Turkisk förare Salih Yoluç gjorde historia vid Le Mans 24-timmarslopp!

Den turkiska föraren Salih Yoluç gjorde historia vid 24-timmarsloppet i Le Mans!

Lagen som tävlade med Aston Martin gjorde dubbla segrar i 'Le Mans 24-timmarslopp, vilket accepteras som motorsportmaraton, tävlingarna varade 24 timmar utan avbrott och hållbarhet och effektivitet samt hastighet testades.

Lag som tävlar med Aston Martin fick en dubbelseger i '24 Hours of Le Mans Race', som anses vara motorsportens maraton, där loppen pågår 24 timmar utan avbrott, där uthållighet och effektivitet testas såväl som snabbhet. Den turkiske racerföraren Salih Yoluç och hans lagkamrater, som tävlade i nummer 90 TF Sport i World Endurance Championship och blev ledare på natten, behöll sin plats i den återstående sektionen och vann loppet med sina fordon i amatörklassen Aston Martin. I och med segern blev Salih Yoluç den första turkiska piloten att vinna på Le Mans. Å andra sidan lyckades Aston Martin AMR-teamet nummer 97, som har varit ledaren under lång tid i GTE Pro, bli vinnaren.

Le Mans 88-timmars 2020, som hölls för 24: e gången, startade kl 15.30 på lördag och slutade kl 15.30 på söndag. I GTE Pro-klassen, där åtta fordon tävlade, ägde kampen om segern rum mellan AF Corse nummer 8 och Aston Martin lag nummer 51. Aston Martin, nummer 97, som steg till nattklassens ledning, behöll bekvämt sin plats i de andra divisionerna och vann loppet med 97 minut och 1 sekunder. Aston Martin vann därmed sin första seger efter 33 och gjorde en dubbel pall med lag # 2017.

Salih Yoluç lyckades bli den första turkiska piloten som vann i Le Mans

Den mångårige ledaren för GTE Pro vid World Endurance Championship, 97 Aston Martin AMR-teamet vann. Dessutom behöll den turkiske racerföraren Salih Yoluç och hans lagkamrater, som tävlade i nummer 90 TF Sport och blev ledare på natten, sin plats i den återstående sektionen och vann loppet med sina Aston Martin GTE-fordon i amatörklassen. I och med segern blev Salih Yoluç den första turkiska piloten att vinna på Le Mans. 97 Aston Martin i GTE Pro-klassen och 90 TF Sport Aston Martin i GTE Am-klassen fortsätter att leda.