Turkiets roligaste Vetenskapsfestivalen 150 Tusen besök

mest underhållande Vetenskapsfestivalen besöktes av tusentals turkiyenin
mest underhållande Vetenskapsfestivalen besöktes av tusentals turkiyenin

7 organiserade i Konya Science Center med temat ”Hur man gör, hur fungerar det. Konya Science Festival besökte hundra femtiotusen människor.

Konya Metropolitan kommun på uppdrag av Tübitak stödde Turkiets första science center, som hölls i Konya, Turkiet Science Center mest underhållande, Anatolia största vetenskapsfestival 7. Konya Science Festival var värd för vetenskapsentusiaster i alla åldrar från Konya och olika städer.

3 dagslånga festival, den sista dagen för borgmästaren i Konya Metropolitan Municipality Ugur Ibrahim Altay, barn och ungdomar sammankom.

Bygga framtiden TURKIET inte så till barnen oss vågar vi inte lust

President Altay sa att de kom till Science Festival för att tillbringa en lycklig marknad med sina barn i en livlig miljö och lägg till många innovationer till evenemanget i år. Lokalbefolkningen 'Attack' helikopter av väpnade obemannat fordon (SIH) ordförande sade att festivalen ut Altai, "I själva verket alla våra barns framtid, hoppas vi kunna ge mod att bygga vägen till Turkiet. På vår 100-monter utför vår 500-officer aktiviteter för barn. Science Festival är en fantastisk möjlighet inte bara för Konya, utan också för Aksaray, Karaman, Nigde, Ankara och Eskisehir. Förhoppningsvis kommer vi nästa år att vidareutveckla och organisera. Den viktigaste funktionen i vår Science Festival är att organisera aktiviteter där barn är närvarande på alla monter. Jag hoppas att våra människor från alla åldersgrupper skulle vara glada att se dig härifrån ”.

PARTICIPATIONSKRAFT Ökar varje år

President Altay påpekade att deltagandegraden till Konya Science Festival ökade varje år och sa: ”Förra året hade 100 överskridit ett tusen. I år har vi nått tusentals 150-siffror. TEKNOFEST, som hölls i Istanbul, bidrog också mycket. Det skapade stort intresse för sådana festivaler i vårt land. Jag hoppas att det kommer att realiseras med högre deltagande från nästa år. Jag vill tacka alla Konyans och deltagare. ”

'ATAK' OCH 'SİHA' UTSTÄNDT PÅ VETENSKAPSFESTIVALEN FÖR första gången

7. Konya Science Festival var scenen med de första i år. Vår lokala produktionshelikopter "Atak" och Armed Unmanned Aerial Vehicle (SİHA) ställdes också ut för första gången i år på Science Festival. Attackhelikoptern och SİHA var bland de mest besökta områdena av vetenskapsentusiaster som besökte Science Festival.

VETENSKAPLIG AKTIVITET HÄLLT PÅ 100

Vid Konya Science Festival, som äger rum på en öppen yta på cirka 1000 kvadratmeter; Under 6 organiserades många aktiviteter såsom vetenskapliga evenemang, vetenskapsshower, tävlingar, simulatorer, flygplan, UAV- och 100B-aktivitetsområden för rymdfärjan, astronomiobservationer, kodningsworkshops, elektroniska designverkstäder. Deltagarna hade upplevelsen av att aktivt delta i den vetenskapliga upptäcktprocessen.

Om Levent Elmastaş
RayHaber redaktör

Var den första att kommentera

Yorumlar

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.