Citroen C5 Aircross Hybrid kommer att vara i Turkiet i november med speciell e-serieutrustning

Citroen C Aircross Hybrid kommer att vara i Turkiet i november med sin speciella "e-serie"-utrustning
Citroen C Aircross Hybrid kommer att vara i Turkiet i november med sin speciella "e-serie"-utrustning

Citroens genombrott inom transformation av elektrisk mobilitet fortsätter med C5 Aircross, som läggs till märkets elektriska och elektriskt assisterade modellprogram, presenterad med den karakteristiska bokstaven "e".

Den innovativa hybridteknologin i Citroen C5 Aircross Hybrid 136 e-DCS6 består av en ny generation 136 hk (100 kW) PureTech-bensinmotor, förutom en 21 kW elmotor, en ny elektrisk dubbelkopplingstransmission e-DCS6 och en 48V batteri som automatiskt laddas under vissa körförhållanden. Den nya Citroen C5 Aircross Hybrid 136 håller utsläppen och bränsleförbrukningen under kontroll, samtidigt som den tar komforten i bilen ännu längre och ger överlägsen körglädje. Hybridsystemet ger extremt exakta accelerationsprestanda och ger också upp till 15 procent lägre bränsleförbrukning och CO2-utsläpp än en likvärdig bensinmotor, samt möjlighet att dra nytta av alla fördelar med elektriskt läge.

Den elektriska upplevelsen, som inte kräver laddning, ger en oavbruten och smidig körning. Körlägen och energiåtervinning hanteras automatiskt. Således kan ungefär hälften av stadsanvändningen göras helt elektrisk och i 0-emissionsläge. Nya C5 Aircross Hybrid 136, som har dessa miljövänliga och effektiva egenskaper, kommer att säljas i Turkiet från och med november med Citroens speciella "e-Series"-version. Exklusivt för "e-serien"-versionen, ë-seriens logotyp, svart tak och svarta lättmetallfälgar erbjuds som standard. I sin interiör ger den en rymligare interiör med sin nya generation Alcantara-säten i ljusa toner gjorda av 68 procent återvunnet material. Denna speciella serie kan särskiljas från andra modeller tack vare logotyperna som innehåller bokstäverna "e" på bagageluckan och interiören.

Genom att öka sin försäljning dag för dag med de mest bekväma SUV-modellerna på bilmarknaden, introducerar Citroen en specialversion kallad "e-Series" förberedd för C5 Aircross till vägarna i Turkiet i november, tillsammans med den nya generationen, laddar- gratis hybridalternativ C5 Aircross Hybrid 136 e-DCS6. Citroen C136 Aircross, som har en ny hybridenhet kombinerad med en 5 HK bensinmotor, avslöjar också en karakteristisk design med sin pärlemorskimrande vita exteriör som står i kontrast till svarta element som taket i två färger och lättmetallfälgar. Citroen C5 Aircross "e-Series" återspeglar Citroens unika komfort genom att erbjuda en ljus och fridfull miljö i dess interiör med nya och lätta toner, och innehåller 68 procent återvunnen fiber i sätenas tyger; Den innehåller nya generationens Alcantara-material som är mjuka, varma och miljövänliga.

Den bekvämaste C-SUV:en får ett hybridalternativ

C5 Aircross, som sticker ut som C-SUV-modellen som utlovar de bekvämaste resorna inom bilindustrin med Citroens Advanced Comfort-produktionsteknologier, börjar lansera sin "e-Series" specialversion med sin hybridkraftenhet. Den oöverträffade komfortupplevelsen i bilen i kombination med original och självsäker design inkluderar resor med lägre utsläpp med C5 Aircross Hybrid 136. Denna version, definierad som Hybrid 136, är en lösning som inte kräver laddning. Baserat på den kompakta och lätta hybrid 5V-tekniken i Citroen C136 Aircross Hybrid 48, inkluderar systemet ett 48-volts batteri som laddas under vissa körförhållanden, en 136 HP PureTech-bensinmotor designad för att anpassa sig till det nya hybridsystemet, och en ny dubbelkoppling e-DCS21 transmission med en 6 kW elmotor. Med CO129-utsläpp på bara 2 g/km baserat på den kombinerade WLTP-cykeln släpper C5 Aircross Hybrid 136 ut 15 procent mindre CO2 än motsvarande icke-elektriska bensinversion. Återigen släpper den ut 12 procent mindre CO2-utsläpp än dieselversionen med likvärdig motor och uppvisar en mer aggressiv karaktär med reaktioner som ökar körglädjen.

