förra året jämfört med 40. Medan antalet passagerare för höghastighetståg (YHT) minskade med 66 procent, minskade det med 31 procent i Marmaray och 45 procent i Başkentray.

MILJONER LIRA FODRAL

I rapporten, som också innehåller fallinformation om TCDD överförd till 2021, uppgavs det att institutionen var svaranden i 532 separata fall och kostnaden för dessa ärenden uppgick till 50 miljoner TL. Antalet rättegångar som TCDD inlämnade tillkännagavs som 21.

ENDAST 3,6 PERSONALPERSONAL ÄR KVINNOR

Enligt årsredovisningen har TCDD Taşımacılık A.Ş. totalt 9 714 personal. 9 367 av denna personal är män. Antalet kvinnlig personal är 347. Detta innebär att endast 3,6 procent av TCDD: s personal är kvinnor.

TCDD-underleverantörer ALLA FUNKTIONER

Utvärderingen av TCDD: s förlust på 1,3 miljarder lira för BirGün, United Transport Workers 'Union (BTS) generalsekreterare İsmail Özdemir påpekade att underleverantörernas arbete spelade en viktig roll i denna förlust. Özdemir gjorde följande bedömning: ”De arbeten som behöver utföras av TCDD läggs ut på privata företag och en betydande resurs överförs på detta sätt. Till och med de juridiska frågorna för TCDD ges till advokater utanför institutionen, även om TCDD har många advokater. Utbildningstjänster ges också till underleverantörer på samma sätt. Allt detta görs under förevändning av personalbrist. Företag som driver höghastighetstågstationer, som de i Ankara, som är byggda med bygg-, drift-, överföringsmodellen, får mycket allvarliga belopp. Alla dessa belastar budgeten för TCDD, som är en 165 år gammal institution, allvarligt.

NÄSTA ALLA FÖREBYGGANDE OLYCKOR

Özdemir nämnde också tågolyckorna och avslutade sina ord enligt följande: ”98 procent av olyckorna som inträffar i TCDD är olyckor som kan förebyggas. Olyckor inträffar på grund av signalbrister eller personalens slarv. Tekniska investeringar måste göras väl för att förhindra olyckor. Till exempel inträffade en tågolycka i Kalecik och denna olycka inträffade på grund av att lok inte hade det nödvändiga säkerhetssystemet. Signalsystemet är också mycket viktigt. Med detta system kan personalfel förhindras. ”

Armin

sohbet

1 Kommentar

  1. Eftersom de flesta cheferna är människor som inte förstår verksamheten, inträffar sådana olyckor. Det finns inget fel från personalen här, jag kommer att leta efter några misstag hos dig själv, snälla släng inte allt på personalen.

Yorumlar