Ytterligare cirkulär om Coronavirus skickat till 81 provinsstyrelser

Ytterligare cirkulär om Coronavirus skickat till 81 provinsstyrelser
Ytterligare cirkulär om Coronavirus skickat till 81 provinsstyrelser

En ytterligare cirkulär om koronavirusutbrottet skickades till 81 provinsstyrelser av inrikesministeriet. I cirkuläret påpekades att effekterna av coronavirusepidemin och ökningen av fall fortfarande fortsätter över hela världen, särskilt på den europeiska kontinenten, det är en ökning under epidemin och nya åtgärder har vidtagits i många europeiska länder för att förhindra att människor kommer samman.


Turkiet hanterar också de risker som följer av folkhälsan och den allmänna ordningen för koronavirusutbrottet, ger social isolering, rengör de grundläggande principerna för det nuvarande kontrollerade sociala livet under perioden för att kontrollera spridningshastigheten för fysiskt distansskydd och sjukdom, mask och kurs samt utbrott av avståndsregler och ytterligare regler och försiktighetsåtgärder som ska följas inom alla livets områden bestämdes och genomfördes med tanke på möjliga risker.

I cirkuläret uppgavs det att det stadium som uppnåtts i kampen mot coronavirusepidemin utvärderades tillsammans med hälsovårdsministeriet och ytterligare beslut fattades på instruktioner av president Recep Tayyip Erdoğan. Enligt det här;

Sanitetsstyrelserna i provinsen / distriktet kommer att säkerställas att mötas inom 48 timmar

Senast i alla provinser och distrikt 48 timmar Det kommer att säkerställas att General Hygiene Boards sammanträder. När det gäller genomförandet av de åtgärder som vidtagits för att bekämpa epidemin "Följ""granska""varning" De åtgärder som vidtagits och den utförda revisionen kommer att utvärderas.

På General Hygiene Board-mötena kommer frågorna om de relevanta institutionernas och organisationernas (särskilt lokala myndigheters) bidrag till övervaknings-, inspektions- och varningssystemet för att öka den institutionella kapaciteten i kampen mot epidemin att diskuteras och lösas.

Kovid-7-granskning kommer att genomföras varje dag under de kommande sju dagarna

Från måndagen den 19 oktober 7 dagar längs Allmänna inspektioner kommer att göras i alla provinser och distrikt i en separat fråga.

De inspektioner som ska genomföras under sju dagar planeras enligt följande:

  • 19 oktober måndag Äta och dricka platser som kaféer, restauranger, särskilt offentliga rekreations- och nöjesplatser
  • Tisdag 20 oktober Platser som alla typer av kollektivtrafikfordon (inklusive skolbussar) och flygplats / tågstation / busstation där passagerartransporter inre och intercity utförs.
  • Onsdag 21 oktober Fabriker, företag etc. där kollektivarbetare är anställda, särskilt i organiserade industriområden. platser och personaltjänster,
  • Torsdagen den 22 oktober Personer som utsätts för isolering på grund av diagnos eller kontakt,
  • Fredag ​​23 oktober Köpcentra, moskéer och masjider, astroplatser / idrottsanläggningar,
  • 24 oktober lördag Offentliga områden (gator, gator, parker och trädgårdar, picknickområden, marknadsplatser, stränder etc.) där våra medborgare finns i folkmassor.
  • 25 oktober söndag Frisör / frisör / skönhetscenter, internetkaféer / salonger och elektroniska spelplatser, bröllops- och / eller bröllopshallar, nöjesparker / temaparker

Inspektionerna kommer att planeras och genomföras på ett sådant sätt att deras effektivitet och synlighet är på högsta nivå. Inspektionsgrupper kommer att bestå av företrädare för relevanta offentliga institutioner och organisationer (brottsbekämpning, lokala förvaltningar, provins- / distriktsdirektorat etc.), byar / stadsdelar mukhtars och professionella kammare, med hänsyn till expertis inom varje affärsområde eller plats.

Frågan om mask och fysiskt avstånd kommer att återigen påminnas till medborgarna med tillkännagivanden och tillkännagivanden

Med alla typer av tillkännagivanden kommer medborgarna att påminnas om att den fysiska avståndsregeln är en regel som måste följas i alla delar av livet och i alla utrymmen, att trångt samlas i stängda områden utgör en risk för folkhälsan och att inomhusområden måste ventileras ofta, eftersom det förutspås att koncentrationen kommer att öka i stängda områden när vädret börjar svalna.

För att öka medvetenheten hos medborgarna om denna fråga i hela landet,

”Våra kära medborgare;

I kampen mot epidemin måste vi vara mycket försiktiga med att respektera reglerna för masker, renhet och avstånd. Kära landsmän, Vi gick in i höst, vintern närmar sig. Vi bör vara mer försiktiga med den fysiska avståndsregeln, särskilt på alla stängda platser och områden där densiteten ökar. Vi är alla ansvariga inför varandra i epidemin. Jag hoppas att vi kommer att lyckas tillsammans. "  meddelanden kommer att göras.

Förfaranden kommer att inledas med avseende på dem som lämnar saknade, ofullständiga eller vilseledande kontaktrapporter

Det har fastställts att frekvensen av kontaktrapportering har minskat nyligen och att medborgarna är ovilliga att rapportera kontakt, med undantag för sina första grads släktingar. Om detta upptäcks falska, ofullständiga och vilseledande uttalanden från personer som diagnostiserats med Kovid-19 kommer en administrativ åtgärd att vidtas i enlighet med relevanta artiklar i folkhälsolagen. Ämnet i den turkiska strafflagen om kriminellt beteende 206: e Nödvändiga rättsliga förfaranden kommer att inledas enligt artikel.

Kommunerna kommer att tillhandahålla stads kollektivtrafik och HEPP-integration så snart som möjligt

I cirkuläret stod det också att vissa kommuner, särskilt storstäder, inte utförde arbetena för integrering av HEPP med hälsoministeriet. Därefter begärdes att bestämmelserna om de grundläggande förfarandena och principerna för integration av stads kollektivtrafiksystem och HEPP skulle genomföras inom ramen för cirkuläret som skickades till provinserna innan och nödvändiga integrationer genomförs så snart som möjligt. I cirkuläret stod det att denna fråga kommer att följas särskilt under de inspektioner eller utredningar som ska utföras av inspektörerna i vårt ministerium.

I linje med de ovannämnda besluten från guvernörerna och distriktsguvernörerna kommer besluten från provinsens / distriktets allmänna hygienstyrelser att fattas snarast i enlighet med 27: e och 72: e artiklarna i Allmän hälsolagen. Det kommer inte att uppstå några störningar i praktiken och inga klagomål kommer att orsakas. De som inte följer de beslut som fattas kommer att bli föremål för administrativa åtgärder i enlighet med relevanta artiklar i den allmänna hygienlagen. Nödvändiga rättsliga förfaranden kommer att inledas inom ramen för artikel 195 i den turkiska strafflagen om kriminellt beteende.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser