TCDD Tasimacilik kommer att utarbeta sin strategiska plan för 2024-28 tillsammans med intressenterna

TCDD förbereder den strategiska planen för transport med intressenterna
TCDD förbereder den strategiska planen för transport med intressenterna

Under ledning av TCDD Transportation General Manager Ufuk Yalçın hölls den externa intressentworkshopen i Behiç Erkin Hall onsdagen den 2024 september inom ramen för vårt företags förberedelser av den strategiska planen 28-6.

Workshop för externa intressenter genomförs under samordning av avdelningen för strategi och institutionell utveckling; Assoc. Dr. Mustafa Kemal Topçu och Assoc. Dr. Det hölls under ledning av Ali Gürsoy med deltagande av företrädare för den privata järnvägssektorn, föreningar och icke-statliga organisationer.

Vår generaldirektör Ufuk Yalçın inledde sitt öppningstal för workshopen med att tacka alla intressenter för deras bidrag till vårt företags externa intressentworkshop och hälsade välkommen.

"Vi kommer att gå på denna resa tillsammans med alla intressenter i Turkiet som bidrar till utvecklingen av järnvägen."

General Manager Yalçın betonade att det är viktigt att göra planer med ett multidimensionellt tillvägagångssätt för att företag ska nå de fastställda målen, och fortsatte sina ord enligt följande:

”Som ni alla vet är det en förväntad acceptans att företag planerar de steg de ska ta för att nå den plats där de är positionerade i framtiden, och följer de planerade processerna, samtidigt som de går steg för steg. sätta prestationskriterier där, och som ett resultat når de den punkt som föreställs som resultatet av den 5-åriga strategiska planen. Det finns en annan viktig punkt här. TCDD Transportation Inc. Som vi är det inte möjligt för oss att nå den punkt som vi drömmer om, bara med det arbete vi kommer att göra med våra interna intressenter. Vi kommer att gå tillsammans på denna resa tillsammans med alla intressenter i Turkiet som bidrar till utvecklingen av järnvägen. I denna resa är det våra externa intressenter som bäst identifierar våra brister, våra fördelar och de problem vi upplever svårigheter. I denna mening lägger vi stor vikt vid externa intressentanalyser. Vi vet att detta kommer att belysa femårsperioden med de arbeten du kommer att slutföra idag, och vi kommer att se våra brister, styrkor och svårigheter, och vi kommer att försöka eliminera dem under de kommande fem åren, baserat på dessa beslut av du."

Yalçın fortsatte sina ord genom att påpeka att det har funnits en process där järnvägstransporter har liberaliserats i cirka 6 år:

"Även om det finns vissa svårigheter och svårigheter med liberaliseringen ser vi inte att den privata sektorn fungerar som andra tågoperatörer som våra konkurrenter. Vi trodde att med deras utveckling skulle järnvägstransporterna nå den önskade punkten i Turkiet, och vi fortsätter att göra det. Vi stöttade andra tågoperatörers bogserade fordon vid tidpunkten för deras första etablering och vårt stöd fortsätter fortfarande. I de följande processerna kommer vi att fortsätta arbeta med att överföra våra besparingar till privata tågoperatörer och stärka dem.”

Med tanke på 2053 års strategiska plan för järnvägstransporter i Turkiet, uttalade Yalçın att de har mycket stora mål och sa:

”Jag vill sticka år 2035. En plan lades fram för att cirka 305 miljoner ton gods ska komma till järnvägen. För att uppnå detta mål måste vi, som TCDD Tasimacilik, övervinna våra brister mycket snabbt under de kommande åren, med våra skyldigheter och skyldigheterna för våra intressenter. I det här sammanhanget tog vi i vårt möte med finansdepartementet denna vecka upp investeringarna i dragfordon och dragfordon och avslöjade våra behov. Dessa investeringar kommer att bidra till utvecklingen av privata tågoperatörer, vilket också kommer att spegla positivt. Bara som TCDD Tasimacilik kommer vi inte att använda denna investering ensamma, utan tillsammans med alla våra intressenter. Vi fortsätter också att stödja dem att göras nationellt och lokalt. Vi vill hantera den här processen med våra intressenter i Turkiet.”

