Försiktighetsåtgärder som ska vidtas vid offrenas slakt- och försäljningsområden fastställs

försiktighetsåtgärder som ska vidtas i slakt och offerområden för offer fastställs
försiktighetsåtgärder som ska vidtas i slakt och offerområden för offer fastställs

Jordbruks- och skogsbruksminister Bekir Pakdemirli uttalade sig om slaktet och de försiktighetsåtgärder som skulle vidtas på de platser som skulle säljas före den kommande högtiden för offret.


Minister Pakdemirli underströk att skakande hand, som är en tradition i offerfesten, inte kommer att vara på denna högtid, och sa: ”Handskakningsbilderna som blev en tradition under förhandlingarna kommer inte att vara på denna högtid. Det är mycket viktigt att följa den sociala distansregeln. Därför blir det ingen handskakning på denna semester. ”

Minister Pakdemirli, som säger att lämpliga ingångs- och utgångsportar kommer att skapas i offerförsäljningen och slakterierna, kommer att begränsas runt offerets försäljningsplats och avståndet mellan tälten kommer att vara minst 2 meter. Omaskade poster kommer inte heller att tillåtas. Han sade också att förfaranden för handdesinfektion och mätning av feber för våra medborgare kommer att utföras noggrant vid ingångarna.

Minister Pakdemirli betonade vikten av att ha öronmärken för djur som förs till djuraffärer. ”Djur utan öronmärken, veterinärmedicinska rapporter / djurpass / transportdokument kommer inte att tas med till djurförsäljningsplatserna. Våra medborgare kommer att kunna ifrågasätta djuren information via mobilapplikationen "HAYSAG".

Jordbruks- och skogsbruksminister Bekir Pakdemirli gav också information om antalet djur. Minister Pakdemirli: ”1,2 miljoner nötkreatur och 3,5 miljoner får och getter är redo för slakt. Förra året slaktades cirka 800 tusen nötkreatur och 2,7 miljoner får och getter slaktades. Med andra ord är cirka 50% mer av sektorn redo varje år. I detta avseende har våra medborgare inga problem med att fullgöra sina religiösa skyldigheter. ”Var den första att kommentera

Yorumlar