Hürkuş tappade ett träningsplan som flyger en testflyg i Ankara

testtips gör testtips i Ankara hurkus dustu
testtips gör testtips i Ankara hurkus dustu

Träningsplanet Hürkuş tappade i Beypazarı-distriktet i Ankara. Utvecklad av den turkiska flyg- och rymdindustrin hade träningsflygplanet Hürkuş en olycka i Ankara under testflygningar. Man fick veta att 2 piloter överlevde genom att hoppa med fallskärm och var vid god hälsa.


I ett uttalande från TUSAŞ: ”Hürkuş-flygplan, som gör en testflyg idag klockan 12.30, hade en olycka i regionen Ankara Beypazarı. Hälsotillståndet för våra två piloter på planet är i gott skick och överförs till sjukhuset för kontrolländamål. Undersökningar om incidenten pågår och orsaken till olyckan kommer att fastställas efter utredningen. Vi presenterar respekt för allmänheten information. ” uttryck ingick.

Borgmästare Yavaş: Kom snart snart

Ankara Metropolitan Mayor Mansur Yavaş delade meddelandet efter segern på Twitter: Yavaşs meddelande är som följer:

  • Nyheten om att träningsplanet heter Hürkuş, som gjorde en testflygning i vår stad, hade en olycka i vårt distrikt Beypazarı, oroade oss alla.
  • Jag önskar alla våra två piloter som överlevde genom att hoppa från ett flygplan med en fallskärm.

Bra skick för piloter hoppning

Beypazarı borgmästare Tuncer Kaplan delade bilderna på platsen där Hürkuş föll och använde följande uttryck:

  • Våra piloter på flygplanets hälsotillstånd var bra och de skickades till sjukhuset för kontroll.
  • Undersökningarna fortsätter.
  • Orsaken till kraschen bestäms som ett resultat av de undersökningar som ska genomföras. Krya på dig.

Vad är HÜRKUŞ?

Inom ramen för HÜRKUŞ-projektet syftar det till att designa, utveckla, prototypproduktion och internationell certifiering av ett originalutbildningsflygplan som kommer att tillgodose de turkiska väpnadens utbildningsbehov och kan ha en andel på världsmarknaden med hjälp av inhemska anläggningar.

I SSIK som hölls 26 september 2013 beslutades det att inleda kontraktsförhandlingar med TUSAŞ: s förslag om massproduktion av TUSAŞ- och HÜRKUŞ-flygplan för att tillgodose behoven hos 15 nya generationens basutbildningsflygplan. Som ett resultat av de studier och förhandlingar som gjordes efter detta beslut undertecknades HÜRKUŞ-B-avtalet den 26 december 2013, och produktions- och monteringsprocesserna fortsätter.Var den första att kommentera

Yorumlar