IETT: Metrobus-klagomål har minskat med 8,6 procent

Klagomål inlämnade för metrobus
Klagomål inlämnade för metrobus

IETT gjorde förbättringar i de rader som fick flest klagomål med det arbete som den utförde på klagomålrapporter. Som ett resultat av det regelbundna arbetet, minskade klagomålen med 8,6 procent och de allmänna klagomålen minskade med 3 procent.


Generaldirektoratet för IETT, ett av de anslutna företagen i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), har ökat antalet resor från 44 tusen 1 till 7 tusen 24 i Metrobus-linjen, som tillhandahåller service till 6 miljon passagerare 900 dagar om dagen med 7 stationer.

Förbättringar gjordes också över hela linjen. TÜYAP, Avcılar, Şirinevler, som tillhandahåller 24-timmars säkerhetstjänst, CevizliHissarna på vingårdarna, stationerna Edirnekapı och Zincirlikuyu ställdes tillgängliga för medborgare med funktionshinder och barn fram till morgonen. Ett förnyelseprojekt skapades för hissar och trappor, som ofta misslyckas. Arbetet har börjat kombinera Beşyol- och Florya-stationerna och bygga en större och bekvämare station.

ALTUNİZADE METROBUS STATION EXPANDED

På Altunizade Metrobus Station, efter integrationen med tunnelbanan, var biljettmåttenheterna och turnstilesna belägna vid start- och slutpunkterna på övergången. Således reduceras övergångs- och vändkorsdensiteten. Genom att skapa en nedladdningsplattform vid stationen genomfördes dessutom utvidgnings- och förbättringsarbete i passagerarens ingångs- och utgångsområden. Ett ytterligare utgångsområde skapades genom att utöka passagerarområdet Altunizade Station. Passagerarområdet Zincirlikuyu utvidgades också. På detta sätt har stationens ingångar och utgångar varit väsentligt lättade, antalet klagomål har minskat.

Undertecknad väntetid

IETT lanserade en signeringsapplikation för Metrobus-stopp för medborgarna att vänta på rätt plats. Tunnelbussens trafik minskades genom att tillämpa frekvensövervakningssignalisering till Beylikdüzü och Söğütlüçeşme.

10 procents minskning i mobilapplikationer

Arbetet med förnyelse av GPS-enheter i alla fordon anslutna till IETT startade. Denna process planeras vara klar på kort tid. På detta sätt kommer det att säkerställas att passagerarna som väntar på stationen får bättre tillgång till information om när fordonen kommer fram. I Mobiett-applikationen, som är en av Istanbulites huvudsakliga klagomål, gjordes innovationer i både infrastrukturen och gränssnittet. Förutom att lägga till nya funktioner som personalisering, vänta vid stopp, kommer den nya versionen att finnas tillgänglig med en lansering i mars, som ger nya åtkomstfaciliteter för funktionshindrade.

För MOBİETT har hela nätverkssystemet flyttats till lokala servrar och en redundant struktur har upprättats, inklusive serviceinformationstjänster. Dessutom skapades larmmekanismer för att informera servrarna innan serviceavbrott inträffade och tidiga interventioner och serviceavbrott förhindrades.

De flesta klagade linjerna granskas

IETT har i genomsnitt 35 tusen ansökningar varje vecka. 15-20 procent av dessa ansökningar består av klagomål. IETT Customer Service Directorate klassificerar klagomål från invånarna i Istanbul och skapar listor online. IETT genomför en omfattande studie för att lösa problemen genom att granska medborgarnas klagomål en efter en. Som ett resultat av denna regelbundna studie minskade antalet klagomål med 100 procent på grundval av 3 tusen resor förra året.

IETT mobiliserar sin flotta med en intensiv planering så att befolkningen i Istanbul kan få bättre service. Istanbulites kan skicka alla deras förfrågningar, förslag och klagomål via ALO 153 Call Center, MOBİETT-applikation, IETT-sociala mediekonton och webbplats.

ISTANBUL METROBUSKART


Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar