Det första inhemska godståget kommer från Anatolia passerar genom Marmaray

Det första inhemska godståget passerade från marmaray
Det första inhemska godståget passerade från marmaray

Godståget som transporterar plastråvaror från Gaziantep till Çorlu slutförde sin passage genom Marmaray med deltagande av minister Karaismailoğlu.


Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu välkomnade sitt första inhemska godståg på Söğütlüçeşme station, som passerar genom Marmaray den 08.05.2020. TCDD: s generaldirektör Ali İhsan Uygun och tjänstemännen åtföljde minister Karaismailoğlu vid Marmaray-passet i vårt första inhemska godståg som passerade från Asien till Europa med hjälp av Marmaray.

Minister Karaismailoğlu anlände till Kazlıçeşme station genom att komma in i den mekaniska delen av tåget som kom till pero klockan 22.36. Beroende på Söğütlüçeşme kl. 22.40 anlände tåget till Kazlıçeşme-stationen kl. 23.04. En presskonferens hölls för det första pass inhemska godståget på Kazlıçeşme Station. Minister Adil Karaismailoğlu talade vid mötet: ”Vi bevittnar ett historiskt ögonblick i kväll. Det första inhemska godståget passerar Marmaray och når Çorlu. Tåget som väger 1200 ton består av 16 vagnar som transporterar plastråvaror i 32 containrar. Lasten från Anatolia kommer att transporteras kontinuerligt mellan Asien och Europa. Last som skulle tas från Anatolia till Tekirdağ transporterades tidigare till Derince med tåg, med färja från Derince och därefter till industrianläggningar i Çorlu med land. Därefter passerar lasten från Marmaray till Europa utan avbrott. Från denna kväll börjar vi passera våra inhemska godståg genom Marmaray. Allvarliga genombrott har gjorts på järnvägen i 17 år. Baku-Tbilisi-Kars-linjen öppnades tidigare. Samsun-Sivas-linjen som förbinder Svarta havet med Anatolien sattes i drift förra veckan. ”

“Våra höghastighetstågsinvesteringar fortsätter”

Minister Karaismailoğlu sade: ”Höghastighetsinvesteringar fortsätter. Vi försöker sätta igång Ankara-Sivas höghastighetståglinje i år. Arbetet fortsätter på linjen Ankara-Izmir. Våra järnvägsinvesteringar i alla delar av vårt land som Bursa, Yenişehir, Osmaneli, Adana och Mersin fortskrider snabbt. Som ni vet hade vi passerat godståget som avgår från Peking i november till Europa med hjälp av mellankorridoren. Han genomförde den första internationella godstransporten, ”sa han.

Minister Karaismailoğlu svarade på frågorna efter sina uttalanden: "Kommer fortsättningen av internationell transportaktivitet att fortsätta?" "Vi gör förberedelser. Våra förberedelser fortsätter genom att använda mellankorridoren på våra internationella tåg. Jag hoppas att vi snart möter dem här igen. ”

”Kommersiella godstjänster har påbörjats på järnvägslinjen Samsun-Sivas. Kommer vi att kunna se resorna till detta? ” Minister Karaismailoğlu besvarade frågan om att förberedelserna fortsätter.

Minister Karaismailoğlu tog sitt tåg till Çorlu efter sina uttalanden.

Den här bildspelet kräver JavaScript.Var den första att kommentera

Yorumlar