Ny mild hybrid 48V-teknik

Tack vare mild hybrid 48V-teknik optimeras blandade eller utsläppsfria, helt elektriska körtider. Det innebär mer körkomfort, mindre förbrukning och lägre CO2-utsläpp. Lätt och kompakt hybridteknik består av följande komponenter:

-1.2 procent av delarna i den nya generationens 40 PureTech bensinmotor, som är speciellt utvecklad för hybridsystemet, är nya. Den 3-cylindriga och 1199 cc volymmotorn ger 5500 hk (136 kW) effekt vid 100 rpm och 1750 Nm vridmoment vid 230 rpm. Turboladdaren med variabel geometri bidrar till prestanda och kamkedjan bidrar till hållbarhet. Motorn, som uppfyller Euro 6.4-normen, fungerar i enlighet med Miller-cykeln och förbättrar den termiska effektiviteten.

- Permanent magnet synkron elektromotor ger 21 kW (28 HP) effekt och 55 Nm vridmoment. Det gör att C5 Aircross kan fortsätta helt elektrisk vid låga hastigheter, vid manövrering eller inbromsning för lågt vridmoment. Den stöder även bensinmotorn vid start. Den fungerar som en generator för att ladda batteriet under retardation. Det minskar också slitaget på bromsarna.

Remstartmotorn, som arbetar med -48V, gör att bensinmotorn kan starta snabbt och tyst.

-Den nya elektriska dubbelkopplingsväxellådan har en 6-växlad dubbelkoppling utan vridmomentavbrott, designad speciellt för e-DCS6 och hybridsystem. Med den här applikationen blir växlingarna kortare och körningen bekvämare. Med elmotor, inverter och ECU integrerade optimeras utrymmet under huven.

-432V Lithium-Ion batteri med en användbar kapacitet på 48 Wh sitter under vänster framsäte. Batteriet har alltså ingen inverkan på bagageutrymmet eller interiören.

-Dessutom, tack vare en spänningsomvandlare, omvandlas en del av elen som produceras av 48V elmotorn till 12V för att driva bilens utrustning. På så sätt kan två separata kraftledningar matas ihop.

En dynamisk och kontrastvis visuell identitet med e-seriens samling

I "e-serien" av Citroen C5 Aircross, som började erbjudas med det nya hybridalternativet, bestäms symbolen för specialkollektionen som den pärlemorskimrande vita karossfärgen, medan den som önskar också kan välja bland den tillgängliga färgen alternativ. Denna färg avslöjar en prestigefylld, elegant och dynamisk identitet och gör det möjligt för Citroen C5 Aircross att reflektera sin siluett formad med grafiska element på ett ännu mer dynamiskt och karaktärsfullt sätt. Medan det pärlemorfärgade svarta taket erbjuds som standard i "e-serien"-versionen, ger det en flytande och dynamisk integration med de mörkfärgade bakrutorna som också är standardutrustning. Med tillägget av 19-tums svarta "ART" lättmetallfälgar, svarta element i golv- och takområdet gör att den pärlvita karossfärgen sticker ut ännu mer. Citroen C5 Aircross "e-Series" inkluderar också "Dark Chrome Color Pack" applicerat på stötfångarinsatserna och Airbump. Ett annat element som skiljer denna speciella version från andra modeller är "e-Series"-logotypen på bagageluckan, som på ett smart sätt blandar glansigt svart, aluminium och vitt.

Zen-effekt i interiören

Lugnen och komforten i kabinen, en äkta Citroen-signatur, tas till en mycket högre nivå med kombinationen som är specifik för Citroen C5 Aircross "e-Series". Syftet var att skapa en zenliknande och rogivande atmosfär i den ljusa interiören, formad med ljusa färger och varma material. Tack vare denna kombination, där känslan av rymd ökar, driver inredningen i "e-serien" bort negativa tankar för avkoppling. Ljusgrå säten, ryggstöd och armstöd sticker ut med den "grå" färgen applicerad på sätets sidor, konturer, övre ryggstöd och nackstöd. Dessa färger används även på armstöden på dörrarna. Den horisontella arkitekturen som sträcker sig till dörrpanelerna hjälper till att stärka uppfattningen av bredd i kabinen och ger integritet.

Den uppmärksamhet som ägnas detaljer i interiören, som utvecklats för att värdera passagerare och resor, drar till sig uppmärksamhet. I de varumärkesspecifika sätesdesignerna kompletterar det bandformade fiskbensmönstret som appliceras på den övre delen av sätet den horisontella designen i kabinen. Unikt för denna speciella kollektion finns det också en "e"-logotyp på insidan av framsätena. För kunder som vill ha en mer dynamisk och mörk interiör erbjuds "e-serien" med Alcantara-stolar. Alcantara-överdrag för kuddar, ryggstöd och armstöd bidrar till uppfattningen av kvalitet och värme. Denna beläggning, som ger stöd till passagerarna med sin mjuka textur, är att föredra för exklusiva interiörer. Tillverkad med en innovativ teknik, den yttre ytan av denna Alcantara innehåller 68 procent återvunnen fiber och är i harmoni med "e-Series" andan såväl som miljöfrågor.

📩 16/09/2023 12:45