Ufuk Yalçın påpekade att kunskapen och erfarenheten som kommer att belysa Turkiets 50 år, inte de fem åren, finns tillgänglig i den 166 år gamla institutionen:

"Vi vill föra den här erfarenheten vidare, för att uppfylla våra 2053 års last- och passagerartransportmål genom att snabbt eliminera våra brister. Här förväntar vi oss att du utvärderar oss och avslöjar våra brister och fördelar på ett transparent sätt. Ditt kritiska förhållningssätt är kronan på våra huvuden. För som ni alla vet väntar en helt annan agenda för oss om energi- och miljöledning i Europa inom en snar framtid och vi måste vara beredda på dessa frågor. Tillsammans med våra intressenter kommer vi att stärka dessa områden, komplettera våra brister och fullgöra den uppgift som tilldelats oss under det turkiska århundradet tillsammans med alla våra intressenter. Vi kommer att fortsätta utvecklingen av järnvägen tillsammans vid punkten för att föra Turkiet till framtiden."

Ufuk Yalçın tackade än en gång alla som bidragit till denna studie och avslutade sitt tal på följande sätt:

”Från och med den 30 september kommer vi att ha avslutat vårt arbete. Således, var vi kommer att vara som TCDD Tasimacilik under femårsperioden, hur kommer relationerna mellan oss och våra intressenter att vara, och vi kommer att ha bestämt hela vår färdplan. Jag önskar dig allt gott, tack igen."

"Den strategiska planen är en flexibel plan, den kan revideras varje år genom att utvärdera den eller nya saker kan läggas till"

2024-2028 Strategisk plan chef Assoc. Dr. Mustafa Kemal Topçu betonade att de kommer att skapa den 5-åriga strategiska planen i ljuset av de uppgifter de tillhandahållit med deltagande och bidrag från externa intressenter vid External Stakeholder Workshop idag och sa:

”Vi lägger vikt vid ett brett deltagande när det gäller TCDD Transportations öppenhet för innovation. Att ha representanter från provinsorganisationen, chefsintervjuer, Interna Stakeholder Workshop m.m. Samtidigt som vi säkerställer detta deltagande med interna intressenter genom olika metoder, strävar vi efter att delta i externa intressenter genom Externa Stakeholder Workshops, inhämta åsikter från utländska intressenter etc., vilket är fallet idag. Som det är känt avslöjar vi situationen för vårt företag med SWOT-analys. Vi utvärderar styrkor, svagheter, möjligheter och hot. PESTLE-analys är också mycket viktig för den strategiska planen. Vi utvärderar vårt företag i termer av politiska, ekonomiska, sociala, tekniska, juridiska och ekosystemelement med dess initialer PESTLE. Den strategiska planen är en flexibel plan, den kan utvärderas varje år och revideras eller nya saker kan läggas till. Strategisk plan är faktiskt att fördela resurser effektivt och effektivt och planera prioriteringen av arbetet. I en tvåaxlig plan, samtidigt som man syftar till att utföra befintligt arbete korrekt, besvaras också frågan om vad nytt vi kan göra. Vi behöver en gemensam vision, och viktigast av allt, vi behöver talanger, det vill säga mänskliga resurser. Vi behöver motivation för denna mänskliga resurs. Vi behöver miljöskydd. Framför allt måste det vara tillämpligt. Det ska inte finnas kvar på papper. Detta skulle vara ett enormt slöseri. Avfall måste också förebyggas. Så var är vi? Vart vill vi nå? Hur ska vi nå det? Hur ska vi mäta och utvärdera? Det mest grundläggande för oss att inse allt detta är att den här planen antas, tror och genomförs av alla, särskilt cheferna. Vi ser denna synergi. "Vi tackar våra chefer som leder denna synergi."

📩 08/09/2023 22:15