The Hidden Paradise Abyss Canyon blir centrum för vandring!

The Hidden Paradise Abyss Canyon blir centrum för vandring!
The Hidden Paradise Abyss Canyon blir centrum för vandring!

Gaziantep Metropolitan kommun borgmästare Fatma Şahin deltog i den naturvandring som anordnades under samordning av Metropolitan Municipality i Habeş Canyon, som imponerar med sin historiska och naturliga skönhet. Borgmästare Fatma Şahin, som gjorde en bedömning om den 8 tusen 650 meter långa kanjonen, uppgav att arbete har påbörjats för att introducera det för världen och sade att de kommer att stärka områden som bergsklättring och naturvandring i regionen.


Abyssinian Canyon i Araban District, som beskrivs som ett oupptäckt gömt paradis och lockar uppmärksamhet med sin naturliga struktur och historia, lockar bergsklättringsentusiaster med sina vandrings- och klättringsmöjligheter. I detta sammanhang mötte borgmästaren Gaziantep Metropolitan kommun Fatma Şahin, som kom till kanjonen för att ta en naturvandring, på den historiska Septimius Severus-bron, pratade och deltog i deras resa. Gaziantep-guvernören Davut Gül, AK-partiet Gazianteps ställföreträdare Mehmet Erdoğan, Arabans distriktsguvernör Abdülhamit Mutlu och Arabans borgmästare Hasan Doğru åtföljd av borgmästare Şahin, som gjorde ett uttalande om den 8 650 XNUMX meter långa gångvägen och uppgav att regionen kommer att introduceras för världen. Şahin påminde om att natursport och husvagnsturism är ett stigande värde med pandemin och gav de goda nyheterna att arbeten har startats för att stärka bergsklättring som Metropolitan kommun i den abessinska kanjonens sällsynta skönhet.

ŞAHİN: Genom att främja kanjon, bidrag till regionen och stadens ekonomi

Metropolitan borgmästare Fatma Şahin, som deltog i naturvandringen som hölls i Habeş-kanjonen, uppgav att de befinner sig i ett område i Mesopotamien geografiskt och sade: ”Vi är tillsammans med de vackraste verken under romartiden och hettitperioden. I rekonstruktionsplanen verkade Habeş Canyon för oss som den mest historiska platsen i regionen. Som Metropolitan kommun började vi arbeta med hur man utvärderar detta och hur man kan stärka kanyturismen. Natur och naturlighet är mycket viktigare. Vi arbetar för att uppmärksamma detta och att introducera denna plats för hela världen. Det finns ett viktigt område för bergsklättring här. Vi vill diversifiera detta med "Gaziantep Rising With Its Sport". Bakom oss har vi ett stort civilsamhälle, akademisk värld, bergsklättringsklubbar. Under ledning av vår guvernör, genom att introducera detta område för hela världen, kommer ett viktigt bidrag att ges till ekonomin i regionen och staden ”.

GÜL: DET FINNS EN ANNAN SKÖNHET PÅ VARJE SIDA AV GAZIANTEP

Gazianteps guvernör Davut Gül förklarar att det finns mer än ett vandringsalternativ i Habeş-kanjonen, och det finns en annan skönhet överallt i Gaziantep. Vi ville visa denna plats för naturälskare. Han hade mycket viktiga studier om fastställandet av storstadsvägen. Olika träd kommer att planteras i detta område. Denna plats har några kännetecken. Först når slutet av vägen Eufrat. För det andra finns det mycket viktiga historiska artefakter på rutten. Den tredje är orörd, sammanflätad med naturen. Turkiet kommer att vara en viktig plats, sade han.

ERDOĞAN: REGIONEN ÄR ETT FULLT TOURISMPARADIS

AK-partiet Gaziantep, ställföreträdande Mehmet Erdoğan, sade att regionen kommer att framträda med aktiviteter som naturvandringar och föras in i turismen. ”Både bron i ryggen och regionen där kanjonen ligger har ett historiskt värde. Den har bördig jord och en stor slätt. Den efterföljande dammen byggdes med Habeş-kanjonvattnet. Tack vare denna fördämning bevattnades 25 tusen dekar mark och grundvattnet skyddades. Idag förde Metropolitan kommun oss hit. Denna kanjon är en av få okända kanjoner i vårt land. Rumkale är en av slutpunkterna på denna plats. "Regionen är ett komplett turismparadis med sina monumentala gravar och fästningar".

Arabans distriktsguvernör Abdülhamit Mutlu sa att de historiska gravarna i distriktet Rabans slott, Hasanoğlu, Hisar och Elif kommer att avslöja de regioner som kommer att lyfta turismen.

Arabans borgmästare Hasan Doğru betonade å andra sidan att Habeş Canyon är ett nytt känt område och att det kom fram med bidrag från borgmästaren i Metropolitan kommun och guvernören i Gaziantep och uppgav att deras mål är att locka lokala och utländska naturälskare.

OM HABEŞ CANYON

Habeş-kanjonen vid stranden av floden Eufrat, känd som "Habeş Creek" av lokalbefolkningen, har ett unikt område med sin historiska arkitektur och unika natur. Den åtta tusen 8 meter långa Habeş-kanjonen, som strömmar genom Araban-slätten från Ardıl-bäcken i Köklüce (Ardıl) landsbygd i Araban-distriktet och ansluter sig till Eufratfloden, erbjuder också ett område som är lämpligt för bergsklättring. Det finns spridda stigar med en lutning på 650 grader och 40 till 2 tältboende i hela kanjonpassagen. Strax efter den romerska Septimius Severus-bron, som är en av korsningsvägarna för olika civilisationer genom historien, är Abyssinian Canyon uppdelad i fyra sektioner. Den första delen, som börjar med startpunkten, följs av den första vändpunkten för dem som inte har erfarenhet av naturvandringar, vändpunkten för dem som inte har kunskap om material och promenader i alltför sluttande terräng, och slutpunkten för erfarna deltagare. På grund av ökningen av vattnet i Birecik-dammen stiger vattnet som rinner genom kanjonen i 3-4 meter, och när du går från distriktet Hisar Rural District till toppen av Habeş-kanjonen där Eufratfloden går med, kan du se den naturliga skönheten i kanjonen från den högsta punkten. Här hittar du de djupaste delarna av kanjonen. Medan det finns ek, melengiç, taggig ek och platan på sidorna av bäcken som strömmar genom kanjonen, får besökare också chansen att simma i de djupa delarna av vattnet. Ledenvägen erbjuder chansen att korsa andra sidan av bäcken i olika delar av kanjonen. Om besökarna förlänger sin rutt en liten stund på kanjonresan, kan en rundtur göras i området där Hästgrottan ligger, där människor stannade tidigare. Besökteamets genomsnittliga gångavstånd är 1 kilometer och åtföljs av en guide.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser