Digital övergångstid för digital färdskrivare förlängs med 6 månader

övergångstid för digital färdskrivare förlängs till månader
övergångstid för digital färdskrivare förlängs till månader

Buss- och lastbilstransportörer som arbetade med godstransporter, person- och vilotider, och fordonets överdrivna hastighetsinformation som registrerades under övergången till digital färdskrivare förlängdes till 6 månader. Tidsfristen för övergången tillkännagavs den 10 juli 2020.

DATA UNDER RECORD

Liksom andra mätinstrument måste digitala färdskrivare vara tillförlitliga, fungera korrekt, regelbundet kontrolleras och data som lagras får inte störas från utsidan.

Etappprocess

Under 2012, inom ramen för olika arrangemang som gjorts för att tjäna syftet med färdskrivarapplikationer, fastställdes en 5-årskalender baserad på fordonsmodellår relaterade till övergången till digital färdskrivare och denna process startades gradvis under 2014.

6 MÅNADER TILLÄGGSTID

Övergångsperioden för övergången till digital färdskrivare avslutades 31 december 2019. Antalet fordon under den sista nivån var dock högre än tidigare år och övergången till de senaste dagarna skapade intensiteten i slutet av året. Tidsfristen för övergången till digital färdskrivare reviderades den 6 juli 10 under ytterligare 2020 månader för att förhindra att nämnda intensitet skapar klagomål inom transportsektorn.

SYFTET MED FÖRETAGET

Syftet med den digitala färdskrivarens skyldighet; skydda förarnas sociala rättigheter, skapa en rättvis konkurrensmiljö inom transport och öka trafiksäkerheten genom att minimera dödsolyckor. Därför är det viktigt för transportsektorn att visa känslighet vid övergången till digitala färdskrivare och att genomföra övergångsprocessen på ett hälsosamt sätt genom att genomföra medvetenhets- och informationsaktiviteter under den senaste extra tiden.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar