Det sista tåget från det heliga landet - Hejaz Railway

hejaz tåg
hejaz tåg

Det sista tåget från det heliga landet: Hundra år med fotografier av Mecka, Medina och Kaaba fortsätter att ställas ut på Taksim Metro Art Gallery. 10 70 fotografier, som kommer att visas ut till augusti, väntar på sina besökare med en visuell fest.

Sultan II. Abdulhamid Yildiz-album och Medina Müdafii Fahreddin Pasas samling av utställningen; Förutom Kaaba är rekonstruktionsaktiviteterna i Medina och Hejaz Railway-fotografier anmärkningsvärda.

Den sista kampanjen och det sista surregimet i det heliga landet

IRCICA och IMM Culture Inc. Utställningen innehåller fotografier av den senaste Hijaz Railed Expedition från det heliga landet och det senaste Surre Regiment.

Sista farväl från Medina Station

Utställningen inkluderar ett fotografi av det sista tåget som öppnades av Fahreddin Pasha från Babü's-Salâm-torget till Menaha-torget och går genom Medina Station och anländer till Istanbul på 14 maj 1917.

Efter att Hicaz Railway-linjen öppnades i 1908, började passagerar- och kommersiella godståg att fungera mellan Haifa och Damaskus varje dag och mellan Damaskus och Medina tre dagar i veckan. 27, den första expeditionen av Hejaz Railroad, gick från Damaskus till Medina-i Münevvere riktning på torsdag med gästerna från Istanbul. Det fanns många lokala och utländska journalister på tåget, förutom en stor delegation av statsmän. Det privata tåget hade en stor loungebil, en restaurang, en masjid vagn och tre passagerarvagnar. Den sista expeditionen av Hejaz-linjen till Istanbul ägde rum för att flytta Bibel relikerna efter Medinas fall.

Ottoman Hejaz Railway Map

ottoman hijaz järnväg karta
ottoman hijaz järnväg karta

10 70 historiska fotografier, som kommer att ställas ut i Taksim Metro Art Gallery fram till augusti, syftar till att bidra till kulturarvet genom att sammanföra olika ramar av de platser som anses vara heliga i termer av islam och det sociala livet i den perioden. Foton 19 i Mecka och Medinas historia. slutet av seklet - 20. I början av 1800-talet återspeglar infrastruktur och byggverksamhet olika aspekter såsom restaurering och bevarande av historiska platser, pilgrimsfärd och offentliga tjänster.

Utställningen kan besökas mellan 10-10.00 timmar i Taksim Art Gallery fram till augusti.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar