Finns det ett reseförbud? Vem kan resa under utegångsförbud?

Finns det ett reseförbud? Kommer några begränsningar mellan resor till stadens tillämpning?
Finns det ett reseförbud? Kommer några begränsningar mellan resor till stadens tillämpning?

Med det turkiska inrikesministeriets cirkulär daterat 30.11.2020 och numrerat E-89780865-153-20076 om utegångsbegränsningar, hanterar risken med coronavirusepidemin (Covid19) när det gäller folkhälsa och allmän ordning, säkerställer social isolering, skyddar fysiskt avstånd och spridningshastigheten för sjukdomen För att hålla det under kontroll kommer nya begränsningar i bilagan att tillämpas från och med tisdagen den 01.12.2020.


Intercity-resor är tillåtna i obligatoriska situationer som anges under perioden och dagar med utegångsförbud inom ramen för relevanta begränsningar. De relevanta obligatoriska situationerna regleras i artiklarna 3 och 3.1 i cirkuläret.

3. Intercity-resor är tillåtna under perioderna och dagarna (tillämpas på vardagar och helger) i följande obligatoriska situationer.

3.1. Villkor som ska betraktas som obligatoriska villkor;

  • Vem är utskrivet från sjukhuset där han behandlas och vill återvända till sin ursprungliga bostad, som har hänvisats till en läkarrapport och / eller tidigare fått en läkarbesök / kontroll,
  • För att delta i begravningen av sig själv eller sin make, avlidne första gradens släkting eller bror eller för att följa begravningsöverföringen (högst 4 personer),
  • De som har kommit till den stad de befinner sig under de senaste 5 dagarna men inte har någon plats att bo men vill återvända till sin bostadsort (de som skickar in sin resebiljett, fordonets registreringsskylt, andra dokument som visar sin resa, information och information),
  • De som kommer att delta i de prov som tillkännagivits av ÖSYM och andra centrala tentor och deras skötare,
  • Som vill slutföra sin militärtjänst och återvända till sina bosättningar,
  • Ett inbjudningsbrev för privat eller offentlig daglig kontrakt,
  • Befriad från straffinstitutioner,

I närvaro av ovan nämnda situationer kommer våra medborgare att kunna resa med kollektivtrafik eller genom EBAŞVURU och ALO 199-systemen från inrikesministeriet eller genom att ansöka direkt till guvernörs- / distriktsguvernörerna genom att få tillstånd från resetillståndsnämnderna.

3.2. Intercity-resor för personer som inte bär ovan nämnda ursäkter är endast möjliga med hjälp av kollektivtrafikfordon (flyg, buss, tåg, fartyg etc.). Tjänstemännen för kollektivtrafikfordonen som dokumenterar deras anställningsstatus och biljetten, bokningskoden etc. för att de ska resa intercity. Att skicka in certifikatet är undantaget från utegångsförbudet.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser