Dümbüllüs turban har bytt från Rasim Öztekin till Şevket Çoruh

Dümbüllüs turban har bytt från Rasim Öztekin till Şevket Çoruh
Dümbüllüs Kavan har gått från Rasim Öztekin till Şevket Çoruh

İsmail Hakkı Dümbüllüs turban överfördes från Rasim Öztekin till Şevket Çoruh i en speciell ceremoni som anordnades med stöd av IMM. När han deltog i natten med ett videomeddelande sa IMM: s president Ekrem İmamoğlu: "Vi som Istanbul kommer att fortsätta att stödja den turkiska teatern och skapa de friaste utrymmena för teaterens framtid."


Turbanen till İsmail Hakkı Dümbüllü, som anses vara symbolen för den turkiska teaterns komeditradition, överlämnades till Harbiye Cemil Topuzlu friluftsteater i går kväll. På natten, som hölls med stöd av Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), anförtros Şevket Çoruh från 5: e Kavuklu Rasim Özteki. Den 6: e Kavuklu IMM-presidenten Ekrem İmamoğlu och den 4: e Kavuklu Ferhan Şensoy deltog i natten med sina videomeddelanden, tillsammans med veteran teaterskådespelarna Haldun Dormen, Müjdat Gezen, Mustafa Alabora, Güner Özkul, Müjgan Ferhan Şensoy och Pelin Öztekin och İ. Konsult Murat Ongun, IMM: s biträdande generalsekreterare Şengül Altan Arslan och IMM: s kulturavdelningschef Hülya Muratlı deltog i mötet.

İMAMOĞLU: "VI FORTSÄTTER ATT HA DE MEST FRIA OMRÅDERNA FÖR TEATERS FRAMTID"

İBB: s president Ekrem İmamoğlu, som deltog i kvällen med ett videomeddelande, uttryckte sin tacksamhet till Rasim Öztekin och Şevket Çoruh för att vara tillfället för Kavuk Handover Ceremony, vilket är mycket viktigt när det gäller symbolen, som Istanbul är värd. I sitt meddelande sa Imamoglu, ”Som Istanbul kommer vi att fortsätta att stödja turkisk teater och skapa de friaste utrymmena för teaterens framtid. Kavug till vårt hem för denna landmärkeutveckling på Turkiets vägnar, vi är stolta på Istanbuls vägnar, sade han.

"MIN LÄKARE LÅTAR INTE LIVE PRESTANDA"

I samband med överlämningsceremonin sa Öztekin att han ville överlämna Kavuk efter att hans läkare inte tillät honom att utföra live på grund av hans hjärtsjukdom. Öztekin förmedlade sitt tack och tacksamhet till all vårdpersonal i kampen mot koronavirus, särskilt läkaren som återställde honom till sin hälsa och kopplade honom till livet.

Öztekin konstaterade att de planerar att genomföra överlämnandet på världsteatern, att de inte kunde förverkliga dessa tankar på grund av koronaviruspandemin. Öztekin förklarade att vad de ville hålla ceremonin utomhus utomhus realiserades med stöd av IMM: s president Ekrem İmamoğlu med orden "Kavuk kom ut från Istanbul, detta är Istanbuls uppgift, vi åtar oss detta jobb" och tackade borgmästare İmamoğlu.

Under överlämningsprocessen av Kavuk hade han Şevket Çoruh i sitt sinne och förklarade denna idé för sin lärare Ferhan Şensoy; Öztekin sa att han sa ”Vad pratar du om min professor?” När Şensoy sa ”Det är ett mycket bra beslut, min bror”, ringde han omedelbart Şevket Çoruh med godkännande av sin herre.

"JAG HAR MÅGA KONSERVERINGAR"

Öztekin uppgav att Müjdat Gezen, Haldun Dormen och Mustafa Alabora var deras konservatorier trots att de inte spelade ömsesidigt. ”De flesta tittar nu uppifrån; Erol Günaydın, Tuncel Kurtiz, Savaş Dinçel och Münir Özkul ”.

DEN 5: e KAVUKLU ŞEVKET ÇORUH Började med att säga "MIN RÄTT VÄNLIG"

Den sjätte Kavuklu Şevket Çoruh, som tog över Kavuk från Öztekin, sade: ”Kavuk får jag för första gången när befälhavaren med två turban levde. En av dem är Ferhan Şensoy, som skrev många stora pjäser och böcker, grundade Watch Theatre och Ortaoyuncular och inspirerade oss. Den andra är Rasim Öztekin, som fascinerar oss med varje roll. ” Çoruh fortsatte sitt tal med orden ”Min vän har rätt”, som berättarna har sagt från förr till nu.

Med hänvisning till att hantera utmaningar i Turkiet sedan den första perioden av teatern Coruh, "är fattigdom en mästares tradition: Rashid Rahman öppnade en restaurang som heter våra restauranger. Hazım Körmükçü sålde lotter i Beyoğlu. Naşit Özcan öppnade en lotteributik i Beyazıt. "Om pandemin fortsätter så här, glöm inte att köpa turkisk bagel från oss." Coruh, hur det påverkar pandemiperiodens teater, de lever i dessa dagar av politiskt drama och teater igår i Turkiet, politiskt, uppmärksammade de ekonomiska svårigheterna.

ŞENSOY: "DU RENAR TUSENTALEN, ŞEVKET"

Ett annat namn som deltar i Kavuk Cycle Ceremony med ett videomeddelande, 4: e Kavuklu Ferhan Şensoy, sa: "Det här är en taggig väg, men du kan rensa taggarna, Şevket sa," Denna natt firas också i himlen, Kel Hasan Efendi, İsmail Dümbüllü, Münir Özkul oss Han sa, "Från himlen."

Natten, som bevittnade sällsynta stunder i vår teatertradition, avslutades med en särskild visning av pjäsen "Bir Baba Hamlet" med ringevket Çoruh och Murat Akkoyunlu i huvudrollen, efter Kavuk Transfer Ceremony.

Biljetter sålda dagar i förväg och alla biljettintäkter Contemporary Living överförs till en ny generation som är Turkiets framtid av Association for Supporting night pandemic i enlighet med reglerna som utförs, du kan vittna för alla som vill säga Turban Handover Ceremony, IMM-ordförande Ekrem İmamoğlu's YouTube Hans konto sändes direkt på Twitter-kontona för İBB och İBB TV.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar