Vertiv blir global ledare för den snabbt utvecklande marknaden för kylning av datacenter

vertiv blev den globala ledaren för den snabbt utvecklande marknaden för datacenterkylning
vertiv blev den globala ledaren för den snabbt utvecklande marknaden för datacenterkylning

En studie av Omdia avslöjar att hållbar och innovativ teknik som kylt vatten och avdunstningskylning används mer allmänt, liksom former av vätskekylning.


 Vertiv (NYSE: VRT), en global leverantör av kritisk digital infrastruktur och kontinuitetslösningar, rankas av teknikanalytikföretaget Omdia som den största globala leverantören av datacenterkylning. Forskning som nyligen publicerades av Omdia lyfter fram att inbyggda värmeavvisande tekniker som Direct Expansion (DX), kylt vatten och evaporativ kylning förblir mer hållbara samtidigt som de bibehåller en stark närvaro på marknaden. Ny teknik som flytande kyltyper förutses växa i takt med att datacenteroperatörer försöker öka effektiviteten ytterligare och hantera alltmer energikrävande beräkningar.

Baserat på Omdias data från 2020 och 2018 som publicerades i slutet av 2019 Data Center Thermal Management Report 2020Anger att Vertiv har en andel på 23,5 procent på den globala kylmarknaden för datacenter. Det är 10 procent högre än Vertivs närmaste konkurrent. Enligt Omdia förväntas marknaden för datacenter för värmeteknik, som är 2020 miljarder dollar 3,3, öka till över 2024 miljarder dollar 4,3. Vertiv är också ledande på marknaden för perifer termisk teknik med en marknadsandel på 37,5 procent. Dessutom har den en position med 20 procent mer än den näst största leverantören i sektorn.

Förutom att analysera marknadspositionen ger rapporten också insikt och information om hur datacentrets kylteknik utvecklas. Etablerade tekniker som kylaggregat och kylning av miljön fortsätter att utgöra en stor del av marknaden. Split DX är fortfarande den primära formen för värmeavstötning i datacentrets termiska hantering, men kyld och direkt avdunstande värmeavstötning får också fart, enligt Omdia. Dessutom uppnådde flygtransportenheter (AHU) med den snabba accelerationen av leverantörer av moln- och serverhosttjänster dubbelsiffrig tillväxt. Olika faktorer som ökad chip- och serverenergiförbrukning, kanttillväxt, skåptäthet, liksom krav på energieffektivitet och hållbarhet bidrar till denna förändring.

"Marknaden för datacentrets termiska hantering är högst upp på en vändpunkt", säger Lucas Beran, huvudanalytiker för Omdias forskningsapplikation för moln och datacenter och författare till rapporten. För närvarande driver luftbaserade termiska produkter och lösningar tillväxt. Dessa produkters kapacitet är dock begränsad till att kyla 10kW + skåpdensiteter. Ny teknik, produkter och design kommer till marknaden för att stödja dessa högdensitetsutbyggnader och effektivare operationer som kommer att förändra dynamiken på marknaden till 2024. ”

Giordano Albertazzi, ordförande i Vertiv Europe, Middle East and Africa (EMEA), sade: ”Vertivs permanenta ledarskap inom termisk hantering; visar att våra kunder värdesätter vår fältkompetens, breda portfölj och ökade investeringar i teknik, forskning och utveckling. ”” Vår framåtblickande färdplan för innovation med kylprodukter och lösningar som vi lanserade under 2020; kommer att fortsätta erbjuda våra kunder ledande teknik som gör det möjligt för dem att uppnå högre effektivitets- och hållbarhetsmål. ”

Vertiv tillkännagav några senaste innovationer inom termisk teknik. I EMEA tillkännagav Vertiv den nya och mycket avancerade oljefria turbo-kompressorkylaren Vertiv ™ Liebert® OFC, utvecklad i samarbete med Geoclima. Liebert OFC är utformat för att använda köldmedier med låg GWP, inklusive R1234ze, och för att uppnå hög energieffektivitet. Dessutom har hela sortimentet av golvmonterad luftkylning - inklusive Vertiv Liebert PDX med snabba kompressorer och den senaste Vertiv Liebert PCW i kylvattensområdet - omarbetats nyligen för att uppnå maximal effektivitet.

Förutom innovationer gjorda internt, arbetar Vertiv också med ledarskapsgrupper inom branschens tankar och har nyligen blivit platina-stipendiat för Open Computing Project (OCP). Vertivs roll här kommer att innefatta stödjande initiativ för att anta vätskekylning genom Advanced Cooling Solutions (ACS) och Advanced Cooling Facility (ACF) -projekt. Målet är att ta med riktlinjer och bästa praxis för direkt-till-chip och nedsänkning av vätskekylteknik, samt att möjliggöra applikationer för datacenteranläggningar att anta vätskekylning.

Vertivs egen forskning om termisk teknik pekar också på framtida innovation. Enligt Vertivs "Data Center 2025: Closer to the Border" -rapporten upplever datacenterindustrins hyperscale-operatörer ett enormt bälte för att vara ekonomiskt drivna av leverantörer av samlokalisering samtidigt som de stöder högdensitetsskåp som ofta används i högpresterande datoranläggningar (HPC) förde värmeavlägsnandet närmare servrarna genom bakdörren och vätskekylsystem avsedda för Av de över 800 datacenterexperter som svarade på undersökningen förväntar sig 42 procent att framtida kylbehov uppfylls av mekaniska system, medan 22 procent säger att vätskekylning och utomhusluft kommer att uppfyllas. Detta resultat beror troligen på de extrema kabintätheter som observeras idag.

 


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser