Inhemsk bil kommer att öka växeln med BUTEKOM

inhemsk bil kommer att uppgradera redskap med butekom
inhemsk bil kommer att uppgradera redskap med butekom

Turkiets 60-åriga dröm om den inhemska bilindustrin staden som kommer att äga rum i Bursa, har lagt till en ny till sin avancerade teknik inriktat arbete. Bursa Uludağ University Technical Sciences Yrkesdirektör Prof. Dr. Mehmet Karahan sa att med det innovativa arbete som de utförde inom Bursa Technology Coordination and R&D Center (BUTEKOM), kommer de att säkerställa att den inhemska bilens höga batterivikt balanseras med kompositmaterial. professor Dr. Karahan, för massproduktion av den inhemska bilindustrin studie är den första kvalificering av avgörande betydelse i Turkiet, sade han.


Produktion och export centrum i Bursa, Turkiet Cars Initiative Group (TOGG) kommer att lanseras i Gemlik fokuserat på inhemska bil projekt. BUTEKOM, som fortsätter sin verksamhet under ledning av Bursa Chamber of Commerce and Industry (BTSO) för att utveckla samarbete mellan universitet och industri och förverkliga en kvalificerad omvandling i stadsekonomin, spelar en nyckelroll i den tekniska utvecklingen av den inhemska bilen. Advanced Composite Materials Center of Excellence Projektkonsult etablerad inom BUTEKOM. Dr. Mehmet Karahan uttalade att den inhemska bilen är en produkt av det nationella teknologiförfarandet och sade, ”Det finns ett intensivt behov av FoU och innovationsstudier inom kompositer och fordon för det inhemska bilprojektet, som genomfördes under ledning av vår president. Vid denna tidpunkt utför vi aktiva arbeten under taket av BUTEKOM med kvalificerad personal, sammansatta produktionslaboratorier, test- och analystjänster. ”

HÖG BATTERIVIK kommer att balanseras

professor Dr. Karahan uppgav att i BUTEKOM har många projekt utvecklats inom området tekniska textilier och kompositer som ger input direkt till bilindustrin i samarbete med universitetsindustrin. Påpekar att bilindustrin fortsätter sin sökning efter lösningar som kommer att minska fordonsvikten och bränsleförbrukningen, men också följa koldioxidutsläppsnormerna, sade Mehmet Karahan: ”Att balansera hög batterivikt är en viktig faktor, särskilt i elektriska fordon och kompositer har en viktig effekt i dessa fordon. Men på grund av de långa produktionstiderna för kompositmaterial och de höga kostnaderna är användningen av bilar begränsad och tillräckliga nivåer kan inte uppnås i massproduktionen. ”

"Ett annat exempel av ett slag i Turkiet"

Turkiet, vilket indikerar att stödja det arbete som utförs i produktionen av inhemska biltillverkare har lanserat FoU-arbetet på filmen med en ny teknik i produktionen av komposit Buteko Prof. Dr. Mehmet Karahan, sade: "Projekt material kommer att utvecklas och standarder som behövs tack vare produktionsteknik och kvalitet, mervärde, och inte teknik på andra håll i Turkiet, som är ett av de viktigaste kriterierna för bilindustrin kommer att utvecklas en ny teknik för snabb produktion . Dessutom ger kolfibrer stora fördelar med avseende på effektivitet och ljushet på grund av deras egenskaper såsom hållbarhet och ökning av area / viktförhållanden. På grund av de höga kostnaderna för produktion av kolfiber förblir emellertid dess användning i fordon begränsad. Som ett resultat av en annan studie som ska genomföras vid BUTEKOM kommer lågkostnadsproduktion av kolfiber från förnybara resurser att realiseras. Dessa kolfibrer som ska produceras kan användas i kompositer som förstärkningselement. "

professor Dr. Karahan tillade att de nämnda studierna kommer att genomföras mer effektivt med partnerskapet vid Uludağ University inom ramen för TÜBİTAKs 2244 industridoktorandeprogram.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar