Människorna i Ankara firade invigningen av BAKAP med entusiasm

Människorna i Ankara firade invigningen av BAKAP med entusiasm
Människorna i Ankara firade invigningen av BAKAP med entusiasm

BAKAP, Turkiets största jordbrukscampus och rekreationsområde, som var en gåva från Ankara Metropolitan Municipality till huvudstaden på republikens 100-årsjubileum, öppnades. Mansur Yavaş talade till tiotusentals Ankara-invånare som närvarade vid ceremonin och sa: "Tillsammans kommer vi att göra Ankara värdigt Mustafa Kemal Atatürk och konkurrera med världens huvudstäder. kommunalism; Det är inte att dränka staden i betong, utan att dränka den i grönt... Kommunalism; "Det är att arbeta för människorna och öppna produktionsområden som BAKAP", sa han.

BAKAP (Capital Ankara Development Project) Agriculture Campus and Recreation Area, som färdigställdes av Ankara Metropolitan Municipality på en yta på 3,5 miljoner kvadratmeter, öppnades med en ceremoni där tiotusentals människor från huvudstaden deltog.

Vid öppningsceremonin för BAKAP, där ett ledigt land i Karaoğlan-distriktet i Gölbaşı-distriktet togs i produktion igen, hade tiotusentals medborgare från 7 till 70 roligt med Sagopa Kajmers och Haluk Levents konserter efter heldagsaktiviteter och idrottstävlingar.

Ambassadörer och diplomater från 12 länder, såväl som representanter för politiska partier, parlamentsledamöter, borgmästare, Metropolitan Municipality byråkrater och medborgare deltog i öppningsceremonin som anordnades av Metropolitan Municipality borgmästare Mansur Yavaş.

Yavaş: "bakap kommer att göra det möjligt för våra stadsmedborgare att bli bekanta med jordbruket"

Mansur Yavaş, som intog scenen med sin fru Nursen Yavaş, åtföljd av applåder från den entusiastiska publiken som fyllde BAKAP Agricultural Campus and Recreation Area, sa: "Området vi för närvarande öppnar är exakt 3,5 miljoner kvadratmeter... Turkiets största jordbrukscampus och rekreationsområde... Vår republiks Han började sitt tal med att säga: "Vi är mycket glada över att kunna presentera detta jätteprojekt för Ankara på dess 100-årsjubileum, som vi tror kommer att gå i arv i århundraden framöver."

"Även om det var en karg och dysfunktionell plats tills för några år sedan, finns det för närvarande 39 km gångvägar, 19 kilometer cykelvägar, 45 tusen kvadratmeter picknickområde, 55 tusen kvadratmeter lavendelträdgårdar, 17 500 fruktträd, jordbruksområden, ekologiska sjöar, "Det finns kaféer, lekplatser för barn, aromatiska örtagårdar och sportfält," sa Yavaş och fortsatte sin förklaring enligt följande:

”Återigen, i detta område finns det 3 ekologiska sjöar, 160 tusen kvadratmeter gräsyta, 25 tusen höga prydnadsträd, 2 miljoner 200 tusen landskapsväxter, cafeterier, växthus, produktionsträdgårdar och en husvagnspark som drivs av vår kommun. Faktum är att BAKAP:s berättelse och bidrag till vår stad började redan innan den öppnades. Vi har producerat många varor som fodergrödor, vete, korn, råg, havre, tomater, paprika, auberginer och olika frukter här i ca 3 år. Vi levererade några av de produkter som erhållits här till våra familjer som fick socialbidrag som ett bidrag till deras svåra ekonomiska förhållanden. Vi donerade en del av det till våra bönder, som är små familjeföretag, för att bidra till deras budgetar och uppmuntra produktionen. De producerade, Ankara vann. BAKAP kommer att göra det möjligt för inte bara våra medborgare som bor i byarna, utan även våra stadsmedborgare att bli bekanta med jordbruket. Vi håller på att anlägga en husvagnscampingplats här. Samtidigt kommer vi att anordna aktiviteter som pappa-barn-läger och mamma-barn-läger i bungalowhusen som vi öppnar inom kort. "I träningsläger för främmande språk kommer vi att ge våra barn engelska utbildning samtidigt som vi ger dem jordbruk på plats."

”Kommunalism; "Det är att investera i staden, inte i vinst."

"Vi kommer att ge gröna ytor till vår stad om 25 år, som byggdes på 5 år."

Yavaş sade att de kommer att fortsätta att öka antalet grönområden i huvudstaden, "Vi kommer att ta grönområden till Ankara om 25 år, som byggdes på 5 år under föregående period. Jag förklarar det igen härifrån. Medan vi genomför våra projekt kommer vi också att utplåna konceptet att "stjäla men arbeta" från denna nations minne. "Vi kommer att fortsätta visa alla att vi jobbar hårt även utan att stjäla", sa han.

Yavaş underströk i sitt tal att han vill tjäna folket i Ankara om fem år, och sa: "Vi får vår styrka från er. Vi tror på dig, vi litar på dig, vi är stolta över dig. Tillsammans kommer vi att göra Ankara värdigt Mustafa Kemal Atatürk och konkurrenskraftigt med världens huvudstäder. Kommunalism; Det är inte att dränka staden i betong, utan att dränka den i grönt... Kommunalism; Han avslutade sitt tal med att säga: "Det handlar inte om att sälja vatten för 5 dollar, det vill säga 1,7 liras, i åratal och att göra imaginära projekt som ANKAPARK med de extra pengarna som tas från allmänheten, utan om att arbeta för allmänheten och öppna produktionen. områden som BAKAP."

Stort intresse för öppningen

Eventen som anordnades för alla från 7 till 70 fortsatte under hela dagen med stort intresse från medborgarna.

Producentkooperativ hade också möjlighet att marknadsföra och sälja sina produkter på BAKAP, där olika enheter i Ankara Metropolitan Municipality öppnade montrar. Dessutom hölls även försäljning av produkter producerade av BELMEKs mästarinstruktörer och praktikanter och landsbygdsavdelningens träverkstad. ANFA Plant House delade ut blommor till folket i Ankara.

Mehteran, Hacivat-Karagöz, Five Whites of Ankara, Stadsorkester, marmoreringskonst, stenmålning, pennteckning, lerverkstad, ansiktsmålning, handtryckverkstad, stressballongtillverkning, keramikverkstad och blomsterplanteringsverkstad för barn med många aktiviteter. öppningen blev färgglad. Feza Gürsey Science Center introducerade också barn för vetenskap på BAKAP med evenemanget "Science in Parks".

Invigningsceremonin inkluderade också fotbolls-, volleyboll-, basket- och tennistävlingar och cykelturer; Den kröntes med Sagopa Kajmers och Haluk Levents konserter.

📩 17/09/2023 11:36