Nationellt signalsystem får internationellt certifikat

det nationella signalsystemet fick internationell certifiering
det nationella signalsystemet fick internationell certifiering

TCDD har uppnått en internationell framgång i de arbeten som utförs för att säkerställa hög säkerhet på järnvägar. TCDD lägger vikt vid signalstudier för att göra säkrare och snabbare transport av tåg på järnvägar och TÜBİTAK BİLGEM har uppnått en viktig framgång. Signalsystemet som utvecklats av turkiska ingenjörer har certifierats på SIL4-nivå, vilket gör det möjligt för vårt land att säga till på den internationella arenan.Som ett resultat av TCDD: s ansträngningar för att stoppa utländskt beroende, slutar det nationella signalförreglingssystemet och trafikstyrningscentret beroende av utlandet. Arbetet har börjat med att utvidga det nationella signalsystemet på järnvägslinjer.

Arbetet som ska göras för att intyga att järnvägssignalsystemen, som kräver en hög säkerhetsnivå, är giltiga och kompetenta på både nationell och internationell nivå, ingick i spridningsprojekten. Således Domestic Signal System; Med den framgångsrika slutförandet av den internationella säkerhetsrevisionen för järnvägsförreglingssystem har den certifierats på SIL4-nivå, vilket är den högsta säkerhetsnivå som kan uppnås på järnvägar. Systemet som utvecklats av turkiska ingenjörer avslutade det utländska beroendet och började krävas av många länder.

YTTRE AVHÄNGIGHET ÄR SLUT TEKNISK EXPORT STARTAR

Inom ramen för de studier som TCDD inledde 2005, med stöd av TÜBİTAK Public Research Support Group (KAMAG), lanserades National Signal Project 2009 som ett pilotprojekt vid Mithatpaşa-stationen, tillsammans med TCDD och TÜBİTAK BİLGEM Information Technologies Institute (BTE).

Det nationella signalsystemet tas för närvarande i bruk i linjeavdelningarna i Ortaklar - Denizli, Malatya-Elazığ, Afyon-Karakuyu, Isparta-Burdur-Denizli, Kayaş-Yerköy i samarbete med TÜBİTAK BİLGEM och TCDD. Systemets Torbalı - Ödemiş och Halkalı - Çerkezköy Studier kommer att inledas för att ta det i bruk i linjeavsnitt.

Transport- och infrastrukturminister, Adil Karaismailoğlu, sade: ”Vår prioritet är lokalitet och nationalitet i alla våra investeringar. Detta är vårt mål både inom rymdteknik och i våra järnvägsinfrastrukturarbeten. Vi gör viktiga framsteg inom ramen för de projekt vi har skapat. Detta är målet som vi satte för alla enheter i vårt departement. "Vi kommer att starta teknisk export genom att avsluta vårt beroende av främmande länder", sa han.

TCDD General Manager Ali İhsan Uygun sade att systemet kommer att användas på alla järnvägar, sade utvecklingsstudier av det nationella signalsystemet på ETCS nivå 1-nivå, som också används i höghastighetstågslinjer, pågår och laboratoriefasen har slutförts. På detta sätt kommer det att vara möjligt att använda våra system på alla våra järnvägar, inklusive höghastighetstågslinjer. Certifiering av det nationella signalsystemet på SIL4-nivå banar väg för att det är ett turkiskt varumärke och exporterar utomlands ”.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar