Nuvarande tunnelbanekarta i Istanbul

nuvarande tunnelbanekarta i Istanbul
nuvarande tunnelbanekarta i Istanbul

Istanbul Metro är det tunnelbanesystem som betjänar staden Istanbul i Turkiet. 3 I september 1989 när tjänsten var Turkiets första tunnelbanesystem. Systemet, som drivs av Metro Istanbul, ett dotterbolag till Istanbul Metropolitan Municipality, har nittioio stationer med sju tunnelbanelinjer (M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7). Med den här funktionen är Istanbul tunnelbana det största tunnelbananätet i landet. M1, M2, M3, M6, M7-linjerna ligger på den europeiska sidan; M4- och M5-linjerna tjänar på den anatoliska sidan.

All information visas på Istanbul Metro Map, klicka på kartan för en större version av Istanbul Metro Map. Kartor är för informationsändamål, ring relevant institution för deras ursprungliga versioner. Du kan också använda vår interaktiva karta med ditt navigationsprogram.

nuvarande tunnelbanekarta i Istanbul
nuvarande tunnelbanekarta i Istanbul

Det sista projektet relaterat till Istanbul Metro är den studie som genomfördes inom ramen för IRTC 1987. Detta konsortium förberedde också projektet "Bosphorus Railway Tunnel" tillsammans med Istanbul Metro. I denna studie är tunnelbanan 16.207 4 meter och en linje med stationerna Topkapı - Şehremini - Cerrahpaşa - Yenikapı - Unkapanı - Şişhane - Taksim - Osmanbey - Şişli - Gayrettepe - Levent - 2: e Leventen föreslås. Delen av detta projekt mellan Yenikapı och Hacıosman har tagits i bruk med koden MXNUMX och de återstående delarna är under uppbyggnad eller i projektform. Enligt de nuvarande planerna kommer linjen att fungera som İncirli - Hacıosman och det är också planerat att förlänga linjen till Beylikdüzü.

Grunden lades 2005 och första etappen Kadıköy - M4-linjen mellan Kartal togs i bruk i augusti 2012, M3-linjen, vars grund läggdes samma år, inofficiellt den 10 september 2012 och officiellt den 14 juni 2013. Haliç Metro Bridge togs i bruk 2014. 2016 utvidgades M4-linjen från Kartal till Tavşantepe. Från och med den 3 oktober 2016 är direkta Kirazlı - olympiska tjänster tillgängliga på M3-linjen endast under högtider på vardagar. Den 15 december 2017 öppnades Turkiets första förarefria tunnelbana i linjen M5 Üsküdar - Yamanevler. Den andra fasen av linjen mellan Yamanevler - Çekmeköy-stationer togs i drift den 21 oktober 2018. Tunnelbanelinjen M7 Mecidiyeköy - Mahmutbey, som har den första förarlösa tunnelbanelinjen på europeisk sida, togs i drift den 28 oktober 2020.

Interaktiv Istanbul Metro Karta

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar