Var är Golden Gate Bridge? Golden Gate Bridge History

var är Golden Gate Bridge
var är Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge (turkiskt: Golden Gate Bridge) är en hängbro över Golden Gate Strait vid ingången till San Francisco Bay i Kalifornien.För närvarande är det den sjunde längsta hängbroen i världen. Broens längd är 2,73 km, avståndet mellan fötterna är 1,28 km, dess höjd når 235 meter. Det finns sex körfält för fordonstrafik. Bron förbinder San Francisco med de nordliga delarna av Marin County och den mer glesa bosättningen Napa och Sonoma Valley.

tillverkning

Idén att bygga en bro till bukten går tillbaka till 1872. De utkast som gjordes under dessa år berördes dock inte förrän på 1920-talet, då färjekapaciteten nådde gränsen. Bron byggdes mellan 5 januari 1933 och 27 maj 1937 under ledning av den kontroversiella chefsingenjören Josef B. Strauss. 11 arbetare dog under byggandet.

Vid byggandet av Golden Gate Bridge har tidens tekniska utmaningar övervunnits och många rekord för brobyggande har brutits. Dessa; Den högsta foten (227 m), den längsta (2.332 m), det tjockaste repet (92 cm) och de största undervattensfundamenten. Dessa fundament måste göras i mycket starka strömmar av sundet. En annan överraskande sak är att det gjordes i en tid av omfattande arbetslöshet och hunger, och så mycket som $ 35.000.000 spenderades. Bron har en totalvikt på 887.000 600.000 ton. 1964 XNUMX nitar håller ihop tornen och bjälken, varav den sista är massivt guld. Bron förblev den längsta hängbroen i världen fram till byggandet av Verrazano-Narrows Bridge i New York XNUMX.

Half-Way-to-Hell-Club

Säkerhetsnätet, som sträcktes under bron under byggandet, räddade 19 anställdas liv. Dessa människor bildade senare det de kallade Half-Way-to-Hell-Club. När detta nätverk inte kunde hålla en fallande byggnadsställning i sin slutfas, tappade 10 personer som föll med piren sina liv.

Namnets ursprung

Bron fick sitt namn från det 1,6 km breda sundet som öppnar sig i San Francisco Bay (Golden Gate eller Chrysoplae). Det här namnet sägs ha namngivits så att det påminde Golden Horn, som namngavs av kaptenen Chrysoceras eller Golden Horn i Istanbul, som gavs av kapten John C. Fremont under attacken mot guld i Kalifornien 1846.

trafik 

Den 27 maj 1937 klockan tolv öppnades den för trafik med en telegramsignal från president Franklin D. Roosevelt från Vita huset. Vid öppningen skars traditionellt bandet, inte kedjan.

100.000 10 fordon använder bron dagligen och detta antal ökar med cirka 2,50% per år. Kostnaden för att återvända till staden är XNUMX dollar per axel. Till skillnad från San Francisco-Oakland Bay Bridge har Golden Gate Bridge varit lönsamt i årtionden, även om skyddet är dyrt eftersom det inte är tillverkat av rostfri metall.

måla 

Medan det planerades att målas grått i den ursprungliga planeringen, ville den amerikanska marinen att bron skulle målas i svarta och gula ränder så att den lätt kunde ses från fartygen. Arkitekt i slutfasen Edwin Morrow När han såg bron med röd rostfri skyddande grundfärg fattade han sitt beslut. Separation från havet och himlen valde han den varma orange färgen han trodde skulle vara i harmoni med naturen på stranden. Den här färgen används också i varningsskyltar på motorvägar och internationell apelsin kallas.

Regelbunden färgförnyelse är det viktigaste arbetet vid underhåll av bron. Färgen skyddar ståldelarna från att rosta. Det finns en missuppfattning att hela bron målades med jämna mellanrum. I själva verket, när bron först målades, belades den med en blyblandad grundfärg och rostfritt skydd och målades inte om förutom för att reparera de nödvändiga delarna under de första 27 åren. 1965 gick rostningen så mycket att ett program startades för att skrapa av all färg, måla den med plastbaserad oorganisk zinksilikatfärgfärg och applicera vinylbaserad täcklack på den. 1990 ersattes täcklacket med en akrylemulsion som uppfyller tidens normer. Detta ommålningsprogram slutade 1995. Idag arbetar ett team med 38 målare för att reparera de slitna delarna av färgen.

Stadens symbol 

Golden Gate Bridge är en symbol för staden San Francisco och hela San Francisco Bay Area, och för många USA samt Frihetsgudinnan i New York.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar