Psykotekniskt certifikat blir obligatoriskt! Böterna är 1180 Lira

psykotekniskt intyg blir obligatoriskt.
psykotekniskt intyg blir obligatoriskt.

Med inrikesministeriets cirkulär har det gjorts obligatoriskt för kommersiella fordonsförare att ha ett psykotekniskt intyg per den 31 december. Från och med den 01 januari 2021 kommer straffet 1180 lira att införas för förare som inte har en psykoteknisk testrapport, som tillämpas för att minimera trafikolyckor orsakade av mänskliga faktorer och för att mäta förarens beteende och reaktioner i fall som minne, hastighetskontroll och aggression från det ögonblick som föraren går på vägen. Dessutom får de inte köra.


Turkiet under de senaste tio åren, cirka 10 miljoner trafikolyckor, förlorade mer än 12 tusen människor sina liv. Det faktum att 50 procent av trafikolyckorna orsakades av förarfel har återigen avslöjat hur viktig den psykotekniska tentamen är.

Det psykotekniska testet utförs i sällskap med psykologer i 60 till 90 minuter. Inom ramen för den psykotekniska gransknings- och utvärderingsrapporten, 12 olika tester inklusive kontinuerlig uppmärksamhet, resonemang, samordning, selektiv uppmärksamhet, hastighetsavståndsuppskattning, kollisionsförutsägelse, visuell perception minne, personlighet, visuell kontinuitet, perifer visuell syn, reaktionshastighet och trafiksynstest. genomförs.

De som inte klarar testerna för psykoteknisk granskning och utvärdering är förbjudna att använda kommersiella fordon tills riskerna har eliminerats.

Men efter 90-dagarsperioden kan förare ansöka om testet för en psykoteknisk rapport. Avgiften som krävs för det obligatoriska dokumentet är 170 TL.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser