Transkontinentalt järnväg

Transkontinentalt järnväg
Transkontinentalt järnväg

Förenta staterna slog sig verkligen samman när en pulka hamnade i ett guldslag vid Promontory markceremonin i Utah den 10 maj 1869 för att slutföra den första transkontinentala järnvägen.


Järnvägsbyggnaden Central Pacific i östra Kalifornien, vars konstruktion varade i mer än sju år, och Union Pacific järnvägsbyggnad väster om Nebraska och den interkontinentala järnvägen har minskat vägen på 5000 mil till en vecka. Den transkontinentala järnvägen har bidragit till en snabb utveckling av USA i väster, vilket förhindrade uppvägningen av Vilda västern, vilket har orsakat den att bekämpa infödda amerikanska stammar som bor i detta land. Det gjorde det också ekonomiskt möjligt att utvinna de rikliga resurserna i väst och flytta dem till marknader i öst.Var den första att kommentera

Yorumlar